ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το “Eurovision – Australia Decides 2019”!

Μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στο διαγωνισμό, στα οποία η Αυστραλία συμμετείχε με απευθείας ανάθεση καλλιτεχνών αλλά και τραγουδιών, φέτος το SBS, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, θα προχωρήσει για πρώτη φορά για την χώρα των Καγκουρό στην διοργάνωση Εθνικού τελικού, το “Eurovision – Australia Decides”.

Η κατάθεση των υποψηφίων τραγουδιών έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Συνεπώς, όποιος συνθέτης ενδιαφέρεται να καταθέσει τραγούδι για την διαδικασία, έχει λιγότερο από μία εβδομάδα! Κάθε υποψήφιος συνθέτης μπορεί να συμμετάσχει με όσα τραγούδια επιθυμεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις υποψήφιες συμμετοχές τους στο sbs.com.

Σε αυτή την πρώτη λοιπόν προσπάθεια εφαρμογής της φόρμουλας του Εθνικού Τελικού, το SBS  δε θα λέγαμε ότι έχει διευκολύνει τους υποψήφιους συνθέτες, αφού ο χρόνος που είχαν στην διάθεση τους για να ετοιμάσουν και να στείλουν το υποψήφιο τραγούδι, ήταν μόλις τρεις εβδομάδες! Παρόμοια περιστατικά (με περιορισμένο χρόνο κατάθεσης υποψηφιοτήτων) έχουν αναφερθεί και στην Ιρλανδία, ενώ άλλες χώρες όπως η Δανία έχουν ευρύτερη περίοδο κατάθεσης τραγουδιών.

Το ενδιαφέρον για την υποβολή συμμετοχών στον Εθνικό Τελικό της Αυστραλίας είναι ήδη πολύ αυξημένο! Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ψυχαγωγικού προγράμματος του SBS, Josh Martin, δήλωσε: 

Εκατοντάδες συνθέτες σε όλη την Αυστραλία έχουν ήδη  καταθέσει ένα διαφορετικό μείγμα τραγουδιών από ποπ, κάντρι, μπαλάντες μέχρι και σκληρό metal, όπερα και όλα τα ενδιάμεσα είδη. Υπάρχουν ήδη συμμετοχές από γνωστούς δημιουργούς αλλά και νέα ταλέντα, μερικοί εξ αυτών μόλις 12 ετών.

Ο αρχηγός της αποστολής της Αυστραλίας, Paul Clarke συνέχισε:

Ψάχνουμε για τραγούδια που θα αγγίξουν τις καρδιές των Ευρωπαίων. Γνωρίζουμε ότι πολλοί συνθέτες και παραγωγοί θα δουλέψουν σκληρά μέχρι την προθεσμία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι δεν χρειάζεται να είναι στην τελική του μορφή, αλλά μπορεί απλώς να είναι ένα demo – το οποίο όμως πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου

Το “Eurovision – Australia Decides 2019”, θα ολοκληρωθεί σε συνολικά τρία shows, με το live show να λαμβάνει χώρα το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention and Exhibition Centre και θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το SBS.

Τα 3 show του “Eurovision – Australia Decides 2019” έχουν ως εξής:

JURY SHOW             Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre – National Jury Vote

MATINEE                   Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre

LIVE SHOW              Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre – Public Vote

Πηγή: wiwibloggs / SBS

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τον πρώτο Εθνικό τελικό της Αυστραλίας!

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ