OGAE SONG CONTEST 2018: 5η νίκη για τον OGAE United Kingdom!

Πριν από λίγη ώρα ο OGAE Australia έδωσε στη δημοσιότητα μέσω YouTube τα αναλυτικά αποτελέσματα του OGAE Song Contest 2018! 

Το Αυστραλιανό σωματείο ήταν υπεύθυνο για την διοργάνωση και την διεξαγωγή του 33ου κατά σειρά διαγωνισμού τραγουδιού του δικτύου OGAE International, μετά από την νίκη του στον αντίστοιχο διαγωνισμό της περσινής χρονιάς χάρη στη Dami Im και το δυναμικό “Fighting for love”.

29 σωματεία/χώρες έλαβαν μέρος στον OGAE Song Contest 2018, διεκδικώντας το πρώτο βραβείο. Ανάμεσά τους και η  Ελλάδα – η οποία εκπροσωπήθηκε από την Ελένη Φουρέιρα – αλλά και η  Κύπρος – η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

 

Μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού ήταν οι συμμετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Οι δύο πρώτες “τίμησαν” τον τίτλο τους και πάλεψαν στήθος με στήθος για τη πρωτιά ενώ η τρίτη δυστυχώς (ή ευτυχώς!) δεν τα πήγε και τόσο καλά τελικά, στο βαθμολογικό κομμάτι. Το τελικό βραβείο, με 230 βαθμούς στο σύνολο, κέρδισε η  Βρετανική συμμετοχή “Scared of the dark” με ερμηνευτές τα μέλη του δημοφιλούς συγκροτήματος Steps! Η χώρα μας, σημείωσε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία στον εν λόγω διαγωνισμό τερματίζοντας με 171 βαθμούς στην τιμητική 2η θέση. Για την ιστορία, την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές της Ιρλανδίας (154 βαθμοί), της Ιταλίας (131 βαθμοί) και του Βελγίου (110 βαθμοί).

Η Κυπριακή συμμετοχή “Έρωτας Αγκάθι” με ερμηνευτή τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 74 βαθμούς τερματίζοντας στην αρκετά υψηλή 9η θέση ανάμεσα στις 29 συμμετοχές! Όσο για το μεγάλο φαβορί, την Ισπανία, με το ιδιαίτερο  “Ya no quiero ná” της Lola Indigo τερμάτισε μόλις στην 15η θέση με 35 βαθμούς συνολικά!

Η Ελληνική συμμετοχή ψηφίστηκε από 23 από τις 28 χώρες που θα μπορούσαν να ψηφίσουν λαμβάνοντας μάλιστα το άριστα “12” από τρεις χώρες! Αναλυτικά, η “Βασίλισσα” της Ελένης Φουρέιρα έλαβε: 1 βαθμό από την Ιταλία, από 4 βαθμούς από την Δανία και τη Γαλλία, από 5 βαθμούς από τις Πορτογαλία, Γερμανία, Ιρλανδία, από 6 βαθμούς από Φινλανδία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, από 7 βαθμούς από Σερβία, Κροατία, Σουηδία, από 8 βαθμούς από τη Πολωνία και την Ανδόρα, πέντε δεκάρια (Σλοβενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Ισπανία, Μάλτα) και τρία “12άρια” (Νορβηγία, Ουκρανία, Κύπρος). Τα σωματεία που αγνόησαν εντελώς την Ελληνική συμμετοχή ήταν ο OGAE Hungary, o OGAE Russia, o OGAE Turkey, o OGAE Czech Republic και ο OGAE F.Y.R.O.M.

Τη τελική δεκάδα που διαμορφώθηκε από την ψηφοφορία των μελών του OGAE Greece ανακοίνωσε ο Υπεύθυνος Φεστιβάλ και Εκδηλώσεων του ελληνικού σωματείου Βαγγέλης Ρήγας.

Η βαθμολογία μας λοιπόν είχε ως εξής:

1= Σουηδία
2= Αυστραλία
3= Βέλγιο
4= Ρωσία
5= Ιρλανδία
6= Τουρκία
7= Γαλλία
8= Ιταλία
10= Κύπρος
12= Ηνωμένο Βασίλειο

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η 5η κατά σειρά νίκη του OGAE United Kingdom στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αφού το Βρετανικό σωματείο έχει ήδη κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού τις χρονιές 2002, 2009, 2010 και 2011. Αντίστοιχα για τη χώρα μας, που παραμένει στην λίστα των νικητών με δύο πρωτιές (1994, 2006) αυτή είναι η 6η φορά που τερματίζει στην 2η θέση μετά τις χρονιές 1988, 1991, 1998, 2005 και 2009!

Δείτε την τελική κατάταξη όλων των συμμετοχών στον πίνακα που ακολουθεί:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εξέλιξη της βαθμολογίας στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα του OGAE Australia εδώ!

Υπενθυμίζουμε ότι οι 29 συμμετοχές του OGAE SONG CONTEST 2018 ήταν:

  1. Norway: Kati Bremnes – “Det e min sønn”
  2. Spain: Lola Indigo – “Ya no quiero ná”
  3. Serbia: Lena Kovačević – “Cafe”
  4. Belgium: Charoltte – “Ta peau”
  5. Czech Republic: Mirai – “Chci tančit”
  6. Denmark: Rasmus Seebach – “2017”
  7. Russia: Lolita – “Ranevskaya”
  8. Andorra: Buhos – “Volcans”
  9. Belarus: Skynet – “Kakhanaya”
  10. Portugal: Salvador Sobral – “Mano a Mano”
  11. Australia: Troye Sivan – “My My My!”
  12. United Kingdom: Steps – “Scared of the Dark”
  13. Bulgaria: Dara – “Vse Na Men”
  14. Germany: Alina – “Nie vergessen”
  15. FYR Macedonia: Antonia Gigovska – “Svetlina vo mrak”
  16. Poland: Cleo – “Łowcy gwiazd”
  17. Croatia: Franka Batelić – “S tobom”
  18. Malta: Emma Muscat – “I Need Somebody”
  19. France: Christophe Willem – “Rio”
  20. Hungary: Joci Pápai – “Özönvíz”
  21. Greece: Eleni Foureira – “Vasilissa”
  22. Finland: Evelina – “Tornado”
  23. Sweden: Samir & Viktor – “Put your hands up för Sverige”
  24. Turkey: Aynur Aydın feat. Turaç Berkay – “Bana Aşk Ver”
  25. Slovenia: Lea Sirk – “Moj profil”
  26. Ireland: Kodaline – “Follow Your Fire”
  27. Ukraine: Kazka – “Svyata”
  28. Italy: Giorgia & Marco Mengoni – “Come neve”
  29. Cyprus: Michalis Hatzigiannis – «Erotas Agkathi»

Το σωματείο μας, θέλει να δώσει τα συγχαρητήριά του στον OGAE United Kingdom για την νίκη του στον διαγωνισμό και να ευχαριστήσει όλα τα μέλη τα οποία ψήφισαν την Ελληνική συμμετοχή. Η δεύτερη θέση είναι ακόμη μία σημαντική διάκριση στην ιστορία των διαγωνισμών του δικτύου του OGAE. Ως Έλληνες fans, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ελένη Φουρέιρα η οποία για ακόμη μία φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και μετά από τις θέσεις 5 και 3 που έχει λάβει στον OGAE Video Contest τις χρονιές 2013 και 2014 αντίστοιχα, μπορεί ευτυχισμένη και υπερήφανη να βάλει και μία “2η θέση” στον OGAE Song Contest το 2018 στη λίστα των επιτυχιών της!

Τέλος, ευχαριστούμε τον OGAE Australia για την όμορφη διοργάνωση και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Βρετανικό σωματείο για το έργο που έχει να κάνει τέτοια εποχή, του χρόνου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ