ΚΡΟΑΤΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για τον εθνικό τελικό!

Πριν από λίγες μέρες το κρατικό κανάλι HRT, μας είχε ενημερώσει ότι ο εθνικός τελικός, Dora 2019, επιστρέφει και θα διεξαχθεί σε 3 βραδιές. Επίσης είχαν δώσει στην δημοσιότητα κάποια κριτήρια για την υποβολή των τραγουδιών και των καλλιτεχνών.

Σήμερα ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός HRT, ανακοίνωσε τους κανόνες του διαγωνισμού, επιλογής των καλλιτεχνών και των τραγουδιών, που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό.  Συγκεκριμένα οι κανονισμοί αναφέρουν ότι τα τραγούδια του διαγωνισμού για το DORA 2019, θα επιλέξει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους της Μουσικών Ένωσης, HDS και HRT και κριτικούς της μουσικής, όπως τραγουδιστές με εμπειρία στην Eurovision, συνθέτες και στιχουργοί (Επαγγελματική κριτική επιτροπή) που έχει επιλέξει η HRT.

Η κριτική επιτροπή θα διαλέξει τραγούδια από τον ανοικτό διαγωνισμό, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της HRT, που θα είναι ανοικτή από τις 20 Νοεμβρίου 2018 έως 10 Ιανουαρίου 2019. Θα επιλεχθούν 16 τραγούδια για τον εθνικό τελικό.  Το κριτήριο επιλογής των τραγουδιών θα είναι αποκλειστικά καλλιτεχνική, με έμφαση στην ποιότητα της μουσικής και των στίχων.

Η σύνθεση και η μέθοδος της επιλογής της κριτικής επιτροπής, θα γίνει από το κρατικό κανάλι HRT και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους μαζί με το τραγούδι τους ταχυδρομικώς, στην κροατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην ιστοσελίδα του HRT www.hrt.hr/dora/

Η δήλωση που θα καταθέτουν οι υποψήφιοι πρέπει να περιέχει τα εξής:

  • Συμπληρωμένο έντυπο με πληροφορίες για τον συγγραφέα και καλλιτέχνη / καλλιτέχνες (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας ή τον τόπο διαμονής και επικοινωνίας)
  •  Τελική εγγραφή ενός τραγουδιού σε CD ή USB stick, (ή σε απευθείας σύνδεση με την καταγραφή σε μορφή mp3), με τον ίδιο τραγουδιστή ο οποίος θα εκτελεί το τραγούδι στο Dora 2019, σε μία από τις τέσσερις γλώσσες (Κροατικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά)
  • Τους στίχους γραμμένους σε αρχείο.
  • Δήλωση του συνθέτη. Σε περίπτωση που ο συνθέτης και στιχουργός δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, ο συνθέτης πρέπει να υπογράψει μια δήλωση που επιτρέπει τη χρήση κειμένου στο τραγούδι και για να διασφαλιστεί το HRT με τους τραγουδοποιούς για τη χρήση του τραγουδιού, σύμφωνα με τα απαιτούμενα του διαγωνισμού.
  •  Κατάσταση της κροατικής υπηκοότητας του τραγουδιστή.

Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό DORA 2019, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποβολής τραγουδιών, δεν πρέπει να είναι κάτω των 16 ετών. Το τραγούδι μπορεί να διαρκέσει έως και 3 λεπτά. Το HRT διατηρεί το δικαίωμα να μην επιλέξει κανένα τραγούδι ή ερμηνευτή.

Ο εθνικός τελικός Dora 2019, θα προβληθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου 2019 από το κρατικό κανάλι της χώρας. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τον κρατικό φορέα, τους επόμενους μήνες.

 

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα όσα αφορούν τη Eurovision και τους καλλιτέχνες της!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όλους όσους αγαπάνε το θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram, και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ