ΜΑΛΤΑ: Στις 26 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος της χώρας

Το νησί των ιπποτών μέχρι πέρσι αναζητούσε τόσο τον εκπρόσωπο του, όσο και και το τραγούδι που θα ερμήνευε στην Eurovision, μέσω του Εθνικού Τελικού της χώρας. Μετά και τον περσινό, απρόσμενο για πολλούς, αποκλεισμό της Μάλτας στον δεύτερο ημιτελικό της Λισαβόνας, το Κρατικό κανάλι της χώρας TVM, αποφάσισε ότι ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας για το Τελ Αβίβ θα είναι ο νικητής του X FACTOR MALTA.

Και ενώ μέχρι στιγμής το show βρίσκεται στη φάση των οντισιόν, πριν από λίγο ανακοινώθηκε η ημερομηνία του Τελικού. Συγκεκριμένα, στις 26 Ιανουαρίου 2019 η Μάλτα θα αναδείξει τόσο τον νικητή του show όσο και τον εκπρόσωπο της που θα ταξιδέψει τον Μάιο στο Ισραήλ. Πριν τον Τελικό, θα έχουμε την προβολή ακόμη τριών live shows (στις 6, 13 και 20 Ιανουαρίου). Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πόσοι υποψήφιοι θα εμφανιστούν στην τελική βραδιά, αλλά και αν θα ακούσουμε την ίδια βραδιά και το υποψήφιο τραγούδι.

O Τελικός θα διεξαχθεί στο Malta Fairs and Convention Centre στο Ta’ Qali. Στον ίδιο χώρο είχαν φιλοξενηθεί και οι Εθνικοί τελικοί της χώρας Malta Eurovision Song Contest το 2017 και το 2018, όπως επίσης έγινε και η μαγνητοσκόπιση του “Six Chair Challenge”, για το X Factor. Τα εισιτήρια για τα τρία live show κυκλοφόρησαν και είναι διαθέσιμα online εδώ.

Παρουσιαστής του show είναι ο Ben Camille, ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της Junior Eurovison το 2016, αλλά και του εθνικού τελικού Malta Eurovision Song Contest 2016. Η τετραμελής επιτροπή αποτελείται από την star της χώρας, αλλά και εκπρόσωπο του νησιού το 2002 και 2016, Ira Losco, μαζί με τους Howard Keith Debono, Ray Mercieca και Alexandra Alden.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Μάλτα έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1971. Ωστόσο συμμετείχε μόνο τις χρονιές 1971, 1972 και 1975 και επέστρεψε σ’ αυτόν το 1991. Έκτοτε δεν έχει σημειώσει καμία απουσία. Η πιο επιτυχημένη της θέση είναι η 2η την οποία έχει σκοράρει δύο φορές: η πρώτη ήταν το 2002 χάρη στην Ira Losco και η δεύτερη το 2005 χάρη στη Chiara. Από το 2004 που τέθηκαν σε εφαρμογή οι Ημιτελικές φάσεις, η Μάλτα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί συνολικά επτά φορές.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με την επιλογή του εκπροσώπου της Μάλτας για τη Eurovision 2019!

[Πηγή φωτογραφιών: ESCxtra]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ