ΣΟΥΗΔΙΑ: Αυτοί είναι οι παρουσιαστές του Melodifestivalen 2019 (ΦΩΤΟ & VIDEO)!

Οι παρουσιαστές του Melodifestivalen 2019 ανακοινώθηκαν, σήμερα (26/10), σε ειδική συνέντευξη Τύπου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Σουηδίας (SVT), και πρόκειται για τους Marika Carlsson, Eric Saade, Kodjo Akolor και Sarah Dawn-Finer.

Η 45χρονη Marika Carlsson γεννήθηκε στην Αιθιοπία κι υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Σουηδών στην ηλικία των 2 ετών. Μεγάλωσε στο Λουντ κι έχει σπουδάσει θέατρο. Είναι δημοφιλής κωμικός στη χώρα και, μάλιστα, το 2006, αναδείχθηκε ως η καλύτερη stand up comedian. Αυτή την εποχή, συμμετέχει συμμετέχει στη σατιρική εκπομπή του TV4, «Parlamentet» («Το Κοινοβούλιο»).

Ο 28χρονος Eric Saade γεννήθηκε στο Χέλσινγκμποργκ κι εκπροσώπησε τη Σουηδία στον διαγωνισμό του Ντίσελντορφ (2011) με το τραγούδι «Popular», φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση. Έχει, επίσης, παρουσιάσει το Green Room της Eurovision 2013, που φιλοξενήθηκε στο Μάλμε.

Ο 37χρονος Kodjo Akolor γεννήθηκε στη Στοκχόλμη κι άρχισε την καριέρα του, το 2005, ως κωμικός. Τρία χρόνια αργότερα, ήταν ένας από τους οικοδεσπότες του «Σουηδία έχεις ταλέντο» στο TV4. Από το 2008 είναι, επίσης, ένας από τους παρουσιαστές της ραδιοφωνικής πρωινής εκπομπής «Morgonpasset» στο Radio P3.

H 37χρονη Sarah-Dawn Finer είναι ηθοποιός – τραγουδίστρια, με βρετανικές και αμερικανικές ρίζες, κι έχει γεννηθεί στη Στοκχόλμη. Η περσόνα «Lynda Woodruff» που υποδύεται θεωρείται σαν τον «επίσημο εκπρόσωπο» της EBU στο Melodifestivalen και στη Eurovision. Επίσης, έχει παρουσιάσει την εθνική προεπιλογή της Σουηδίας το 2012 και το 2016 και συμμετείχε σε αυτήν ως διαγωνιζόμενη, το 2007, με το κομμάτι «I Remember Love», αλλά κατετάγη τέταρτη στον τελικό.

Οι ημερομηνίες-σταθμοί του Melodifestivalen 2019

  • A’ ημιτελικός: 2 Φεβρουαρίου, Γκέτεμποργκ
  • Β’ ημιτελικός: 9 Φεβρουαρίου, Μάλμε
  • Γ’ ημιτελικός: 16 Φεβρουαρίου, Λέκσαντ
  • Δ’ ημιτελικός: 23 Φεβρουαρίου, Λίντσεπινγκ
  • Δεύτερη Ευκαιρία: 2 Μαρτίου, Νίσεπινγκ
  • Τελικός: 9 Μαρτίου, Στοκχόλμη

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: SVT, Diggiloo, Västerås Comedy Club]

5 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ