ΓΕΩΡΓΙΑ: Και το τραγούδι θα επιλεγεί μέσω του «Georgian Idol»!

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Γεωργίας (GPB), η χώρα θα επιλέξει ένα ποπ είδωλο για τον διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ τον Μάιο μέσω του talent show «Georgian Idol». Η διαδικασία θα αρχίσει από τις οντισιόν της 27ης Οκτωβρίου που θα γίνουν στην Τιφλίδα, ενώ οι υπόλοιπες θα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας κι οι ζωντανές εκπομπές θα αρχίσουν να μεταδίδονται την 1η Ιανουαρίου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η GPB, σε συνεργασία με την εταιρεία «Nova Productions», θα ψάξουν το σπουδαιότερο «Pop Idol» μέσα από αυτές τις οντισιόν, από τις οποίες θα προκύψουν οι δέκα φιναλίστ του talent show. Στον τελικό τόσο το τηλεοπτικό κοινό όσο και μια τετραμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τον νικητή και τον επόμενο εκπρόσωπο στη Eurovision, που θα διαδεχθεί τους Iriao.

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επικεφαλής της αποστολής της Γεωργίας Natia Mshvenieradze αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το «Georgian Idol». Σύμφωνα με αυτές, το talent show θα χρησιμοποιηθεί για την επιλογή όχι μόνο του εκπροσώπου για το Eurovision 2019, αλλά και του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει στο διαγωνισμό το Μάιο!

Η κ. Mshvenieradze δήλωσε ότι θα γίνει μια πρόσκληση υποβολής τραγουδιών τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ προς το παρόν γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων για τις οντισιόν του «Georgian Idol».

Το συγκεκριμένο talent show διεξάγεται στη Γεωργία από το 2006. Μέχρι και το 2011 το πρόγραμμα προβαλλόταν υπό το όνομα «Geostari» ενώ από το 2012 μέχρι και το 2016 ο τίτλος του show ήταν Georgian Star. Από το 2017 το πρόγραμμα ονομάζεται «Georgian Idol».

Τα… «Γεωργιανά Είδωλα» που έχουν λάβει μέρος στη Eurovision ήταν δύο. Ο νικητής του 2ου κύκλου Nodiko Tatishvili επιλέχθηκε από το κρατικό κανάλι της χώρας το 2013 για τον διαγωνισμό της Eurovision σε συνεργασία με την Sopho Gelovani στο κομμάτι «Waterfall» ενώ η νικήτρια του 6ου κύκλου Nina Sublatti εκπροσώπησε τη Γεωργία στη Eurovision 2015 με το δυναμικό «Warrior».

 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Γεωργίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: Eurovoix / Φωτογραφία: YouTube]

 

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ