ΙΣΠΑΝΙΑ: Μεγάλος αριθμός τραγουδιών έχουν ήδη υποβληθεί για το Τελ Αβίβ!

Και ενώ η διαδικασία για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τους Amaia και Alfred, βρίσκεται σε εξέλιξη, το RTVE Ισπανίας από την 1η Νοεμβρίου δέχεται υποψήφια τραγούδια για το Τελ Αβίβ. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, λοιπόν, το RTVE αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 336 τραγούδια και ο αριθμός αυτός αυξάνεται μέχρι το deadline που είναι η 15η Νοεμβρίου.

Τα τραγούδια

Όπως είναι φυσικό στο RTVE, είναι ενθουσιασμένοι από την μέχρι τώρα προσέλευση των συνθετών. Από τα 366 τραγούδια, η πλειοψηφία αυτών είναι pop τραγούδια και μπαλάντες. Φυσικά, από τα υποψήφια τραγούδια δεν θα μπορούσε να λείπει ο latin ήχος αλλά και η ….. heavy metal! Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι ένα τραγούδι χρησιμοποιεί όλες τις επίσημες γλώσσες τις Ισπανίας (Ισπανικά, Καταλανικά, Βασκικά και Γαλικιανά)!

Η Επιλογή

Αφού αποσταλούν όλα τα υποψήφια τραγούδια στο RTVE, θα γίνουν και κάποιες προσωπικές κρούσεις από το κανάλι σε συνθέτες τις επιλογής τους. Από το σύνολο, λοιπόν, των τραγουδιών, 20 από αυτά θα δοθούν στους 16 καλλιτέχνες του Operación Triunfo (συμπεριλαμβανομένων και όσων αποχώρησαν ήδη από τη σχολή) για να τα ηχογραφήσουν.

Εν συνεχεία, το κοινό θα ψηφίσει  τα αγαπημένα του τραγούδια και τα τρία πρώτα θα πάνε κατευθείαν στο Gala Eurovision.   Από τα υπόλοιπα 17, μία επαγγελματική κριτική επιτροπή αλλά και καθηγητές από την σχολή, θα επιλέξουν επτά τραγούδια, ώστε να έχουμε 10 στο σύνολο!

Οι Συνθέτες

Μέχρι στιγμής, οι συνθέτες των τραγουδιών πίσω από τις συμμετοχές απαρτίζονται και από νέους, αλλά και από γνωστούς συνθέτες που έχουν συμμετάσχει στη Eurovision. Φήμες, θέλουν τον μαθητή του ΟΤ 2017, Cepeda να συνεργάζεται με τον συνθέτη του “Quédate Conmigo”, David Santisteban. Δουλεύοντας με το moto ‘Eurovision is coming’, οι 2 τους δουλεύουν ένα τραγούδι το οποίο προορίζεται για ανδρική παρουσία επί σκηνής. Φαβορί φυσικά αυτή τη στιγμή είναι… ο Famous, o οποίος σύμφωνα και με δηλώσεις συμμαθητών του, είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για την Eurovision. 

Επίσης, ο Famous φαίνεται να έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον του περσινού εκπροσώπου της Αυστρίας, Cesar Sampson. Αφού παρακολούθησε τον Famous, να ερμηνεύει περίφημα  το δικό του τραγούδι “Nobody but you”, ο Cesar δήλωσε δημοσίως ότι θεωρητικά θα τον ενδιέφερε να γράψει ένα τραγούδι γι’αυτόν για τη Eurovision. Δυστυχώς, οι κανόνες του RTVE δεν θα του το επιτρέψουν.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, αλλά και όλη την διαδικασία για την επιλογή του τραγουδιού!
[Πηγή: wiwibloggs / eurovoix / sevilla.abc.es]
Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ