ΑΥΣΤΡΙΑ: Με εσωτερική επιλογή ο εκπρόσωπος για το Τελ Αβίβ!

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας, ORF, δήλωσε ότι θα είναι παρών στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάϊο.

Η διαδικασία της εσωτερικής επιλογής που ακολουθήθηκε στην περίπτωσή του Cesár Sampson πέρσι αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ο εκπρόσωπος της Αυστρίας στη Λισαβόνα με το τραγούδι “Nobody But You” σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς κατέκτησε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία με 342 βαθμούς και ήρθε πρώτος στην βαθμολογία των κριτικών επιτροπών.

Και φέτος, όπως επιβεβαίωσε και το ESCToday, η διαδικασία της εσωτερικής επιλογής είναι αυτή που θα προτιμηθεί από την ομάδα του ORF για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Αυστρίας στη Eurovision 2019. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί μέσα το Δεκέμβριο και σύμφωνα με δημοσίευμα του Αυστριακού μέσου Kleine Zeitung, μπορεί η επιλογή να είναι μια δυναμική μπαλάντα  ή ένα δυναμικό pop τραγούδι με ντουέτο. 

Εντωμεταξύ, ο διευθυντής της ψυχαγωγίας του Αυστριακού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ORF, Edgar Böhm, θα αποσυρθεί στο τέλος του έτους. Από το 1999 δεν είναι μόνο υπεύθυνος για διάφορα show, όπως το Starmania και το Dancing Stars, αλλά ήταν επίσης υπεύθυνος για παιδικά προγράμματα, κωμωδίες, το Opernball & Life Ball, κ.α, όπως επίσης ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2015 που έγινε στην Βιέννη.

Ένα από τα τελευταία καθήκοντα του Böhm θα είναι να αποφασίσει για την αυστριακή εκπροσώπηση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019. Ο ORF ανέθεσε, όπως συμβαίνει συνήθως, στον βετεράνο του Ö3 Eberhard Forcher την αναζήτηση των υποψηφίων, ο οποίος για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε και παρουσίασε στον Böhm μερικούς πιθανούς υποψήφιους ή τραγούδια για το Ισραήλ. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην εσωτερική επιλογή, ο Forcher επιβεβαίωσε ότι είναι ο Joe Traxler και η Sara De Blue!

➡ Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να ενημερωθείτε γύρω από τη συμμετοχή της Αυστρίας στη Eurovision 2019!


Η ιστορία της Αυστρίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2018: 51.
  • Παρούσα στον Τελικό: 47 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1957 «Wohin, kleines Pony» Bob Martin.
  • Νίκες: 1966 «Merci Chérie» Udo Jürgens, 2014 «Rise Like a Phoenix» Conchita Wurst.
  • Τελευταία θέση: 1957, 1961, 1962, 1979, 1984, 1988, 1991, 2012.

[Πηγή: ESCtoday / ESCKAZ]

 

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ