EBU: Υπό συζήτηση η συμμετοχή του Καζακστάν στην Eurovision!

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Junior Eurovision 2018 στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Όπου ντεμπούτο θα κάνει και το Καζακστάν! Τις τελευταίες δύο ώρες, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που είναι υπεύθυνος για τον φετινό διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού (BTRC) πραγματοποίησε online συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν, όπως είθισται παρέστη ο εκτελεστικός διευθυντής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Junior και της ”ενήλικης” Eurovision, ο κ. Jon Ola Sand. Φυσικά, το συνεχιζόμενο ζήτημα του Καζακστάν ήταν στα χείλη όλων…

Είναι κάτι που “πρέπει να συζητήσουμε”

Όταν ρωτήθηκε για το αν το Καζακστάν θα προσκληθεί στην ”ενήλικη” Eurovision, ο εκπρόσωπος της EBU Jon Ola Sand έκανε την ακόλουθη δήλωση, όπως καταγράφηκε από το ESCKAZ.

Συγκεκριμένα ο Jon Ola Sand δήλωσε σχετικά με το θέμα τα εξής: <<Πρέπει να συζητήσουμε αν μπορούμε να καλέσουμε το συνεργαζόμενο μέλος μας από το Καζακστάν να συμμετάσχει στο μέλλον στην ενήλικη Eurovision, αλλά αυτό είναι μέρος της ευρύτερης συζήτησης στην EBU και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σας απαντήσουμε αργότερα σε αυτό το θέμα>>.

Είναι ξεκάθαρο επομένως ότι από την τελευταία δήλωση της EBU τον Ιούλιο, έχει επέλθει αλλαγή στη στάση τους απέναντι στο θέμα. (Η τότε επίσημη δήλωση της EBU: <<Δεν σχεδιάζουμε να καλέσουμε το Καζακστάν στην Eurovision 2019>>). Τώρα φαίνεται να είναι πολύ πιο θετική η ανταπόκριση με τις ελπίδες του Καζακστάν να ενταχθεί στον ενήλικη Eurovision να αυξάνονται. Και η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η έντονη φημολογία ξεκίνησε λίγο μετά την ανακοίνωση του ντεμπούτου του Καζακστάν στο φετινό διαγωνισμό της Junior Eurovision. Βέβαια, την απόφαση σχετικά με το ντεμπούτο στη Junior Eurovision έγινε με την ευγένεια της ομάδας αναφοράς της Junior Eurovision και μόνο. Ωστόσο, όπως μας προτρέπει και ο Jon Ola Sand, ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να έχουμε περισσότερες εξελίξεις!

Ντεμπούτο στην Junior Eurovision
Την Κυριακή, το Καζακστάν θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μίνσκ. Το έθνος θα εκπροσωπηθεί από τη Daneliya Tuleshova και το τραγούδι της Ózińe sen (δείτε το επίσημο βίντεο κλιπ της συμμετοχής εδώ). Χτες πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσημη πρόβα της, δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω.

Πιστεύετε ότι αυτή είναι μια θετική δήλωση και άρα το Καζακστάν μπορεί να ελπίζει;

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ