ΚΡΟΑΤΙΑ: Οι λεπτομέρειες για το Dora 2019 και μια επιστροφή έκπληξη!

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα μας άρθρα, η Κροατία θα λάβει και φέτος κανονικά μέρος στην Eurovision 2019 και μαζί με την φετινή της συμμετοχή επιστρέφει και το Dora, ο εθνικός τελικός της χώρας. Όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην δημοσιότητα, σχετικά με τον Κροατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό HRT και τα σχέδια των καλλιτεχνών της Κροατίας για τον εθνικό τελικό Dora 2019,

Υπεύθυνη για τον εθνικό τελικό θα είναι η Uršula Tolj και επικεφαλής της Κροατικής αποστολής στην φετινή eurovision θα είναι ο Željen Klašterka.

16 τραγούδια θα αγωνιστούν για το εισιτήριο στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της 3ης βραδιάς του φεστιβάλ Dora στην Οπάτια. Για πρώτη φορά, ο εθνικός τελικός της χώρας θα είναι ανοιχτός για ξένους τραγουδοποιούς, υπό την προϋπόθεση ότι τα τραγούδια τους θα εκτελούνται από Κροάτες τραγουδιστές.

Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της κροατικής show-biz, φημολογούνται ότι θα συμμετέχουν στο Dora 2019. Μεταξύ άλλων και ο Jacques Houdek, φαίνεται να σχεδιάζει την επιστροφή του ως τραγουδοποιός. Ο ίδιος δήλωσε σε τοπικά μέσα:
“Ως καλλιτέχνης έδωσα τη μέγιστη απόδοση στο Κίεβο, οπότε ας μείνουμε σε αυτό σήμερα, είμαι χαρούμενος για την επιστροφή του Dora. Έγραψα ένα τραγούδι και έχω έναν ιδανικό καλλιτέχνη. Θα είναι ένας τέλειος αγώνας για την κατάκτηση του εισιτηρίου για την Eurovision. Ολόκληρη η δημιουργική ιδέα θα γίνει από την ομάδα μου, η οποία επιμελήθηκε την εμφάνιση μου  στο Κίεβο με το τραγούδι My friend.”

Ο Jacques Houdek συμμετείχε στην Eurovision 2017 με το My friend και κατάφερε να φτάσει στην 13η θέση με σύνολο 128 βαθμούς.

Άλλοι καλλιτέχνες που τους έχουν προσεγγίσει οι τραγουδοποιοί είναι οι Indira Levak, Antonija Šola, Damir Kedžo και Boris Đurđević οι οποίοι δηλώνουν ότι αν βρεθεί κατάλληλο τραγούδι θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

 

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα όσα αφορούν τη Eurovision και τους καλλιτέχνες της!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όλους όσους αγαπάνε το θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram, και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ