ΜΑΛΤΑ: Ολοκληρώθηκαν οι auditions στο Malta X-Factor!

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμανε το τέλος των ακροάσεων στη μαλτέζικη εκδοχή του X-Factor. Μετά από μια πολύ δυνατή βδομάδα για την οποία ενημερωθήκατε σε προηγούμενο μας άρθρο, αυτή την εβδομάδα παρακολουθήσαμε γνώριμα πρόσωπα στους fans του θεσμού της Eurovision να παίρνουν μέρος στο σόου ελπίζοντας να εντυπωσιάσουν το μαλτέζικο κοινό κατακτώντας τη νίκη και παράλληλα το δικαίωμα εκπροσώπησης της Μάλτας στο 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ας δούμε τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν στο τελευταίο επεισόδιο.

Μια εμφάνιση που περίμενε με ανυπομονησία αρκετός κόσμος ήταν αυτή της Janice Mangion. Η Janice, μετά την  τη μαγευτική της ερμηνεία  στο τραγούδι της Kewkba που της χάρισε τη δεύτερη θέση στον τελικό του MESC 2017, είχε δημιουργήσει τις προσδοκίες σε πολλούς ότι θα είναι ένα από το ονόματα που θα “παίξουν” έντονα για την εκπροσώπηση της Μάλτας στο φετινό διαγωνισμό. Η Janice επέλεξε το τραγούδι της Beyonce “Listen”, χωρίς όμως να κατορθώσει να εντυπωσιάσει τους κριτές οι οποίοι τελικά την πέρασαν στην επόμενη φάση με ψήφους 3 προς 1.

Με δυο παιδιά της να έχουν συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision (ο Fabrizio το 2001 και το 2006 και η Claudia το 2017), η Anna Faniello μπορεί να θεωρείται από τους πιο έμπειρους του θεσμού. Αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει φέτος η ίδια την τύχη της και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα δικαιώθηκε απόλυτα καθώς οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την άνετη εμφάνιση της χαρίζοντας της απλόχερα τέσσερα “ναι”.

Φαίνεται πως οι φιναλίστ των προηγούμενων MESC έχουν βαλθεί να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον διαγωνισμό της Eurovision. Ακόμα ένα γνώριμο λοιπόν, τον Matthew Anthony, ο οποίος τερμάτισε έβδομος πέρσι με το τραγούδι του Call 2morrow, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις ακροάσεις του X-Factor αυτή την εβδομάδα. Ο Matthew ερμήνευσε μια ακουστική βερσιόν του νικητήριου τραγουδιού της περσινής Eurovision, του γνωστού σε όλους μας “Toy” καταφέρνοντας να ακούσει εγκωμιαστικά σχόλια για τη φωνή του, αν και δεν έλειψαν οι επικρίσεις για την τεχνική του στην κιθάρα.

Άλλοι υποψήφιοι που πέρασαν στην επόμενη φάση και είχαμε την ευκαιρία να δούμε είναι η Denise Mercieca, η Gail Attard, η Michela Galea, ο Miguel Bonello, η Nicole Borg, η Sarah Bonnici, το ντουέτο WER1, η Janice Debbatista (συμμετείχε στον εθνικό τελικό του 2013), η Jade Vella και η Shauna Vassalo, οι οποίες συμμετείχαν αμφότερες στο MESC 2017.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότεροι από 100 υποψήφιοι συγκεντρώθηκαν για το Bootcamp του X-Factor και οι τέσσερις κριτές Ira LoscoAlexandra AldenRay Mercieca και Howard Keith Debono θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο να καταλήξουν στους τελικούς υποψηφίους.

Έχετε και εσείς την ίδια αγωνία με τους υποψήφιους για το ποιος θα κατορθώσει να φτάσει στα live shows?

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου της Μάλτας στη Eurovision 2019!

[Πηγή/ Φωτογραφίες: TVM]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου την εννοείτε την τελευταία πρόταση; Την ερώτηση με τα στικτά γράμματα. ?
    Μ’αυτην την αγωνία κοιμόμαστε και ξυπνάμε.
    Παρεμπιπτόντως, το άρθρο είναι ωραιότατο και κατατοπιστικό τάφο, μπράβο!
    Συγγνώμη για το χουμορ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ