ΔΑΝΙΑ: Πότε και που θα γίνει το Dansk Melodi Grand Prix 2019!

O ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας DR, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision της Λισαβόνας, όπου επέστρεψε μετά από 3 χρόνια στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογικής κατάταξης, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την επιλογή εκπροσώπου στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Η υποβολή των υποψήφιων τραγουδιών για τον εθνικό τελικό της Δανίας Dansk Melodi Grand Prix 2019 (DMGP’19) έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και πριν από λίγο o DR ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του DMGP’19.

Ο εθνικός τελικός της Δανίας θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Boxen Arena στο Herning.

Η πόλη και ο χώρος

To Herning έχει φιλοξενήσει το DMGP άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν (2001, 2009, 2013 και 2017), ενώ το Boxen Arena έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων. Tο Herning και το Boxen Arena έχουν συνδεθεί με τη νίκη της Emmelie de Forest με το τραγούδι «Only Teardrops» στον εθνικό τελικό του 2013, που της χάρισε και τη νίκη στη Eurovision εκείνης της χρονιάς. Επίσης, ήταν υποψήφια να διοργανώσουν την Eurovision 2014, αλλά έχασαν τη διεκδίκηση από την Κοπεγχάγη.

Στην ίδια τοποθεσία και χώρο θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα και το DMGP για παιδιά.

Ο Διευθυντής Ψυχαγωγίας του DR, Jan Lagermand, δήλωσε:

«Κάθε χρόνο αποτελεί (το DMGP) ένα μεγάλο εθνικό γεγονός. Και η ατμόσφαιρα, ειδικά στο Boxen στο Herning, θα είναι απολύτως θαυμάσια. Πραγματικά καταλαβαίνεις πόσο ο κόσμος το θέλει αυτό (το DMGP). Είμαι σίγουρος ότι τόσο οι θεατές στην αρένα όσο και το κοινό μπροστά από τις τηλεοπτικές οθόνες των σπιτιών τους θα έχουν μια ωραία και μοναδική εμπειρία»

Τα υποψήφια τραγούδια

Οι συμμετοχές που θα διαγωνισθούν στο DMGP’19, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, θα είναι δέκα. Ο νικητής του εθνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη Δανία στη Eurovision 2019. Τόσο οι καλλιτέχνες όσο και τα τραγούδια θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές του νέου έτους.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο εδώ, ο Mads Enggaard θα συνεχίσει το ρόλο του ως συμπαραγωγού και θα βοηθήσει αρχικά στην επιλογή των δέκα τραγουδιών που θα διαγωνισθούν στο Dansk Melodi Grand Prix και θα σχεδιάσει την παρουσίασή τους στη σκηνή. Στη συνέχεια, θα αναλάβει ώστε ο νικητής του διαγωνισμού να εκτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα (ηχητικά και οπτικά) στη σκηνή της Eurovision 2019 τη συμμετοχή της Δανίας.

Τα εισιτήρια για το DMGP’19 θα κυκλοφορήσουν online στις 26 Οκτωβρίου.

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: eurovisionworld.com / Φωτογραφία: dr.dk – TONY BRØCHNER]

Written by 

Related posts

3 Thoughts to “ΔΑΝΙΑ: Πότε και που θα γίνει το Dansk Melodi Grand Prix 2019!”

  1. […] σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η Δανία ετοιμάζεται ήδη για το Dansk Melodi Grand Prix 2019, το […]

  2. […] σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η Δανία ετοιμάζεται ήδη για το Dansk Melodi Grand Prix 2019, το […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ