ΤΟΥΡΚΙΑ: Επιστροφή υπό όρους!

Παρά το γεγονός ότι η EBU σε παλιότερη δήλωσή της άφησε ανοιχτές τις πόρτες για επιστροφή της Τουρκίας, βλ. το σχετικό άρθρο μας, ήρθε σήμερα μία δήλωση από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Fuat Oktay, με την οποία έθεσε τους όρους για κάτι τέτοιο.

Η απόκριση

Σε ερώτηση που του τέθηκε από Μέλος του Κοινοβουλίου σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, απάντησε:

Το σύστημα βαθμολογίας του Διαγωνισμού άλλαξε το 2009. Μειώθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών στο 50% και προστέθηκαν 50% ψήφοι επιτροπών για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων. Το TRT αποχώρησε από τον Διαγωνισμό μεταξύ άλλων και εξαιτίας του γεγονότος ότι 5 χώρες ευνοούνται κάθε χρόνο και δεν συμμετέχουν στον Ημιτελικό. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να διαγωνίζονται απευθείας στον Τελικό, πράγμα άδικο. Κάθε χώρα θα έπρεπε να διαγωνίζεται επί ίσοις όροις. Η Τουρκία θα σκεφτόταν σοβαρά να επιστρέψει, εάν ίσχυε ένα πιο δίκαιο σύστημα βαθμολογίας.

Σε συνέχεια παλιότερων απόψεων

Τον Αύγουστο σας είχαμε παραθέσει τις απόψεις του υπεύθυνου του ραδιοτηλεοπτικού φορέα TRT, Ibrahim Eren. Εκεί η δικαιολογία για την αποχώρηση της χώρας είχε να κάνει με αξίες και με το τι βλέπουν τα παιδιά στον Διαγωνισμό. Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας για λεπτομέρειες.

πηγή: escapenews.org
φωτογραφία: milliyet.com.tr

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορώ γιατί βάζετε σχόλια για το τι θα κάνει ένα κράτος σαν αυτό,πέρυσι τους πείραζε η Conchita , οι big 5 πλειρωνουν τα περισσότερα χρήματα στην EBU και αυτό έχει να κάνει με το σήμα μετάδοσης στα ευρωπαϊκά κανάλια και επειδή η Eurovision πουλά και έχει υψηλή τηλεθέαση καλύπτουν μέρος το χρημάτων με την απευθείας συμμετοχή στο τελικό. Έλεος που ασχολείστε με τους Τούρκους και μη δω κανένα σχόλιο για το ότι είναι διαγωνισμός τραγουδιού για να έρθουν οι χώρες πιο κοντά,οιΤουρκοι Τούρκοι ήτανε και Τούρκοι θα μείνουνε

    • Είναι είδηση που αφορά χώρα, η οποία συμμετείχε κάποτε στη Eurovision. Δεν έχει να κάνει ούτε με συμπάθεια προς κάποια χώρα ούτε με κάτι άλλο. Είναι απλή ενημέρωση των φίλων του Διαγωνισμού σχετικά με την προοπτική συμμετοχής της Τουρκίας, όπως το ίδιο θα κάναμε και με δηλώσεις κάποιου επιφανούς προσώπου σχετικά με τη συμμετοχή ή μη οποιασδήποτε άλλης χώρας, ενεργής ή μη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ