ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ορίστηκαν οι ημερομηνίες του Vidbir 2019!

Τέλος για το “θρίλερ” της αμφίβολης συμμετοχής της Ουκρανίας στη Eurovision 2019 βάζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί STB και UA:PBC, ξεκαθαρίζοντας με ανακοινώσεις τους πως η χώρα όχι μόνο θα συμμετάσχει κανονικά στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αλλά και πως η συμμετοχή θα προκύψει για ακόμη μία χρονιά μέσω του εθνικού τελικού “Vidbir”. 

Ο κρατικός φορέας UA:PBC ανακοίνωσε πως για ακόμη μία χρονιά θα συνεργαστεί με τον σταθμό STB ο οποίος θα αναλάβει να διοργανώσει τον εθνικό τελικό, αφήνοντας έτσι στον πρώτο το κόστος της συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό.

Ο εθνικός τελικός της χώρας, Vidbir 2019, θα διοργανωθεί σε τρεις φάσεις: δύο Ημιτελικούς γύρους και έναν μεγάλο τελικό. Στη θέση του παραγωγού του show θα παραμείνει ο Ruslan Kvinta ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Sergey Pritula.

Αναλυτικά, το γραφείο τύπου του STB δήλωσε:

“Τρία χρόνια πριν, όποτε και ξεκίνησε η συνεργασία μας με το κρατικό κανάλι, το STB έθεσε ένα σημαντικό στόχο: τη δημιουργία ενός format μέσω του οποίου θα προκύψει ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης ο οποίος θα λάμψει στην Ευρώπη! Ο στόχος επετεύχθη, μιας και μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, η διαδικασία του εθνικού τελικού έδωσε την ευκαιρία σε πολλά ονόματα να ξεκινήσουν τη δική τους πορεία στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας με επιτυχία. Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους! Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με τον κρατικό φορέα, εστιάζοντας στην παραγωγή και δημιουργώντας το καλύτερο δυνατό εθνικό τελικό για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας μας στη Eurovision! 

Τις δηλώσεις αυτές ολοκλήρωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της UA: PBC προσθέτοντας:

“Δεδομένης της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το STB! Νιώθουμε σίγουροι και βέβαιοι πως η Ουκρανία θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τα καλύτερα δυνατά ονόματα της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας! Οι νέοι καλλιτέχνες θα λάβουν μια πλατφόρμα αξιολόγησης, το κοινό θα είναι ευχαριστημένο με την έκθεση της ποιότητας αλλά και το κομμάτι της ψηφοφορίας για τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας και η όλη ανοιχτή διαδικασία κρίνεται ως η πιο δίκαιη. Ως ο νεότερος Ευρωπαϊκός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση μετασχηματισμού και σε συνθήκες υποαπασχόλησης κατά 50%, πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με το εμπορικό κανάλι του έργου της Eurovision είναι οικονομικά εφικτή: από μόνη μας, ως κρατικός φορέας, δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε οικονομικά τη διοργάνωση μιας τέτοιας υψηλής ποιότητας εθνικού τελικού. 

Οι ημερομηνίες του Vidbir 2019 είναι: 

. Πρώτος Ημιτελικός: 9 Φεβρουαρίου 2019 

. Δεύτερος Ημιτελικός: 16 Φεβρουαρίου 2019

. Μεγάλος Τελικός: 23 Φεβρουαρίου 2019

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανία φέτος εκπροσωπήθηκε από τον Melovin και το τραγούδι του «Under the ladder». Η συμμετοχή προκρίθηκε από τον δεύτερο ημιτελικό τερματίζοντας στην 6η θέση με 179 βαθμούς, όμως στον τελικό κατετάγη 17η με 130 βαθμούς.

4 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ