ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η δήλωση της EBU για την αποχώρηση της χώρας!

Η ανακοίνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού BNT της Βουλγαρίας ότι δεν θα συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον 2019, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση της EBU.

Η δήλωση

Τη γενικότερη έκπληξη αλλά και απογοήτευση που προκάλεσε η απόφαση του ΒΝΤ στον κόσμο της Γιουροβίζιον συμμερίστηκε και η EBU. Η επίσημη δήλωση που βγήκε πριν λίγη ώρα έχει ως εξής:

Λυπούμαστε που ο Εθνικός Τηλεοπτικός Φορέας της Βουλγαρίας (BNT) πήρε την απόφαση να μην πάρει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τελ Αβίβ. Ο ΒΝΤ συμμετείχε με ενθουσιασμό και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Θα χαρούμε να τους υποδεχτούμε και πάλι στο μέλλον.

Από τα ψηλά… στην αποχή

Τα 3 τελευταία χρόνια, η πορεία της Βουλγαρίας στη Γιουροβίζιον ήταν εξαιρετική, καθώς προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό με μεγάλη άνεση. Τα αποτελέσματα ήταν:

  • 2016: Poli Genova «If Love Was A Crime», 4η θέση, 307 βαθμοί (5η στον 2ο ημιτελικό)
  • 2017: Kristian Kostov «Beautiful Mess», 2η θέση, 615 βαθμοί (1ος στον 2ο ημιτελικό)
  • 2018: Equinox «Bones», 14η θέση,  166 βαθμοί (7οι στον 1ο ημιτελικό)

πηγή: esctoday.com
φωτογραφία: eurovisionworld.com


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ