ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τη Eurovision 2019!

O εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα την αναζήτηση του εκπροσώπου της χώρας για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 που θα γίνει το Μάϊο στο Τελ Αβίβ.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του RTCG, ο κανονισμός για την επιλογή της συμμετοχής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό υπέστει τροποποιήσεις. Έτσι, από σήμερα και για τις επόμενες 30 ημέρες, οι τραγουδιστές και οι συνθέτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της εθνικής επιλογής θα μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι συμμετοχές θα μπορούν να είναι είτε σε κάποια επίσημη γλώσσα του Μαυροβουνίου είτε στα Αγγλικά.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το RTCG, η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο το RTCG και η επιτροπή του θα ακούσει όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές. Σε αυτή τη φάση η επιτροπή δεν θα μπορεί να δει ποιος έχει γράψει ή ερμηνεύσει το τραγούδι, καθώς όλες οι συμμετοχές σε αυτό το στάδιο θα είναι ανώνυμες. Οι συμμετοχές θα υποβάλλονται σε ένα μεγάλο φάκελο που θα περιέχει το τραγούδι (σε USB ή CD), ερμηνευμένο από τον ίδιο καλλιτέχνη που θα συμμετέχει στην τελική επιλογή, και 5 αντίτυπα των στίχων.

Εάν κάποια συμμετοχή καταφέρει να προκριθεί μέσα από το πρώτο στάδιο, θα ανοίξει ο φάκελος (μικρότερου μεγέθους που θα περιέχεται μέσα στον μεγάλο φάκελο) μέσα στον οποίο θα υπάρχουν λεπτομέρειες (βιογραφικά) σχετικά με τους δημιουργούς και του ερμηνευτή  ή των ερμηνευτών (στους οποίους ζητείται και πιστοποιητικό ιθαγένειας), αλλά και όλες οι απαραίτητες άδειες πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων εγγραφής και αναπαραγωγής. Στη συνέχεια κάθε συμμετοχή που θα έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο θα βαθμολογηθεί.

Οι συμμετοχές θα βαθμολογηθούν σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

Σύνθεση – Μέχρι 50 βαθμούς
Στίχοι – Μέχρι 30 βαθμούς
Παραγωγή – Μέχρι 20 βαθμούς

(Μέγιστη βαθμολογία: 100)

Το RTGC έχει δικαίωμα να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στη σύνθεση ή τους στίχους του τραγουδιού που θα επιλεγεί, ακόμα και σε αλλαγή του ερμηνευτή.

Αν και η διαδικασία τελικής επιλογής μέσω του τηλεοπτικού εθνικού διαγωνισμού Montevizija έχει ήδη ανακοινωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού στα social media, αυτό, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από το RTCG.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019!

[Πηγή: RTCG]

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ