ΑΥΣΤΡΙΑ: Με εσωτερική επιλογή ο εκπρόσωπος για το Τελ Αβίβ!

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας, ORF, δήλωσε ότι θα είναι παρών στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάϊο.

Η διαδικασία της εσωτερικής επιλογής που ακολουθήθηκε στην περίπτωσή του Cesár Sampson πέρσι αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ο εκπρόσωπος της Αυστρίας στη Λισαβόνα με το τραγούδι «Nobody But You» σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς κατέκτησε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία με 342 βαθμούς και ήρθε πρώτος στην βαθμολογία των κριτικών επιτροπών.

Και φέτος, όπως επιβεβαίωσε και το ESCToday, η διαδικασία της εσωτερικής επιλογής είναι αυτή που θα προτιμηθεί από την ομάδα του ORF για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Αυστρίας στη Eurovision 2019. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί μέσα το Δεκέμβριο και σύμφωνα με δημοσίευμα του Αυστριακού μέσου Kleine Zeitung, μπορεί η επιλογή να είναι μια δυναμική μπαλάντα  ή ένα δυναμικό pop τραγούδι με ντουέτο. 

Εντωμεταξύ, ο διευθυντής της ψυχαγωγίας του Αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ORF, Edgar Böhm, θα αποσυρθεί στο τέλος του έτους. Από το 1999 δεν είναι μόνο υπεύθυνος για διάφορα show, όπως το Starmania και το Dancing Stars, αλλά ήταν επίσης υπεύθυνος για παιδικά προγράμματα, κωμωδίες, το Opernball & Life Ball, κ.α, όπως επίσης ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2015 που έγινε στην Βιέννη.

Ένα από τα τελευταία καθήκοντα του Böhm θα είναι να αποφασίσει για την αυστριακή εκπροσώπηση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019. Ο ORF ανέθεσε, όπως συμβαίνει συνήθως, στον βετεράνο του Ö3 Eberhard Forcher την αναζήτηση των υποψηφίων, ο οποίος για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε και παρουσίασε στον Böhm μερικούς πιθανούς υποψήφιους ή τραγούδια για το Ισραήλ. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην εσωτερική επιλογή, ο Forcher επιβεβαίωσε ότι είναι ο Joe Traxler και η Sara De Blue!

➡ Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να ενημερωθείτε γύρω από τη συμμετοχή της Αυστρίας στη Eurovision 2019!


Η ιστορία της Αυστρίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2018: 51.
  • Παρούσα στον Τελικό: 47 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1957 «Wohin, kleines Pony» Bob Martin.
  • Νίκες: 1966 «Merci Chérie» Udo Jürgens, 2014 «Rise Like a Phoenix» Conchita Wurst.
  • Τελευταία θέση: 1957, 1961, 1962, 1979, 1984, 1988, 1991, 2012.

[Πηγή: ESCtoday / ESCKAZ]

 

 

Written by 

Related posts

One Thought to “ΑΥΣΤΡΙΑ: Με εσωτερική επιλογή ο εκπρόσωπος για το Τελ Αβίβ!”

  1. […] Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τι μέλλει γενέσθαι. Το σίγουρο είναι ότι η αυστριακή τηλεόραση προσανατολίζεται σε απευθείας ανάθεση, δείτε και το σχετικό άρθρο μας. […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ