ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 5 του «Operación Triunfo 2018»!

Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και  χθες, το Ισπανικό κανάλι RTVE πραγματοποίησε ακόμη ένα Gala (το 5ο κατά σειρά) του talent show «Operación Triunfo» με τις live ερμηνείες των διαγωνιζομένων, τις αποχωρήσεις αλλά και τις αποφάσεις της επιτροπής και του κοινού για τη νέα εβδομάδα! 

Σταθερός στη θέση του κεντρικού παρουσιαστή, ο εξαιρετικός στο είδος του Roberto Leal. Για το 5ο Gala, στο panel των κριτών προστέθηκε ως guest jury ο ηθοποιός Javier Llano, ο οποίος έχει ξαναβρεθεί στη θέση αυτή και τις χρονιές 2005, 2006, 2008 και 2017!

Οι 13 εναπομείναντες παίκτες άνοιξαν τη βραδιά ερμηνεύοντας όλοι μαζί το τραγούδι «Me encanta» που αποτελεί την Ισπανική εκδοχή της μεγάλης επιτυχίας του 2012 «I Love it». Η αυθεντική έκδοση του κομματιού αποτελεί δισκογραφική δουλειά του Σουηδικού ντουέτου Icona Pop με φωνητικά από την Βρετανή τραγουδίστρια Charli XCX. Το κομμάτι γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ισπανία φτάνοντας στο #4 των τοπικών charts.

Μετά την ομαδική ερμηνεία των παικτών, ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς το οποίο άνοιξαν οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση παίκτες της εβδομάδας που προηγήθηκε. Carlos Rigth και Dave. Ο πρώτος ερμήνευσε το σύγχρονο «Tip toe» του Αμερικανού τραγουδιστή Jason Derulo ενώ ο δεύτερος επέλεξε να ερμηνεύσει ένα παλαιότερο άσμα, το «Créeme» του Κουβανού τροβαδούρου Vicente Feliú. Και οι δύο φιλόδοξοι καλλιτέχνες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διεκδικώντας ο κάθε ένας τη παραμονή του στην μουσική ακαδημία.

 

Οκτώ από τους υπόλοιπους παίκτες ερμήνευσαν τα τραγούδια που τους δόθηκαν από τους καθηγητές της μουσικής ακαδημίας σε ντουέτα, ενώ τρεις ερμήνευσαν τα αντίστοιχα τραγούδια τους, solo.

Αναλυτικά οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων της ακαδημίας: 

  1. Natalia & Julia: «Pienso en tu mirá» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  2. Alba Reche & Famous: «Fast Car» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  3. Damion & Sabela: «Volar» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  4. María & Noelia: «Ex’s & Oh’s» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  5. Marilia: «Rather be» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  6. Miki: «El Patio» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  7. Marta: «Y nos dieron las diez» δείτε την εμφάνιση εδώ 

Καλεσμένοι στο Gala 5 του «Operación Triunfo 2018» ήταν η Miriam Rodríguez, ο Pablo López και ο Vance Joy. Η Miriam είχε τερματίσει 3η στο περσινό Operación Triunfo. Χθες, επέστρεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά ως καλεσμένη τραγουδίστρια και παρουσίασε στο κοινό το νέο της single “Νο!” σε συνεργασία με τον δημοφιλή Ισπανό  τραγουδιστή Pablo López ο οποίος επίσης γνώρισε επιτυχία μέσα από το Operación Triunfo το 2008! Ο  Vance Joy από την άλλη, ανερχόμενος καλλιτέχνης από την Αυστραλία, βρέθηκε στην Ισπανία για την Ευρωπαϊκή προώθηση του δεύτερου δίσκου του “Nation of Two” και εννοείται πως κλήθηκε από την παραγωγή για να εμφανισθεί στο show ως καλεσμένος!

Τα αποτελέσματα

Λίγο αργότερα από τις εμφανίσεις και των 13 παικτών αλλά και των καλεσμένων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Gala 5. Σε πρώτο στάδιο, ανακοινώθηκε η αποχώρηση της εβδομάδας! Dave και Carlos Right ήταν για μία ολόκληρη εβδομάδα στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού «παλεύοντας» για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του στη Μουσική Ακαδημία. Με βάση την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού, αυτός που αποχώρησε από το Operación Triunfo ήταν ο Dave με αποτέλεσμα ο Carlos Right να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές στη μουσική ακαδημία!

Ακολούθησε η ανακοίνωση του πιο αγαπημένου παίκτη της εβδομάδας, απόφαση που επίσης καθορίζεται αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό. Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης αυτός, αυτομάτως εξαιρείται από την διαδικασία της υποψηφιότητας της αποχώρησης. O παίκτης που αναδείχθηκε ως ο πιο αγαπημένος του κοινού και εξαιρέθηκε από την διαδικασία της αποχώρησης για την τρέχουσα εβδομάδα ήταν ο Miki! Εδώ, αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία του «Operación Triunfo 2018», ψηφίζεται κάποιο αγόρι ως ο πιο αγαπημένος παίκτης της εβδομάδας!

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της κριτικής επιτροπής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού οι κριτές οφείλουν να ορίσουν τους τέσσερις παίκτες με τη χαμηλότερη απόδοση του εκάστοτε live show με αποτέλεσμα να σώζουν τους υπόλοιπους. Από τους τέσσερις παίκτες που μένουν, ένας σώζεται από τους καθηγητές και άλλος ένας από τους συμπαίκτες του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν οι δύο παίκτες – αυτοί που θα απομείνουν – που θα είναι οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι δύο υποψήφιοι, στο Gala της επόμενης εβδομάδας θα εμφανίζονται πρώτοι και solo ερμηνεύοντας τραγούδια της επιθυμίας τους με σκοπό ο ένας να παραμείνει και να συνεχίσει τη πορεία του στην Ακαδημία της μουσικής!

Οι τέσσερις παίκτες που συγκέντρωσαν τις λιγότερες θετικές κριτικές και έμειναν για το τέλος ήταν: ο Damion, η Marilia, η Marta και ο Carlos Right. Για τις Marta και Marilia είναι η πρώτη φορά που “καταλήγουν” στην τετράδα με τις χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ για τα αγόρια της παρέας Damion και Carlos Right είναι η δεύτερη! Οι καθηγητές της ακαδημίας αποφάσισαν να σώσουν τη Marilia ενώ ο Carlos Right σώθηκε από την ψηφοφορία των συμπαικτών και συμμαθητών του! Επομένως, οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση για τη τρέχουσα εβδομάδα είναι η Marta και ο Damion! Ευτυχώς για τον Carlos Right δεν θα είναι ξανά υποψήφιος προς αποχώρηση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, όμως την “πικρία” αυτή θα γευτεί ξανά ο Damion ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Gala 4!

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το Gala 5 του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής!

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις των 13 παικτών στο Gala 5; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ