ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ruth Lorenzo κατέθεσε τραγούδι για τη Eurovision 2019!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η παραγωγή του «Operación Triunfo 2018» αποφάσισε να αφιερώσει ένα Chat του παιχνιδιού – το οποίο πραγματοποιείται μετά την διεξαγωγή του Gala – στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Υπό τον τίτλο του #Eurochat – 2nd Edition λοιπόν, μαθητές και καθηγητές της μουσικής ακαδημίας της Ισπανίας, διασκέδασαν και τραγούδησαν τραγούδια από την ιστορία του θεσμού ενώ δεν παρέλειψαν οι συζητήσεις και οι πρώτες αποκαλύψεις σχετικά με τον διαγωνισμό. 

Μετά τη συμμετοχή της ως guest κριτής στο αντίστοιχο πάνελ του 8ου Gala του Operación Triunfo 2018, η δημοφιλής τραγουδίστρια και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2014, Ruth Lorenzo, κλήθηκε να συμμετάσχει με τον δικό της τρόπο στο #Eurochat -2nd Edition της μουσικής ακαδημίας.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν ήταν τα: “Heroes” (Σουηδία 2015), “I love you mi vida” (Ισπανία 2007), “Eres tu” (Ισπανία 1973), “Bailar pegados” (Ισπανία 1991) και φυσικά το “Fuego” (Κύπρος 2018) που γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία!

Μεταξύ άλλων, η Ruth Lorenzo δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει καταθέσει τραγούδι στην κρατική τηλεόραση της χώρας, RTVE, για τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Φυσικά, δεν μαρτύρησε για ποιον από τους παίκτες του φετινού Operación Triunfo προορίζεται το κομμάτι, αν και οι περισσότεροι μάντεψαν ότι πρόκειται για τον Famous!

Δείτε ολόκληρο το Eurochat του “Operacion Triunfo 2018” στο παρακάτω video:

https://www.youtube.com/watch?v=w7edqRZ5LVY

Υπενθυμίζουμε ότι η καταλυτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για τους συνθέτες είναι σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018. Ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2019 θα προκύψει, όπως ήδη είναι γνωστό, μέσα από το talent show “Operacion Triunfo”. O εθνικός τελικός, ο λεγόμενος Eurovision Gala έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2019, με δέκα συνθέσεις να παλεύουν για το εισιτήριο για το Tel Aviv!

Η Ruth Lorenzo, η οποία έγινε γνωστή μετά τη συμμετοχή της στο Βρετανικό X-Factor το 2008, συμμετείχε το 2014 στο “Mira quién va a Eurovisión”, τον εθνικό τελικό της Ισπανίας για τη Eurovision. Με το “Dancing in the rain” κατάφερε να συγκεντρώσει το 30,97% του televoting και του 30 βαθμούς της κριτικής επιτροπής αφήνοντας με ελάχιστη διαφορά πίσω το μεγάλο φαβορί του τελικού “Más” με ερμηνεύτρια την Brequette. Ταξίδεψε στη Κοπεγχάγη με τις θερμότερες ευχές των συμπατριωτών της και εκτελώντας μια αντικειμενικά άψογη παρουσίαση της συμμετοχής της επί σκηνής, κατάφερε να σκαρφαλώσει την Ισπανία στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 74 βαθμούς. Μαζί με την Pastora Soler η οποία επίσης τερμάτισε στην 10η θέση στον διαγωνισμό του 2012, αποτελούν τις δύο πιο επιτυχημένες συμμετοχές της Ισπανίας της Eurovision τα τελευταία χρόνια…

Πηγή: RTVE / Πηγή φωτογραφίας: Ruth Lorenzo | Official Website 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ