”OXI” στο Καζακστάν για το 2019!

 Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενο μας άρθρο, ο Jon Ola Sand, είχε δηλώσει αναφορικά με τη συμμετοχή του Καζακστάν στην Eurovision 2019:

Πρέπει να συζητήσουμε αν μπορούμε να καλέσουμε το συνεργαζόμενο μέλος μας από το Καζακστάν να συμμετάσχει στο μέλλον στην ενήλικη Eurovision, αλλά αυτό είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης στην EBU και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σας απαντήσουμε αργότερα σε αυτό το θέμα.

Στην συνέντευξη τύπου της EBU που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μινσκ της Λευκορωσίας ο κ. Sand έδωσε την απάντηση του:

Για το 2019, δεν θα υπάρχουν συμμετέχοντες από το Καζακστάν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Είναι δυνατό να γίνουν εξαιρέσεις για να συμμετάσχουν μη μέλη της EBU, αλλά προς το παρόν δεν θα υπάρχει συμμετοχή. 

Το Khabar Agency, είναι επί του παρόντος συνεργαζόμενο μέλος της EBU και κάνει το ντεμπούτο του στο διαγωνισμό της Junior Eurovision Song Contest. Σε περίπτωση που το Καζακστάν επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα πρέπει να προσκληθεί από την EBU και να εγκριθεί (η συμμετοχή του) από το reference group,  ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με την Αυστραλία.

[Πηγή: Eurovoix]

 Όσοι λοιπόν ελπίζανε σε μία συμμετοχή του Καζακστάν, στο Τελ Αβίβ, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Μέχρι τότε μπορούν να απολαύσουν την πρώτη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision Junior 2019:

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συμμετοχή του Καζακστάν φέτος στην Jesc είναι ότι καλύτερο έχω δει τσ τελευταία χρόνια στον διαγωνισμό. Μακάρι κάποια στιγμή να συμμετάσχει και στην ενήλικη διοργάνωση. Πάντως η φετινή διοργάνωση πλησιάζει κατα πολύ τις ενήλικες. Απο τι φαίνεται οι Λευκορωσοι έριξαν πολύ χρήμα αρα όταν με το καλό διοργανώσουν την ESC θα κάνουν Θαύματα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ