EUROVISION 2019: Εισιτήρια τον Δεκέμβριο!

Οι προετοιμασίες για τον επερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Χθες είχαμε τα πρώτα νέα σχετικά με τη διάθεση εισιτηρίων, γεγονός που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς φίλους του Διαγωνισμού, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το γεγονός από κοντά.

Ο αριθμός των εισιτηρίων

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΚΑΝ του Ισραήλ έχει προκηρύξει προσφορά για την εξεύρεση εταιρίας διανομής εισιτηρίων, που θα αναλάβει όλη τη διαδικασία. Τα εισιτήρια θα διατεθούν σε λίγες εβδομάδες. Ακριβής αριθμός δεν αναφέρεται στην προσφορά, υπενθυμίζουμε όμως ότι, με βάση υπολογισμούς που ήδη έχουν γίνει, περίπου 7000 εισιτήρια θα δοθούν για το Περίπτερο 2 του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου του Τελ Αβίβ, την κυρίως αίθουσα δηλαδή (4000 για κοινό και 3000 για λογαριασμό της EBU). Επίσης οι φαν του Διαγωνισμού θα μπορέσουν για πρώτη φορά να αγοράσουν εισιτήρια και για το Green Room. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται στα 2000-3000, βλ. και το σχετικό άρθρο μας.

Οι τύποι των εισιτηρίων

Η προσφορά για τα εισιτήρια λήγει στις 25 Νοεμβρίου. Ο ΚΑΝ σχεδιάζει το πρώτο κύμα διάθεσης εισιτηρίων για τις αρχές Δεκέμβρη, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο η διάθεση να γίνει και αργότερα, καθώς ο σχεδιασμός και η οργάνωση μπορεί να απαιτήσουν περισσότερο χρόνο. Δύο επιπλέον κύματα διάθεσης εισιτηρίων προβλέπεται να γίνουν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2019.

Τα εισιτήρια θα χωριστούν σε 4 κατηγορίες:

  1. Δωρεάν κρατημένα εισιτήρια σε έντυπη μορφή που θα δώσει ο ΚΑΝ σε αντιπροσωπείες χωρών, συνεργάτες της Eurovision 2019, προσκεκλημένους της EBU, μέλη της ομάδας παραγωγής κλπ.
  2. Κρατημένα εισιτήρια σε έντυπη μορφή που θα δοθούν από τον ΚΑΝ σε διάφορους.
  3. Πακέτα εισιτηρίων σε ηλεκτρονική μορφή για διάφορες εκδηλώσεις που θα πωληθούν μαζί σε ένα πακέτο και σε μειωμένη τιμή (κατά πάσα πιθανότητα για τα μέλη του OGAE που παίρνουν κάθε χρόνο ειδικά πακέτα για 6 σόου στην τιμή των 450€ περίπου).
  4. Εισιτήρια για το κοινό σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αγοράσουν online με πιστωτική κάρτα ή μέσω PayPal.

Οι τιμές

Για το κάθε σόου τα εισιτήρια θα διατίθενται σε διάφορες τιμές, ανάλογα με τη θέση και τον τύπο του εισιτηρίου. Επίσημα δεν ανακοινώθηκαν ακόμη οι τιμές για το 2019, αλλά με βάση τα δεδομένα προηγούμενων ετών οι τιμές κυμαίνονται από 30€ – 300€.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατεθούν στα μέλη του OGAE να είναι περιορισμένος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές λόγω του ήδη μειωμένου αριθμού θέσεων στην αρένα. Για παράδειγμα, στη Λισαβόνα δόθηκαν 1700 πακέτα εισιτηρίων ενώ στο Κίεβο το 2017 μόνο 900.

Σταθερότητα, ασφάλεια και διαθεσιμότητα

Ο ΚΑΝ τονίζει χαρακτηριστικά ότι η ιστοσελίδα της εταιρίας διάθεσης εισιτηρίων θα πρέπει να είναι σταθερή και ασφαλής και να συνάδει με τους κανόνες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να διαχειριστεί την κίνηση περίπου 200.000 χρηστών και περίπου 200 άτομα να μπορούν να κάνουν αγορές ταυτόχρονα. Θα χρησιμοποιηθεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης της κατανομής των εισιτηρίων, ανάλογα με την τοποθεσία των αγοραστών.

Ο ΚΑΝ ανέφερε επίσης ότι είναι άκρως σημαντικό η ιστοσελίδα να είναι διαρκώς διαθέσιμη και να αποφευχθεί το κρασάρισμα εξαιτίας υπερβολικής επισκεψιμότητας ή ηλεκτρονικής επίθεσης. Σε περίπτωση κρασαρίσματος το πρόστιμο θα είναι 12.000€ και περαιτέρω πρόστιμα θα επιβληθούν εάν το πρόβλημα δεν λυθεί αμέσως.

Στη διάθεση του κοινού θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στα εβραϊκά και αγγλικά.

Σύμφωνα με την EBU, ο ΚΑΝ υποχρεούται να διαθέσει σε αγοραστές εκτός Ισραήλ τουλάχιστον το ένα τρίτο των εισιτηρίων που θα προορίζονται για τον κοινό. Στην περίπτωση που περισσέψουν εισιτήρια μία εβδομάδα πριν το κάθε σόου, τότε αυτά θα διατεθούν σε αγοραστές από το Ισραήλ.

Το πρόγραμμα της Γιουροβίζιον (ώρα Ισραήλ)

  • 1ος Ημιτελικός (Jury Show): 13 Μαΐου 2019 — 22:00
  • 1ος Ημιτελικός (Family Show): 14 Μαΐου 2019 — 16:00
  • 1ος Ημιτελικός (Live Show): 14 Μαΐου 2019 — 22:00

 

  • 2ος Ημιτελικός (Jury Show): 15 Μαΐου 2019 — 22:00
  • 2ος Ημιτελικός (Family Show): 16 Μαΐου 2019 — 16:00
  • 2ος Ημιτελικός (Live Show): 16 Μαΐου 2019 — 22:00

 

  • Μεγάλος Τελικός (Jury Show): 17 Μαΐου 2019 — 22:00
  • Μεγάλος Τελικός (Family Show): 18 Μαΐου 2018 — 14:30
  • Μεγάλος Τελικός (Live Show): 18 Μαΐου 2019 — 22:00

πηγή: wiwibloggs.com
φωτογραφία: eurovisionworld.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ