ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: “Η Eurovision τελικά… δε θα έρθει”!

Με το σύνθημα «Pagaliau Eurovizija atkeliauja į Lietuvą!» («Finally, Eurovision is coming to Lithuania!») ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας LRT σχεδίαζε και είχε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πρώτο Eurovision Afterparty που θα διοργάνωνε το Δεκέμβριο.

Παρ’ότι η Λιθουανία είναι η μοναδική από τις χώρες της Βαλτικής που δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα το διαγωνισμό, επιθυμούσε να βρει τον τρόπο να διοργανώσει ένα eurovision event φέροντας κοντά στο κοινό της και γιατί όχι και στο κοινό από όλη την Ευρώπη καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη Eurovision. Όμως, όπως ανακοίνωσε η Ieva Zasimauskaitė,  το φιλόδοξο αυτό event ακυρώθηκε!

Η παρουσιάστρια του Eurovision Afterparty θα ήταν η ίδια η Ieva και, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, θα συμμετείχαν καλλιτέχνες της Eurovision 2018, όπως ο Cesár Sampson (Αυστρία), η Laura Rizzotto (Λετονία), ο Ryan O’Shaughnessy (Ιρλανδία) και η Elina Nechayeva (Εσθονία). Το event θα πραγματοποιούταν στο Žalgiris Arena, στην πατρίδα της Ieva Kaunas, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας στις 16 Δεκεμβρίου, ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων.

Επίσης, στη συναυλία σχεδιαζόταν να εμφανισθούν και αρκετοί καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε εθνικούς τελικούς της Λιθουανίας (Eurovizijos).

“Δεν ολοκλήρωσα το πρόγραμμα της εκδήλωσης, όπως ήλπιζα και ονειρευόμουν καθώς θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εκδήλωση που πραγματικά κατά 100% θα νιώθαμε το πνεύμα της Λισαβόνας. Ήθελα περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά το κόστος ήταν πολύ υψηλό. Ως εκ τούτου, αποφάσισα ότι δεν θα το διακινδύνευα καθώς και η πώληση των εισιτηρίων δεν ήταν πολύ μεγάλη. Ήθελα να κάνω το μέγιστο κι όχι να περιοριστώ στα λίγα. Είμαι μαξιμαλίστρια”, δήλωσε η Ieva Zasimauskaitė στο 15min.

Όλα τα εισιτήρια που αγοράσθηκαν από την προπώληση ανακοινώθηκε ότι θα επιστραφούν.

Η Ieva συμπλήρωσε:

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί, είναι λυπηρό για μένα ότι δεν θα μπορέσουμε να νιώσουμε αυτό το συναίσθημα της Eurovision εδώ στη Λιθουανία. Λοιπόν, κάποια αλλά όχι όλα είναι δυνατά σε αυτή τη ζωή … Και μερικές φορές δεν καταλαβαίνεις το γιατί, αλλά αργότερα, μετά από λίγο, ευχαριστούμε επίσης το σύμπαν ή τον Θεό που παίρνουμε κάποια μαθήματα. Προφανώς, είμαι πολύ νέα για να διοργανώσω εκδηλώσεις όταν δεν έχω καμία εμπειρία γι ‘αυτό, αλλά είμαι ευγνώμων σε ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει καλοπροαίρετα σε αυτό το όνειρό μου, το οποίο θα παραμείνει μόνο ένα όνειρο».

[Πηγή: ESCKAZ]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ