ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 9 του «Operación Triunfo 2018»!

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (21/11) το 9ο κατά σειρά ζωντανό Gala του Ισπανικού talent show «Operación Triunfo». Το show προβλήθηκε – όπως πάντα – από την συχνότητα του RTVE, του κρατικού καναλιού της Ισπανίας. 

Κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Roberto Leal ενώ στο πάνελ των κριτών καλεσμένη ήταν η εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2012 και εξαιρετικά δημοφιλής τραγουδίστρια στη χώρα, Pastora Soler!

Η εκπομπή ξεκίνησε με την ομαδική ερμηνεία των 9 παικτών στο τραγούδι «Spice up your life», τη μεγάλη επιτυχία του πιο δημοφιλούς γυναικείου συγκροτήματος στον κόσμο: των Spice Girls!

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι πρώτες solo ερμηνείες οι οποίες προήλθαν από τους δύο υποψήφιους προς αποχώρηση της εβδομάδας που πέρασε, Marilia και Marta. Η Marilia, για 3η συνεχόμενη εβδομάδα πάλεψε για την παραμονή της στην μουσική ακαδημία επιλέγοντας να ερμηνεύσει μία από τις πιο γνωστές επιτυχίες της Rihanna, το «Only Girl (In the world)». H Marta από την άλλη, που βρέθηκε στη θέση αυτή για 2η φορά στην ιστορία του παιχνιδιού, επέλεξε να ερμηνεύσει κάτι πιο all time classic. Ο λόγος για την μπαλάντα «I Want to know what love is» των Foreigner που κυκλοφόρησε το 1984 γνωρίζοντας παγκόσμια εμπορική επιτυχία.

 

Ακολούθησαν οι ερμηνείες των υπόλοιπων επτά μαθητών της μουσικής ακαδημίας. Για πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία του «Operación Triunfo 2018», δεν υπήρχαν ντουέτα για τους μη προτεινόμενους παίκτες αλλά μόνο solo ερμηνείες!

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων της ακαδημίας: 

  1. Famous: «El reloj» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  2. María: «Amorfoda» δείτε την εμφάνιση εδώ
  3. Natalia: «Lush Life» δείτε την εμφάνιση εδώ
  4. Julia: «Me muero» δείτε την εμφάνιση εδώ
  5. Sabela: «Next to me» δείτε την εμφάνιση εδώ
  6. Alba Reche: «Allí donde solíamos grita» δείτε την εμφάνιση εδώ
  7. Miki: «Una lluna a l’aigua» δείτε την εμφάνιση εδώ

Καλεσμένος στο 9ο Gala του «Operación Triunfo 2018» ήταν ο δημοφιλής Ισπανός τραγουδιστής Manuel Carrasco, ο οποίος ερμήνευσε τη νέα του επιτυχία «Me dijeron de pequeño». O Carrasco συμμετείχε στο δεύτερο κύκλο του Operación Triunfo και είχε τερματίσει στην 2η θέση! Καλεσμένοι ήταν επίσης ο νεαρός hip/hop τραγουδιστής C. Tangana (πραγματικό όνομα Antón Álvarez Alfaro) καθώς και η τραγουδίστρια και μουσικός Vanesa Martín.

Τα αποτελέσματα

Λίγο αργότερα από τις εμφανίσεις των 9 παικτών αλλά και των καλεσμένων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Gala 8. Σε πρώτο στάδιο, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της εβδομάδας! Marilia και Marta ήταν για μία ολόκληρη εβδομάδα στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού «παλεύοντας» για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του στη Μουσική Ακαδημία. Με βάση την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού, αυτή που αποχώρησε από το Operación Triunfo ήταν η Marilia με αποτέλεσμα η Marta να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές στη μουσική ακαδημία!

Ακολούθησε η ανακοίνωση του πιο αγαπημένου παίκτη της εβδομάδας, απόφαση που επίσης καθορίζεται αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό. Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης αυτός, αυτομάτως εξαιρείται από την διαδικασία της υποψηφιότητας της αποχώρησης. O παίκτης που αναδείχθηκε ως ο πιο αγαπημένος του κοινού και εξαιρέθηκε από την διαδικασία της αποχώρησης για την τρέχουσα εβδομάδα ήταν o Miki, ο οποίος είχε ψηφιστεί ξανά ως ο πιο αγαπημένος του κοινού, στο Gala 5!

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της κριτικής επιτροπής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού οι κριτές οφείλουν να ορίσουν τους τέσσερις παίκτες με τη χαμηλότερη απόδοση του εκάστοτε live show με αποτέλεσμα να σώζουν τους υπόλοιπους. Από τους τέσσερις παίκτες που μένουν, ένας σώζεται από τους καθηγητές και άλλος ένας από τους συμπαίκτες του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν οι δύο παίκτες – αυτοί που θα απομείνουν – που θα είναι οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι δύο υποψήφιοι, στο Gala της επόμενης εβδομάδας θα εμφανίζονται πρώτοι και solo ερμηνεύοντας τραγούδια της επιθυμίας τους με σκοπό ο ένας να παραμείνει και να συνεχίσει τη πορεία του στην Ακαδημία της μουσικής!

Οι τέσσερις παίκτες που συγκέντρωσαν τις λιγότερες θετικές κριτικές και έμειναν για το τέλος ήταν: Julia, Famous, María και Marta! Είναι η 3η φορά που η Marta βρίσκεται στη θέση αυτή (και η 2η συνεχόμενη) και επίσης η 3η φορά για την María. Σε αντίθεση με τη Marta που κατέληξε υποψήφια προς αποχώρηση και τις δύο προηγούμενες φορές (Gala 5, Gala 8) η María είχε καταφέρει να τη… γλιτώσει τη μια φορά από τους καθηγητές της ακαδημίας (Gala 6) και την άλλη από τους συμμαθητές της (Gala 8). H Julia είχε βρεθεί στην τελική τετράδα άλλη μία φορά, στο Gala 7, είχε όμως καταφέρει να σωθεί από τους καθηγητές της ακαδημίας ακριβώς όπως ο Famous στο Gala 8.  Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι καθηγητές αποφάσισαν να σώσουν τον Famous ενώ οι συμμαθητές ψήφισαν για να σωθεί η Julia. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως υποψήφιες για αποχώρηση για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η Marta και η María. Τρίτη φορά η Marta υποψήφια προς αποχώρηση και μόλις πρώτη για την María. Δε μένει παρά να περιμένουμε μία εβδομάδα, για να μάθουμε ποια κοπέλα θα αποχωρήσει τελικά από την μουσική ακαδημία της Ισπανίας…

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το Gala 9 του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής!

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις των 9 παικτών στο Gala 9; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: RTVE, @joseirun_fotografia 

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ