ΙΤΑΛΙΑ: Marco Mengoni και Eros Ramazzotti “κλείδωσαν” ως καλεσμένοι του Sanremo 2019!

Μπορεί το Sanremo 2019 να αργεί κάτι παραπάνω από 3 μήνες, ωστόσο ο Claudio Baglioni δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά με στόχο ένα καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα. Έτσι, μετά την περσινή επιτυχία των 5 βραδιών που τις παρακολούθησαν περίπου 11 εκατομμύρια Ιταλοί τηλεθεατές (52,1%), η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι μονόδρομος και φέτος.

Sanremo 2019 – Guests

Σύμφωνα με τον Giuseppe Candela και το άρθρο του στην ιταλική ιστοσελίδα ilfattoquotidiano μεγάλα ονόματα έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής και θα εμφανισθούν ως καλεσμένοι το Φλεβάρη. Συγκεκριμένα ο δις νικητής του Sanremo (Nuove Proposte το 1984 και στους καταξιωμένους το 1986) Eros Ramazzotti αλλά και ο νικητής του 2013 (και εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision του Μάλμε) Marco Mengoni είναι δύο ονόματα που θεωρούνται σίγουρα. Ακόμη δύο ονόματα που συζητιούνται είναι αυτά των Chiara Ferragni και Fedez. Ο ρόλος του διδύμου Ferragnez δεν έχει καθοριστεί ακόμα, παρά ταύτα ο rapper Fedez προορίζεται στο τραγούδι ενώ η fashion blogger ενδέχεται να έχει ρόλο δίπλα ακόμα και στον παρουσιαστή…! Ένα μεγάλο όνομα επίσης που σύμφωνα με το περιοδικό Chi πιθανολογείται να βρίσκεται στη σκηνή είναι αυτό του Andrea Bocelli. Είναι επομένως ξεκάθαρο ότι ο Claudio Baglioni θέλει και φέτος να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών αμείωτο.

Όσον αφορά τον νικητή του X-Factor,  Marco Mengoni αυτή θα είναι η πρώτη του φορά στη σκηνή του Teatro Ariston. Από την άλλη, για τον Eros Ramazzotti αυτή θα είναι μια σπουδαία επιστροφή.

Eros Ramazzotti – Marco Mengoni

Sanremo Giovani

Το Sanremo Giovani, στο οποίο θα συμμετάσχουν 24 καλλιτέχνες, θα περιλαμβάνει τέσσερα επεισόδια κι ο τελικός θα μεταδοθεί σε δύο βραδιές, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2018. Έτσι, η κατηγορία «Νέοι καλλιτέχνες» καταργήθηκε από το φεστιβάλ του Sanremo κι όλοι οι τραγουδιστές θα διαγωνιστούν στο ίδιο επίπεδο. Από τους 24 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στο Sanremo Giovani, οι 2 νικητές θα προστεθούν στους καταξιωμένους καλλιτέχνες του Sanremo 2019 και θα έχουν ίσες πιθανότητες να κερδίσουν, πόσο μάλλον να είναι οι επόμενοι εκπρόσωποι της χώρας στο Ισραήλ.

Μόλις προχτές έγινε γνωστό ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής Claudio Baglioni επέλεξε τους Pippo Baudo και Fabio Rovazzi να είναι οι παρουσιαστές του  Sanremo Giovani που θα διεξαχθεί από Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και θα μεταδοθεί στο Rai 1.

Το 69ο φεστιβάλ του Sanremo αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019 κι ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision.

Εν αναμονή λοιπόν του Sanremo Giovani το Δεκέμβριο…

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2019 από όπου θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στο Ισραήλ.

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ