ΤΣΕΧΙΑ: Με συμμετοχή και ξένων fans η επιλογή εκπροσώπου!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κρατική Ραδιοτηλεόραση της Τσεχίας Česká televize (CT) ξεκίνησε να δέχεται υποψήφιες συμμετοχές για την Eurovision 2019 που θα γίνει στο Τελ Αβίβ τον προσεχή Μάϊο. Λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία της υποβολής συμμετοχών με email (30 Οκτωβρίου), λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής του διαδόχου του Mikolas Josef αρχίζουν να γίνονται γνωστές.

Ως γνωστόν ο Mikolas Josef με το «Lie to mie« κατάφερε να γράψει ιστορία για την Τσεχία στη Λισαβόνα, αφού όχι μόνο κατάφερε να περάσει στον τελικό για δεύτερη φορά από το 2007 που συμμετέχει, αλλά και να φέρει την καλύτερη θέση (6η) μέχρι τώρα (ενώ ήρθε και 4ος στην ψηφοφορία του κοινού!). Αυτή η μεγάλη επιτυχία της Τσεχίας έχει προκαλέσει αυξημένο ενδιαφέρον στη χώρα για το διαγωνισμό, και απ’ ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον και των Τσέχων καλλιτεχνών είναι μεγαλύτερο από πέρσι!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το EuroContest.czτουλάχιστον 6 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στην εθνική τελική επιλογή, και είναι πιθανόν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί! Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ ο νικητής της εθνικής επιλογής θα ανακοινωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ορισθούν αργότερα.

Η ψηφοφορία για την επιλογή του νικητή και επόμενου εκπροσώπου της Τσεχίας θα γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως το 2018. Στην προηγούμενη επιλογή, η CT επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό ψηφοφοριών  (50-50) Τσέχικου κοινού (θεατών και fans μέσω online εφαρμογής) και κριτικής επιτροπής αποτελούμενη από 10 προηγούμενους διεθνείς συμμετέχοντες στη Eurovision (όπως η Dami Im, οι Jalisse, η Iveta Mukuchyan, κ.ά.). Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερτερεί η επιλογή του κοινού.

Στην εθνική επιλογή για το 2019, θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή-έκπληξη! Στην ψηφοφορία του κοινού για την εθνική επιλογή της Τσεχίας θα μπορούν να ψηφίσουν και ξένοι fans του διαγωνισμού μέσω της ίδιας online εφαρμογής που θα ψηφίσουν και οι Τσέχοι fans! 

Όπως και οι Τσέχοι fans, έτσι και οι ξένοι θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω της εφαρμογής με την βαθμολογική κλίμακα 8-6-4-3-2-1. H βαθμολογίας τους θα προσμετρηθεί ως βαθμολογία ενός μέλους στην international jury.

Εν αναμονή, λοιπόν, των ανακοινώσεων του CT σχετικά με τις υποβληθείσες συμμετοχές και των ημερομηνιών για την εθνική επιλογή εκπροσώπου στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Τσεχίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: EuroContest.cz / Φωτογραφία: Eurovision.tv]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ