ΚΥΠΡΟΣ: Με σταθερά βήματα στη Eurovision 2019!

H Eurovision της Λισαβόνας θα μείνει χωρίς αμφιβολία αξέχαστη για όλους τους Κύπριους! Το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης, έπειτα από 34 συμμετοχές (συμμετέχει από το 1981, έχοντας σημειώσει ελάχιστες απουσίες) κατάφερε τον Μάη του 2018 να… αγγίξει λίγο από το όνειρο της νίκης του διαγωνισμού! Με εκπρόσωπο την Ελένη Φουρέιρα και το δυναμικό «Fuego», η Κύπρος σημείωσε την υψηλότερη επίδοσή της στην ιστορία του διαγωνισμού, τη 2η θέση έχοντας ταυτόχρονα αποδείξει πως εάν μια χώρα έχει τραγούδι που αρέσει συνδυασμένο με μια έντονη σκηνική παρουσία, οι (πολιτικές) συμμαχίες δεν παίζουν τον απόλυτο ρόλο. Η πανευρωπαϊκή επιτυχία του «Fuego» είναι η αρχή μιας αισιόδοξης πορείας της Κύπρου στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε με σκληρή και επαγγελματική δουλειά που προέκυψε μέσα από την υποδειγματική συνεργασία της ομάδας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου ΡΙΚ με τον ταλαντούχο συνθέτη Alex Papaconstantinou και τους συνεργάτες του καθώς και την Ελένη Φουρέιρα και την ομάδα της Panik Records. Όπως τόνιζαν τα μέλη της Κυπριακής Αποστολής καθ’ όλο το διάστημα τόσο της προετοιμασίας της συμμετοχής όσο και της παρουσίας της στη Λισαβόνα ο στόχος της ομάδας δεν ήταν η θέση που θα καταλάμβανε, αλλά ήταν εξ αρχής ένας και κρυστάλλινος: «Η εμφάνιση της Κύπρου στη Eurovision να κάνει υπερήφανους τους Κύπριους!».

Ο ίδιος στόχος, από όσο γνωρίζουμε, παραμένει και για φέτος. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η δυναμική που έχει αποκτήσει η Κύπρος μετά την περσινή της μεγάλη επιτυχία. Τα δύο αυτά συστατικά αποτελούν πλέον τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν τα βήματα των υπεύθυνων του ΡΙΚ και της Κυπριακής ομάδας για τη Eurovision του Ισραήλ και από ό,τι φαίνεται τα βήματα αυτά είναι σταθερά και προσεκτικά με συνεχείς συζητήσεις σχετικά με το «χτίσιμο» της προσεχούς Κυπριακής συμμετοχής. Αυτό άφησαν να εννοηθεί οι άνθρωποι που αποτελούν την ψυχή της Κυπριακής ομάδας για τη Eurovision σε μια πρόσφατη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

➡ Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OGAE Greece σχετικά με την προετοιμασία της Κυπριακής εκπροσώπησης στη Eurovision του Τελ Αβίβ η διαδικασία είναι ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένουμε τις αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν σύντομα το ΡΙΚ και η Κυπριακή ομάδα σχετικά με την συμμετοχή της χώρας  στη Eurovision 2019.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Κυπριακή συμμετοχή στη Eurovision 2019!

Πηγή Φωτογραφίας: eurovision.tv


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ασε την ελλαδα!Η ελλαδα εγραψε επιτυχιες ενω η κυπρος ηταν αφανισμενη!Τωρα αντιατραφηκαν οι ρολοι και ευχαριστα για την κυπρο μας και δυσαρεστα για την ελλαδα μας!Ολα εξαρτονται απο τις αποφασεις της ερτ απο εδω και στο εξεις.Εγω πρωβλεπω ταμτα για κυπρο και αντιστιχο γκρουπ argo για ελλαδα δυστηχως!

      • Tamta με Κύπρο λέει… Αν γίνει κάτι τέτοιο πάντως, ενώ υπάρχουν “ψίθυροι” για εκπροσώπηση της Ελλάδας, θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος!!! 🙂 Εξάλλου, η ανικανοτητα και η έλλειψη θέλησης εκ μέρους της ΕΡΤ για επαγγελματισμο και στήριξη του διαγωνισμού έχει διαφανεί χρονια τώρα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ