ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Η Eurovision ως εθνική αργία!

Το Ηνωμένο Βασίλειο διανύει μία δύσκολη πολιτικά και κοινωνικά περίοδο λόγω του Brexit γι’ αυτό κατατέθηκε επίσημο αίτημα στο Κοινοβούλιο της χώρας έτσι ώστε η ημέρα του τελικού της Eurovision να θεσμοθετηθεί ως εθνική αργία, με σκοπό τον «εορτασμό του ευρωπαϊκού πολιτισμού μεταξύ του πληθυσμού».

Όπως αναφέρεται στη σχετική διαδικτυακή αίτηση στην ιστοσελίδα του βρετανικού Κοινοβουλίου: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μια γιορτή του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επιδιώξει να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της συνεργασίας και της ειρήνης, σε μια εποχή μεγάλων πολιτικών συγκρούσεων και διαχωρισμού στην Ευρώπη».

Επίσης, στο συγκεκριμένο -παράδοξο- αίτημα, που δημοσιοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, υποστηρίζεται ότι «πέρυσι, πάνω από 180 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision».

Ακόμη, στην αίτηση τονίζεται: «Η διοργανώτρια χώρα, η Πορτογαλία, μπόρεσε να επιδείξει τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία και τη σύγχρονη εικόνα της. Θεσμοθετώντας τη Eurovision ως εθνική αργία, θα αυξήσουμε τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, αυξάνοντας έτσι και την εκπαίδευση για τη σύγχρονη Ευρώπη και τον εορτασμό του ευρωπαϊκού πολιτισμού μεταξύ του πληθυσμού, καθώς και την πιθανότητα να έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πολιτισμό του Ηνωμένου Βασιλείου αν κερδίσουμε».

Κοινοβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου: «Όχι γιατί διεξάγεται Σάββατο»

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το σχετικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι ο τελικός της Eurovision διεξάγεται πάντοτε το Σάββατο, ημέρα δηλαδή που δεν θεωρείται εργάσιμη.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση επισημαίνεται: «Δεν είναι σαφές τι ζητάει η αίτηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ή το Κοινοβούλιο. (…) Ο τελικός της Eurovision διεξάγεται παραδοσιακά το Σάββατο. Επομένως, δεν είμαστε σίγουροι για τη δράση που επιθυμείτε να λάβει η βρετανική κυβέρνηση ή το Κοινοβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τις Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, προκρίνονται αυτομάτως στον τελικό της Eurovision εφόσον αποτελούν τις «Big 5».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: EBU/RTP]

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τώρα αυτό είναι αλήθεια ??? Γιατί στην Αγγλία οι αργίες πάντοτε μετατίθενται Δευτέρα η Παρασκευή για να έχουν off 3ήμερο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ