ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Την τελική επιλογή του εκπροσώπου θα έχει το κοινό!

Όπως σήμερα αποκάλυψε η σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης του RTCG και επικεφαλής της αποστολής του Μαυροβουνίου το 2018 Nataša Baranin, το κοινό είναι αυτό που θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision 2019.

Μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή του RTCG, η Nataša Baranin, εξέφρασε την άποψη ότι η διαφημιστική προβολή που έχει το Μαυροβούνιο από τη συμμετοχή του στο μεγάλο μουσικό γεγονός της Ευρώπης είναι τεράστια. Το οικονομικό κόστος μια τέτοιας προβολής, όπως αυτής που λαμβάνει η χώρα στα τρία αυτά λεπτά της εμφάνισης στη σκηνή της Eurovision, αν γινόταν με άλλον τρόπο δεν θα μπορούσε να εξασφαλισθεί!

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί δημόσια πρόσκληση για επιλογή εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στη Eurovision τον επόμενο χρόνο στο Τελ Αβίβ. Όπως είπε, όλοι όσοι θα ήθελαν να δουν τον εαυτό τους στη σκηνή της Eurovision μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους του διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης του RTCG εδώ.

Σχολιάζοντας το δίλημμα που υπήρξε (σ.σ. ακόμα  και μέσα στους κόλπους του RTCG) για το αν το Μαυροβούνιο θα έπρεπε να στείλει εκπρόσωπο στη Eurovision, η  Nataša Baranin δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους δημόσιες αψιμαχίες. Και συμπλήρωσε:

Αλλά είναι σαν να ρωτάς αν πρέπει να στείλεις ποδοσφαιρική ομάδα ή αθλητική ομάδα και γνωρίζεις ότι οι πιθανότητες δεν είναι αρκετά υψηλές για να νικήσουν ή να κερδίσουν ένα μετάλλιο. Η αποστολή του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι να προάγει την εγχώρια δημιουργικότητα, και επιπλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα για μια τέτοια διαφήμιση, όπου προβάλλονται οι δημιουργοί, το Μαυροβούνιο και το RTCG 

Σχετικά με τον τρόπο της επιλογής του εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στη Eurovision του Τελ Αβίβ είπε ότι μια ειδική επιτροπή θα καταρτίσει τον κατάλογο των υποψηφίων, μέσα από τον οποίο οι θεατές θα αποφασίσουν τελικά ποιος θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο στο Τελ Αβίβ. Και ξεκαθάρισε ποιος είναι ο στόχος του Μαυροβουνίου για φέτος:

Ο στόχος μας είναι να εισέλθουμε στον τελικό, αυτός είναι και ο στόχος όλων!

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το RTCG, οι συμμετοχές θα μπορούν να είναι είτε σε κάποια επίσημη γλώσσα του Μαυροβουνίου είτε στα Αγγλικά, ενώ , η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάστε σε προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019!

[πηγή – φωτογραφία: RTCG]


Η Ιστορία του  Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά…

  • 10 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό, με μόλις 2 παρουσίες στον Μεγάλο Τελικό!
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «‘Ajde, kroči» και τον Stevan Faddy (22η θέση στον ημιτελικό με 33 βαθμούς).
  • Καλύτερη θέση η 13η (44 βαθμοί) το 2015 με το τραγούδι «Adio» που ερμήνευσε ο Knez
  • Πέρσι συμμετείχε με τον Vanja Radovanović και το «Inje», χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό (16η θέση στον B’ Ημιτελικό με 40 βαθμούς).
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει δώσει στη Ρωσία, τη Σερβία και την Αλβανία, ενώ στους τελικούς αντί για την Αλβανία προτιμά την Ιταλία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει λάβει από τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Αλβανία.

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ