ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πέντε τραγούδια θα διαγωνισθούν στο Montevizija 2019!

Πέντε συμμετοχές θα διαγωνισθούν στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό του Μαυροβουνίου Montevizija, δήλωσε η επικεφαλής της εθνικής αποστολής της χώρας στη Eurovision Nataša Baranin στην καθημερινή τοπική εφημερίδα Pobjeda.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι εδώ, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RTCG προσανατολιζόταν στη διεξαγωγή του καθιερωμένου εθνικού τελικού Montevizija για την επιλογή του εκπροσώπου που θα στείλει στη Eurovision 2019. Ωστόσο, δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα καθώς και οι λεπτομέρειες σχετικά με τη μορφή που θα έχει αυτός.

Η υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα (συνολικά 30 ημέρες). Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία, που θα γίνει σε δύο στάδια, καθώς και την αξιολόγηση των υποβληθέντων συμμετοχών μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο μας εδώ.

Όπως ανέφερε στη Pobjeda η Nataša Baranin, μετά την υποβολή των συμμετοχών και σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή μια επιτροπή από ειδικούς του RTCG θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες συμμετοχές και στη συνέχεια το τηλεοπτικό κοινό θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει για το ποιο τραγούδι του αρέσει περισσότερο και θέλει να πάρει το εισιτήριο για το Ισραήλ. Και διευκρίνισε:

Το πως θα παρουσιασθεί ακριβώς το Montevizija αυτή τη χρονιά θα αποφασισθεί από το συμβούλιο σύνταξης του RTCG, και θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αισθητικές προδιαγραφές του

Επίσης, τόνισε ότι η περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι γνωστή για τις αποκαλούμενες «Βαλκανικές μπαλάντες» και ότι οι περισσότερες από τις επιτυχίες της ήρθαν με τέτοιου είδους τραγούδια. Και συνέχισε:

Αλλά ένα καλό τραγούδι είναι ένα καλό τραγούδι και βρίσκει το δρόμο του εάν είναι καλά παρουσιασμένο και όχι μόνο επειδή έχουν επενδυθεί πολλά σε αυτό ή έχει γειτονικές συμμαχίες ή μια  ισχυρή διασπορά. Σε κάθε νικητή υπήρχε κάποια λεπτομέρεια, που τραβούσε την προσοχή σε σύγκριση με τους άλλους, οπότε κάποιος κανόνας και συνταγή για μια καλή θέση δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με τον Vanja Radovanovic τον εκπρόσωπο της χώρας στη Λισαβόνα και το ακατάλληλο αστείο του για τα παιδιά με αναπηρίες κατά τη διάρκεια μιας από τις συνεντεύξεις Τύπου, η Baranin ανέφερε ότι τέτοια απρόβλεπτα περιστατικά μπροστά στις κάμερες από τους καλλιτέχνες συμβαίνουν, παρότι προσπαθούμε να έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο και πρόσθεσε ότι η EBU δεν έχει προειδοποιήσει ή τιμωρήσει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Τόνισε τη σημασία της επικοινωνίας με τον τύπο και του καλού επιπέδου της Αγγλικής γλώσσας για τον συμμετέχοντα. Και κατέληξε:

Στέλνουμε περισσότερο ή λιγότερο διάσημους και φημισμένους μουσικούς ή καλλιτέχνες και φυσικά, ως ομάδα, είμαστε παρόντες για να βοηθήσουμε στην έκφραση της ιδέας ενός τραγουδιού και να το παρουσιάσουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο κοινό. Το πιο σημαντικό πάντα είναι  να υπάρχει ένα καλό τραγούδι.

Και το Μαυροβούνιο, λοιπόν, ανεβάζει ταχύτητες για τη διοργάνωση του Τελ Αβίβ, με σκοπό να επιστρέψει αρχικά στο Τελικό μετά το 2015 και να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση από την 13η εκείνης της χρονιάς, που είναι και η υψηλότερη της χώρας στον διαγωνισμό ως αυτόνομο κράτος (Knez – Adio με 44 βαθμούς).

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019!

[Πηγή: ESCKAZ.com / Φωτογραφία:  Eurovision Montenegro-Montevizija / YouTube]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ