ΤΣΕΧΙΑ: Μεγαλεπήβολα σχέδια και αισιοδοξία!

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε, η τηλεόραση της Τσεχίας έλαβε περίπου 300 συμμετοχές για τον τελικό ESCZ 2019. Αυτό το γεγονός φυσικά δεν πέρασε ασχολίαστο από την τσέχικη επιτροπή επιλογής.

Ικανοποίηση με την ποιότητα

Ο αρχηγός της τσέχικης επιτροπής, Jan Bors, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έμεινα έκπληκτος με την αυξανόμενη ποιότητα των τραγουδιών. Αν συγκρίνω το πώς ξεκινήσαμε και τι στέλνει σήμερα ο κόσμος, είναι μια επανάσταση.

Πάνω από 300 τραγούδια όλων των ειδών, ποικίλης ποιότητας και ένας πολύ μεγάλος αριθμός τραγουδιών από Τσέχους, πάνω από 60, που διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι. Σε κάποιες περιπτώσεις προήλθαν από διεθνή συνεργασία.

O Bors πρόσθεσε σ’ αυτό το σημείο ότι κάποιες συμμετοχές προήλθαν από το τσέχικο camp συνθετών, στο οποίο έλαβαν μέρος συνθέτες που έχουν γράψει παλιότερες συμμετοχές της Γιουροβίζιον, όπως οι Ashley Hicklin (Βέλγιο 2010, 2014), Jeroen Swinnen (Βέλγιο 2010), Johnny K.Palmer (Ουγγαρία 2011, Βουλγαρία 2016), καθώς από πολλούς Τσέχους συνθέτες. Το camp μάλιστα έβγαλε και τραγούδια που θα μπορούσαν να γίνουν συμμετοχές στη Γιουροβίζιον και για άλλες χώρες.

Τα σχέδια για τον τελικό

Ο Bors αποκαλύπτει τι μέλλει γενέσθαι με τον τελικό ESCZ 2019:

Βεβαίως ακούμε τις φωνές που θέλουν έναν μεγαλύτερο εθνικό τελικό, αλλά έχουμε πει ότι θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε τον εθνικό τελικό στην τηλεόραση, αλλά αν φτάσουμε εκεί, θέλουμε να είναι ένα πραγματικά άψογο σόου. Η ιδέα για ένα τέτοιο σόου πρέπει να προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά· πρέπει να βρούμε το κατάλληλο προσωπικό, να ξεκαθαρίσουμε τις αρχές και φυσικά να βρούμε την κατάλληλη χρηματοδότηση.

➡ Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις λεπτομέρειες της επιλογής από την Τσεχία!

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ