ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Διατηρείται ο επικεφαλής της επιτροπής του Festival da Cançao!

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Πορτογαλίας RTP για την συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ, καθώς και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή του φετινού εκπροσώπου της Πορτογαλίας η οποία θα είναι και πάλι μέσα από τον εθνικό διαγωνισμό Festival da Canção, έγινε γνωστό και το όνομα του επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του εθνικού διαγωνισμού.

Μετά τις δύο τελευταίες χρονιές, που επιλέχθηκαν τα δύο αγαπημένα του κοινού τραγούδια, «Amar Pelos Dois» με το Salvador Sobral και το «O Jardim» με την Claudia Pascoal, ο επικεφαλής της επιτροπής του Festival da Canção 2019 που θα κληθεί να επιλέξει την 51η συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision θα είναι και πάλι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και επί σειρά ετών παρουσιαστής του εθνικού τελικού Júlio Isidro.

Το όνομα του Júlio Isidro έχει συνδεθεί με την πρώτη νίκη της χώρας («Amar Pelos Dois») μετά από το 1964 που ξεκίνησε να συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Φέτος, οι υπεύθυνοι της Πορτογαλικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν ορισμένες αλλαγές στη διεξαγωγή του Festival da Canção, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεκατέσσερις συνθέτες έχουν επιλεγεί από το RTP για να γράψουν τραγούδια για το διαγωνισμό, ενώ δύο θα επιλεγούν μέσα από δημόσιες διαδικασίες.

Και φέτος θα διεξαχθούν δύο ημιτελικοί και ο Τελικός που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Φεβρουάριο και το Μάρτιο, χωρίς να έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί οι ακριβείς ημερομηνίες. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στα studio του RTP στη Λισαβόνα, ενώ ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί εκτός της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας.

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019.

Πηγή – Φωτογραφίες: ESC Portugal / RTP / Eurovision. tv


Η Ιστορία της Πορτογαλίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό, από τις οποίες στις 42 συμμετείχε στο Μεγάλο Τελικό.
  • Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 1964 («Oração» / António Calvário – 13η θέση (τελευταία) με 0 βαθμούς).
  • Έχει απουσιάσει από το διαγωνισμό 5 φορές, οι 4 ήταν από το 2000 και μετά (1970, 2000, 2002, 2013 και 2016).
  • Έχει μία νίκη το 2017 με τον Salvador Sobral και το «Amar Pelos Dois».
  • Έχει τερματίσει στην τελευταία θέση 4 φορές (1964, 1974, 1997 και 2018), ενώ τις δύο φορές (1964, 1997) έχει λάβει μηδέν βαθμούς!
  • Στην ψηφοφορία τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ισπανία και Ιταλία, ενώ τους περισσότερους τους έχει λάβει από Γαλλία και Ισπανία.


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

 

 

Written by 

Related posts

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ