ΜΑΛΤΑ: Ολοκληρώθηκε η φάση του Bootcamp στο Χ Factor!

Η φάση του Bootcamp στο Malta X Factor, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο εκπρόσωπος της Μάλτας για τη Eurovision 2019, ξεκίνησε το προηγούμενο και ολοκληρώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μπορείτε να δείτε τι έγινε στην πρώτη φάση εδώ.

Ενώ σε άλλες χώρες που προβάλλεται το X Factor, έχουν καταργήσει την φάση του Bootcamp, στο X Factor της Μάλτας ακόμη την χρησιμοποιούν και απ’ ότι φαίνεται λειτουργεί. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν οι κριτές καλύτερα τους διαγωνιζόμενους και να δουν πως λειτουργούν κάτω από πίεση.

Οι τέσσερις κριτές αξιολόγησαν τους υποψήφιους τραγουδιστές μετά και τον τελευταίο γύρο, το λεγόμενο “τείχος των τραγουδιών” (“Wall of Songs”), κατά τον οποίο ο κάθε διαγωνιζόμενος τράβηξε από ένα τραγούδι από τον τοίχο. Η κάθε επιλογή υπήρχε 4 φορές στον τοίχο, οπότε  οι κριτές ήθελαν να δουν πως λειτουργούν οι διαγωνιζόμενοι μέσα σε ένα group.

Μετά “το τείχος των τραγουδιών”, 47 καλλιτέχνες συνεχίζουν στο talent show, συμπεριλαμβανομένων και 8 νεοσύστατων συγκροτημάτων.

Έγινε, επίσης, γνωστό ποιο μέλος της επιτροπής θα είναι υπεύθυνο για κάθε κατηγορία των τραγουδιστών:

  • Συγκροτήματα (10) (Alexandra Alden): Kayati, Clelis, 4th Line (Anthea Bezzina, Nicole Falzon, Milena Bianco, Miriana Conte), Extreme (Nicole Azzopardi, Elishia Semaan, Martha Micallef Attard, Lindsay Pace), Systm 12 (Kyle Cutajar, Dario Mifsud Bonnici, Josef Tabone), Sudden Crown, Horizon, Lorelai, Prism, Radiate.
  • Αγόρια (11) (Ira Losco): Aleandro Pace Tahir, Owen Leuellen, Isaac Mercieca, Aidan Cassar, Norbert Bondin, Mark Anthony Bartolo, Claudio Zammit, Miguel Bonello, James Mifsud, Luke Chappell, Matthew Anthony Caruana.
  • Κορίτσια (14) (Howard Keith): Kelsey Bellante, Raise Maria Micallef, Michela Galea, Victoria Sciberras, Nicole Frendo, Karin Duff, Shauna Vassallo, Jade Vella, Nicole Brincat, Kaylie Magri, Gail Attard, Kelly Moncado, Danica Muscat, Michela Pace.
  • Άνω των 25 ετών (12) (Ray Mercieca): Kim Cortis, Janice Debattista, Janice Mangion, Franklin Calleja, Vanessa Sultana, Anna Azzopardi, Laura Bruno, Chris Grech, Anna Faniello, Rachel Tedesco Triccas, Ben Purplle, Petra.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nicole Hammett, η οποία αρχικά προσκλήθηκε να γίνει μέλος του συγκροτήματος Extreme, αποσύρθηκε από το talent show από τους γονείς της και αντικαταστάθηκε από τους Lindsay Pace και Martha Micallef Attard.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η διαδικασία του “Six Chair Challenge”.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Μάλτα έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1971. Ωστόσο συμμετείχε μόνο τις χρονιές 1971, 1972 και 1975 και επέστρεψε σ’ αυτόν το 1991. Έκτοτε δεν έχει σημειώσει καμία απουσία. Η πιο επιτυχημένη της θέση είναι η 2η την οποία έχει σκοράρει δύο φορές: η πρώτη ήταν το 2002 χάρη στην Ira Losco και η δεύτερη το 2005 χάρη στη Chiara. Από το 2004 που τέθηκαν σε εφαρμογή οι Ημιτελικές φάσεις, η Μάλτα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί συνολικά επτά φορές.

 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τη συνέχεια του X-Factor και την επιλογή του εκπροσώπου της Μάλτας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: ESCKAZ]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ