ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Αλλαγές στο Melodi Grand Prix 2020!

Ο υπεύθυνος του Melodi Grand Prix, Stig Karlsen, εκτός από τις αποκαλύψεις για τα τραγούδια και τους υποψήφιους καλλιτέχνες για το 2019, βλ. το άρθρο μας, ανακοίνωσε και τις αλλαγές που θα γίνουν στον εθνικό τελικό για το 2020. Με αυτόν τον τρόπο, η Νορβηγία επιβεβαιώνει από σήμερα τη συμμετοχή της για το 2020!

Οι ημερομηνίες

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Melodi Grand Prix 2020 θα ξεκινήσει στις 2 Μαρτίου 2019 -ημερομηνία διεξαγωγής του MGP 2019- και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου 2019, μία μέρα δηλαδή πριν τον Μεγάλο Τελικό της Γιουροβίζιον του Τελ Αβίβ.

Προϋποθέσεις

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν Νορβηγό συνθέτη στην ομάδα υποψηφιότητας. Επίσης, κάθε παραγωγός και συνθέτης θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει το ανώτερο 3 τραγούδια στη διαδικασία επιλογής. Το NRK ανακοινώνει αυτές τις αλλαγές, ώστε οι επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν για τον Διαγωνισμό του 2020.

Οι δηλώσεις του Stig Karlsen

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του MGP, οι αλλαγές στις ημερομηνίες…

Μας δίνει χρόνο να δουλέψουμε εντατικά, από τη στιγμή που θα ξέρουμε τι μας έχουν φέρει την περίοδο υποβολής συμμετοχών. Θέλουμε περισσότερο χρόνο για τις οντισιόν και περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε με στοχευμένες έρευνες για συνθέτες, στιχουργούς και καλλιτέχνες.

Η μουσική θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον Ιανουάριο μαζί με ό,τι συμπεριλαμβάνεται στις προετοιμασίες. Παρομοίως, η εργασία για τον αριθμό των σκηνών της τηλεοπτικής μετάδοσης πρέπει να ξεκινήσει τον Νοέμβρη. Μια τεράστια παραγωγή σαν το MGP απαιτεί πολλή δουλειά, κάτι που δεν περνάει από το μυαλό του απλού τηλεθεατή.

Σίγουρα θα έχουμε λιγότερα τραγούδια, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Θέλουμε προσπάθεια με πιο συγκεκριμένο στόχο και λιγότερη μαζική παραγωγή. Ποιότητα πάνω από την ποσότητα.

πηγή: eurovoix.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ