ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Και τυπικά στη Eurovision 2019 (VIDEO)!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Αγίου Μαρίνου (SMRTV) επιβεβαίωσε και τυπικά τη συμμετοχή της στη Eurovision 2019, που θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως τις 18 Μαΐου. Επομένως, το κρατίδιο της Νότιας Ευρώπης γίνεται η 41η χώρα που θα λάβει μέρος στον προσεχή διαγωνισμό.

Αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς για πρώτη φορά έλαβε μέρος το 2008 με το συγκρότημα Miodio και το ιταλόφωνο τραγούδι «Complice», ενώ απουσίασε δύο φορές (2009 και 2010).

Παρά τις 10 συμμετοχές του, έχει μόνο μία παρουσία σε μεγάλο τελικό (2014) κι αυτό χάρη στη Valentina Monetta με το «Maybe», που στην τρίτη της συνεχόμενη προσπάθεια εκπροσωπώντας τη χώρα της, κατάφερε να προκριθεί 10η από τον α’ ημιτελικό και, μάλιστα, στον πόντο!

Δυστυχώς, στον μεγάλο τελικό τερμάτισε στην 24η θέση (ανάμεσα σε 26 χώρες) με μόλις 14 βαθμούς.

Από τη Λισαβόνα στο Τελ Αβίβ

Οι ιθύνοντες του SMRTV προσανατολίζονται στην επιλογή του τραγουδιού αλλά και του εκπροσώπου μέσω του διαδικτυακού talent show 1 in 360. Άλλωστε, όπως επεσήμαναν, σε πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook «οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη» κι ίσως τεθούν σε εφαρμογή μεγαλεπήβολα σχέδια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιος Μαρίνος, στον διαγωνισμό της Λισαβόνας, εκπροσωπήθηκε από τις Jessika και Jennifer Brening με το τραγούδι «Who We Are» αλλά έμειναν στην προτελευταία θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: EBU/RTP, Thomas Hanses]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ