ΚΡΟΑΤΙΑ: Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υποψήφια τραγούδια.

Όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην δημοσιότητα, σχετικά με τον Κροατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό HRT και τα σχέδια των καλλιτεχνών της Κροατίας για τον εθνικό τελικό Dora 2019.

Πριν από λίγες μέρες σας είχαμε ενημερώσει ότι ο εθνικός τελικός της χώρας θα είναι ανοιχτός για ξένους τραγουδοποιούς, υπό την προϋπόθεση ότι τα τραγούδια τους θα εκτελούνται από Κροάτες τραγουδιστές. Σήμερα το HRT μας ενημερώνει ότι τα τραγούδια μπορούν να είναι στα αγγλικά. Εκτός από τα κροατικά και τα αγγλικά, τραγούδια που θα είναι στα γαλλικά και ιταλικά θα θεωρούνται έγκυρα και θα μπορούν να διαγωνιστούν κανονικά στον εθνικό τελικό!

16 τραγούδια θα αγωνιστούν για το εισιτήριο στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της 3ης βραδιάς του φεστιβάλ Dora, στην Οπάτια. Το αποτέλεσμα θα βγει μετά από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, που θα αποτελείτε από 5-7 άτομα και του τηλεοπτικού κοινού, που θα ψηφίσει με sms, τηλεφωνήματα και από μια ειδική πλατφόρμα από το κινητό, που θα φτιάχνει ειδικά για τον εθνικό τελικό.

H Κροατία έχει 24 συμμετοχές στην ιστορία της Eurovision, με καλύτερη θέση την , με τα τραγούδια Sveta ljuban από την Maja Blagdan, το 1996 και Marija Magdalena από την Doris Dragović, το 1999. Η πρώτη συμμετοχή της χώρας ήταν το 1993, με το τραγούδι Don’t ever cry που ερμήνευσε το συγκρότημα Put και τερμάτισε στην 15η θέση, συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ