ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Έχουν ήδη αποφασιστεί οι εφτά συμμετοχές του “M.G.P. 2019”!

Οι ετοιμασίες για το Melodi Grand Prix 2019 έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο εδώ.

Το NRK, ο κρατικός φορέας ραδιοτηλεόρασης της Νορβηγίας, απεύθυνε προτάσεις σε έξι καταξιωμένους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου. Παράλληλα, δέχτηκε περισσότερες από 1000 προτάσεις για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις. Αυτός ο μεικτός τρόπος επιλογής καλλιτεχνών και τραγουδιών για τον εθνικό τελικό φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις σκανδιναβικές χώρες καθώς τον ίδιο “δρόμο” ακολουθούν η Ισλανδία και η Σουηδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τηλεοπτικού παραγωγού Stig Karlsen, οι εφτά από τις δέκα συμμετοχές έχουν ήδη αποφασιστεί. Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο Melodi Grand Prix 2019 θα κυριαρχήσει το νεανικό στοιχείο καθώς τα περισσότερα τραγούδια θα είναι κυρίως ρυθμικά “dance pop”.

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του NRK για τον τελικό καθώς φαίνεται πως οι Νορβηγοί έχουν πάρει πολύ ζεστά τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Eurovision 2019.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος, η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον νικητή της Eurovision 2009 Alexander Rybak και τη σύνθεσή του “That’s how you write a song”. Η συμμετοχή κέρδισε με 266 βαθμούς τη πρώτη θέση τη βραδιά του Β’ Ημιτελικού, όμως την ημέρα του μεγάλου Τελικού, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Με 144 βαθμούς από κοινό και επιτροπές, η Νορβηγική συμμετοχή τερμάτισε στην 15η θέση.

[Πηγή/Φωτογραφία: Eurovoix/Daglabet]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ