ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πάνω από 200 τραγούδια υπεβλήθησαν για το Festival da Canção 2019!

O ραδιοτηλεοπτικό φορέας της Πορτογαλίας RTP, ως γνωστόν, συνεχίζει τη διαδικασία για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ. Η επιλογή του επόμενου εκπροσώπου της Πορτογαλίας θα γίνει και πάλι μέσα από τον εθνικό διαγωνισμό Festival da Canção.

Φέτος, οι υπεύθυνοι της Πορτογαλικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν ορισμένες αλλαγές στη διεξαγωγή του Festival da Canção, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεκατέσσερις συνθέτες έχουν επιλεγεί από ο RTP για να γράψουν τραγούδια για το διαγωνισμό, ενώ δύο θα επιλεγούν μέσα από δημόσια διαδικασία και μέσω του ραδιοφωνικού προγράμματος Masterclass .

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ο RTP έλαβε πάνω από 200 συμμετοχές για τη δημόσια διαδικασία του Festival da Canção 2019. Η αποκάλυψη του υποψηφίου που επιλέχθηκε από την επιτροπή, καθώς και ο νικητής του ραδιοφωνικού προγράμματος Masterclass, ο οποίος θα είναι ο 16ος διαγωνιζόμενος συνθέτης, θα γίνει σύντομα.

Η επιλογή των τραγουδιών πραγματοποιήθηκε από μια κριτική επιτροπή ειδικά δημιουργημένη από τον RTP, η οποία περιελάμβανε «προσωπικότητες αναγνωρισμένου ενδιαφέροντος στον τομέα της μουσικής, της μουσικής και της τηλεοπτικής παραγωγής.» Ο επιλεγμένος υποψήφιος θα κληθεί να παρουσιάσει το τραγούδι του στο διαγωνισμό με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τα υπόλοιπα τραγούδια.

Και φέτος θα διεξαχθούν δύο ημιτελικοί και ο Τελικός που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Φεβρουάριο και το Μάρτιο, χωρίς να έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί οι ακριβείς ημερομηνίες. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στα studio του RTP στη Λισαβόνα, ενώ ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί εκτός της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019.

[Πηγή – Φωτογραφίες: ESC Portugal / RTP ]


Η Ιστορία της Πορτογαλίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό, από τις οποίες στις 42 συμμετείχε στο Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 1964 («Oração» / António Calvário – 13η θέση (τελευταία) με 0 βαθμούς).
  • Έχει απουσιάσει από το διαγωνισμό 5 φορές, οι 4 ήταν από το 2000 και μετά (1970, 2000, 2002, 2013 και 2016).
  • Έχει μία νίκη το 2017 με τον Salvador Sobral και το «Amar Pelos Dois».
  • Έχει τερματίσει στην τελευταία θέση 4 φορές (1964, 1974, 1997 και 2018), ενώ τις δύο φορές (1964, 1997) έχει λάβει μηδέν βαθμούς!
  • Στην ψηφοφορία τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ τους περισσότερους τους έχει λάβει από Γαλλία και Ισπανία.

Written by 

Related posts

2 Thoughts to “ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πάνω από 200 τραγούδια υπεβλήθησαν για το Festival da Canção 2019!”

  1. […] σας είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο άρθρο μας, το RTP, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της […]

  2. […] σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ