ΤΣΕΧΙΑ: Μεγάλη η συμμετοχή για το ESCZ 2019!

Χθες (31/10) έληξε η προθεσμία που έθεσε η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Τσεχίας Česká televize (CT) για την υποβολή υποψήφιων συμμετοχών για την Eurovision 2019 που θα γίνει στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάϊο.

Ο αριθμός των συμμετοχών

Στο mail της Τσέχικης Τηλεόρασης έφτασαν σχεδόν 300 τραγούδια τα οποία θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό της χώρας ESCZ 2019! Το CT στην επίσημη σελίδα του στο facebook εξέφρασε έντονο ενθουσιασμό για αυτή την μεγάλη συμμετοχή στην εθνική επιλογή για τη Eurovision της προσεχούς χρονιάς. Μάλιστα διευκρίνισε ότι από τις συμμετοχές αυτές, οι 60 ήταν από Τσέχους μουσικούς, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη του καναλιού και την χαρά για το πόσους πολλούς ταλαντούχους μουσικούς, παραγωγούς και συγκροτήματα διαθέτει η χώρα. Η επιλογή των φιναλίστ για τον εθνικό τελικό ESCZ 2019 θα είναι δύσκολη, καταλήγει η ανάρτηση του CT.

Θα αυξηθούν οι φιναλίστ;

Το CT καλεί τους χρήστες στο facebook να συμμετάσχουν σε μια δημοσκόπηση για το πόσοι νομίζουν ότι θα είναι οι φιναλίστ στον εθνικό τελικό, 6 ή 8… Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τουλάχιστον 6 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην εθνική τελική επιλογή, και είναι πιθανόν, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, ο αριθμός αυτός να αυξηθεί (πιθανόν να είναι τελικά 8)!

Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ ο νικητής της εθνικής επιλογής θα ανακοινωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ορισθούν αργότερα.

Φέτος, όπως σας ενημερώσαμε, θα υπάρξει και μια σημαντική αλλαγή στη ψηφοφορία της ανάδειξης του εκπροσώπου της Τσεχίας. Στην ψηφοφορία του κοινού για την εθνική επιλογή της Τσεχίας θα μπορούν να ψηφίσουν και ξένοι fans του διαγωνισμού μέσω της ίδιας online εφαρμογής που θα ψηφίσουν και οι Τσέχοι fans! Όπως και οι Τσέχοι fans, έτσι και οι ξένοι θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω της εφαρμογής με την βαθμολογική κλίμακα 8-6-4-3-2-1. H βαθμολογίας τους θα προσμετρηθεί ως βαθμολογία ενός μέλους στην international jury. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Mikolas Josef με το «Lie to mie« κατάφερε να γράψει ιστορία (6η θέση) για την Τσεχία στη Λισαβόνα γεγονός που έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον στη χώρα για το διαγωνισμό, και απ’ ό,τι φαίνεται και το ενδιαφέρον των Τσέχων καλλιτεχνών!

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου της Τσεχίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή – φωτογραφίες: Eurovision Song Contest Czech Republic]

 

 

Written by 

Related posts

One Thought to “ΤΣΕΧΙΑ: Μεγάλη η συμμετοχή για το ESCZ 2019!”

  1. […] σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, το ενδιαφέρον για την Eurovision στην Τσεχία έχει […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ