ΛΕΤΟΝΙΑ: Ξεκίνησαν οι live auditions του Supernova 2019

 Η Λετονία ήταν μία απο τις χώρες που επιβεβαίωσε νωρίς την συμμετοχή της για το Ισραήλ αλλα και τον τρόπο που θα επιλέξει την συμμετοχή της και δεν είναι άλλος από το γνωστό μας Supernova.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός LTV,  μας αποκάλυψε ότι χθες η επιτροπή επιλογής, άκουσε ζωντανά  33 υποψηφίους. Σε αντίθεση με το 2018, όπου οι ζωντανές ακροάσεις  πραγματοποιήθηκαν δημόσια σε ένα εμπορικό κέντρο της Ρίγα, οι φετινές πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικά σε στούντιο του LTV. Οι 33 υποψήφιοι έδειξαν τις φωνητικές τους ικανότητες  μπροστά σε μια κριτική επιτροπή τεσσάρων ατόμων, με επικεφαλής τον DJ Rudd.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός μοιράστηκε τα νέα της οντισιόν στο Facebook, γράφοντας:

Χθες, 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο LTV ο δεύτερος γύρος επιλογής για το Supernova 2019, όπου συμμετείχαν 33 τραγουδιστές. Ποιος από αυτούς θα πάρει μια θέση στους ημιτελικούς; Θα γνωρίζετε πολύ σύντομα! 

To LTV, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την χτεσινή audition. Μεταξύ αυτών, ήταν ο γνωστός μας πλέον Markus Riva. Επίσης, εντοπίσαμε τον  Miks Dukurs, από το Supernova 2016,  την τραγουδίστρια και συνθέτρια  Kristiāna Bumbiere και τα group Dziļi Violets και Double Faced Eels.

Το Supernova είναι ένας από τους αγαπημένους πλέον Εθνικούς τελικούς μεταξύ των fans της Eurovision. Οι υποψήφιοι, για το Supernova 2019, θα ανακοινωθούν στις 5 Δεκεμβρίου ενώ τα show αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιανουάριο του 2019.

[Πηγή: wiwibloggs / ESCkaz]

 H Λετονία στην Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή το 2000 με το συγκρότημα Brainstorm και το τραγούδι ”My star” (3η θέση)
  • Μοναδική της νίκη το 2002 με την Marie N και το πολύ χορευτικό ” I wanna”.
  • Από το 2009 μέχρι και το 2018 η Λετονία έχει καταφέρει να βρεθεί στην Τελική βραδιά μόλις 2 φορές, το 2015 και το 2016 με την Aminata (το 2016 σαν συνθέτρια).
  • Πέρσι, η Βραζιλιανολετονή Laura Rizzotto βρέθηκε στην 12η θέση του ημιτελικού με το ”Funny Girl” και έχασε την πρόκριση για τον Τελικό μόλις για 5 βαθμούς!

Μείνετε στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το Supernova 2019 και την Λετονία!

 

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ