Eurovision 2019: O Florian Wieder σχεδιαστής της σκηνής στο Τελ Αβίβ;

Όλα σιγά σιγά φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε μία σειρά αναφορικά με τη διοργάνωση του Τελ Αβιβ. Αφού αρχικά υπήρξε ένα θρίλερ (για οικονομικούς λόγους) για το αν τελικά η διοργάνωση θα γίνει τελικά στο Ισραήλ, και μετέπειτα στην επιλογή της πόλης (τη διεκδικούσε με αξιώσεις και η Ιερουσαλήμ), την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την επίσημη ανακοίνωση του slogan της Eurovision 2019 (Dare to Dream).

Από χτες το βράδυ, λοιπόν, έχουμε εξελίξεις αναφορικά με το ποιος θα είναι ο σχεδιαστής της σκηνής στο Τελ Αβιβ. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την EBU για το όνομα του, ήδη τα Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι το όνομα έχει βρεθεί και δεν είναι άλλο από τον Γερμανό Florian Wieder. 

Ο Florian Wieder, κατάγεται από την Γερμανία και είναι γνωστός στον χώρο της Eurovision, αφού έχει σχεδιάσει εκτός από την σκηνή της Λισαβόνας, και αυτές του 2011, 2012, 2015 και 2017.

Ο Florian είναι πολύ γνωστός και εκτός του χώρου της Eurovision, αφού έχει λάβει μέρος σε πολλές Γερμανικές αλλά και διεθνείς παραγωγές, όπως America’s Got Talent, Britain’s Got Talent, The X Factor, τα MTV VMAs και EMAs, αλλά και συναυλίες μεγάλων ονομάτων, όπως οι U2 και ο Robbie Williams.

Η όλη διαδικασία για την ανεύρεση του σκηνογράφου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα περίπου μήνα από τον Ισραηλινό Ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΚΑΝ. Ο ΚΑΝ στην ανακοίνωση του ανέφερε ότι:

ο σχεδιασμός της σκηνής θα πρέπει να είναι συμβολικός, με Ισραηλινή ταυτότητα, μοναδικός, σύγχρονος και καινοτόμος 

Αν και δεν έχει γίνει ακόμη διευκρίνιση για την χρήση ή όχι LED οθονών στο Τελ Αβίβ, εντούτοις το ίδιο το ΚΑΝ σε δηλώσεις του είχε αναφέρει:

η μη χρήση οθονών LED στη Λισαβόνα είχε σαν αποτέλεσμα πολλές εμφανίσεις να είναι παρόμοιες. Ο σχεδιασμός της σκηνής του 2019 θα επιτρέψει σε κάθε χώρα να παρουσιάσει το τραγούδι της με διαφορετικό τρόπο.

Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από την EBU, αλλά και το KAN.

Πως σας φαίνεται η προοπτική ο Florian Wieder να σχεδιάσει και την σκηνή στο Τελ Αβιβ; Ποία από τις σκηνές του Ντίσελντορφ, Μπακού, Βιέννη, Κίεβο (2017) και Λισαβόνα είναι η αγαπημένη σας;

Πηγή: Wiwibloggs / Esctoday / diereferenz.de / ilkar.blogspot.com

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά γιατί διαλέγουν αυτόν τον κύριο… Θεωρώ τις σκηνές του πολύ άνευρες (εκτός αυτής του 2011). Η σκηνή που είχε κάνει η Δανία το 2014 ήταν καθηλωτική, όπως και της Ρωσίας το 2009! Τέτοιες σκηνές πρέπει να κάνουν, επιβλητικές και με χαρακτήρα… Ο συγκεκριμένος κύριος κάθε χρονιά μας σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ