ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Με EMA 2019 και… Lea Sirk για την επιλογή εκπροσώπου;

Από τις 6 Σεπτεμβρίου, όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας, η Σλοβενία δήλωσε παρούσα στη Eurovision 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 14, 16 και 18 Μαϊου στο Τελ Αβίβ. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RTV.SLO ανακοίνωσε επίσημα ότι θα στείλει  εκπρόσωπο στο φετινό διαγωνισμό, χωρίς να έχει προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο και τις ημερομηνίες που θα τον επιλέξει.

Τα ερωτήματα επομένως που επιχειρούνται να απαντηθούν είναι δύο: θα επιλέξει τη γνωστή διαδικασία του εθνικού διαγωνισμού ΕΜΑ ή θα πάει σε άλλο τρόπο επιλογής εκπροσώπου; Και εάν επιλέξει τη διαδικασία του EMA, με ποιο τρόπο θα υποβληθούν τα υποψήφια τραγούδια;

Σύμφωνα με το evrovizija.com, η επιτροπή σύνταξης του προγράμματος του RTV.SLO φαίνεται να τείνει στην επιλογή του EMA 2019 ως διαδικασίας ανάδειξης της Σλοβένικης συμμετοχής για το διαγωνισμό του Ισραήλ. Ακόμα και η παρουσία του λογοτύπου EMA 2019 στο επίσημο site του RTV.SLO μαρτυρά ότι ο πιθανότερος τρόπος επιλογής θα είναι η διεξαγωγή εθνικού τελικού.

Σε αυτή όμως την διαδικασία πρέπει να κληθούν για υποβολή συμμετοχής δημιουργοί και ερμηνευτές, και κατόπιν να επιλεγούν εκείνοι που θα διαγωνισθούν στο EMA. Επειδή μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια δημόσια πρόσκληση για την υποβολή συμμετοχών (αυτή συνήθως γίνεται μέσα στο φθινόπωρο και τα τραγούδια για το ΕΜΑ επιλέγονται μέχρι αρχές Δεκεμβρίου), υπάρχει η πιθανότητα το RTV.SLO να προβεί σε κλήση επιλεγμένων δημιουργών ή ερμηνευτών να καταθέσουν τραγούδι.

Ο λόγος που τα πράγματα είναι τουλάχιστον ασαφή μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι ίσως το γεγονός που δεν έχει εγκριθεί ακόμη το Πρόγραμμα Επιχειρηματικού Σχεδίου (PPN) του RTV.SLO για το 2019, το οποίο καθορίζει τα επόμενα βήματα του φορέα το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα πάντα με το evrovizija.com, ο RTV.SLO περιλαμβάνει την εκπρόσωπο της Σλοβενίας στην Eurovision 2018, Lea Sirk, στα ονόματα που βολιδοσκοπεί για να παρουσιάσουν το ΕΜΑ 2019. Μετά την πολύ καλή εμφάνισή της, που έκανε την έκπληξη με την πρόκριση της Σλοβενίας ξανά στο Μεγάλο Τελικό μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές, η Lea έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στο Σλοβένικο κοινό, που την παρακολούθησε να ερμηνεύει και να χορεύει το «Hvala, ne!» στον Μεγάλο Τελικό, ξεσηκώνοντας το κοινό της Λισαβόνας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Σε κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε ότι το Ψυχαγωγικό Τμήμα του RTV.SLO θα ανακοινώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η νέα σεζόν της Eurovision έχει ήδη ξεκινήσει!

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: evrovizija.com– Φωτογραφίες: RTV.SLO / OGAE Greece]

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ