ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η αντίδραση των fans στην απόσυρσή της από τη Eurovision 2019!

Η είδηση για την απόσυρση της Βουλγαρίας από την Eurovision του Ισραήλ για οικονομικούς λόγους (διαβάστε εδώ) έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των fans του διαγωνισμού, όχι μόνο της Βουλγαρίας, αλλά και όλων των χωρών. Παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, για τις οποίες σας ενημέρωσε εγκαίρως το site μας εδώ, με τον συντονιστή του BNT για τη Eurovision και όλες τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις από το BNT που δημιουργούσαν ένα περίεργο (καθόλου ευχάριστό για το τι έπεται…) κλίμα, οι fans του διαγωνισμού δηλώνουν σοκαρισμένοι από αυτή την απόφαση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρουν η ομάδα διαχείρισης του Eurovision-Bulgaria.com και ο OGAE Bulgaria είναι πραγματικά συγκλονισμένοι και αναστατωμένοι με αυτή την απόφαση του BNT. Όπως πιστεύουν, τα τελευταία χρόνια άλλαξαν πραγματικά τις απόψεις και τα συναισθήματα των Βουλγάρων προς το αγαπημένο μας διαγωνισμό σε μια πολύ θετική κατεύθυνση.

Ως αντίδραση στην απόφαση αυτή, ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης του ΒΝΤ, επιχειρηματολογώντας για ποιους λόγους πρέπει η Βουλγαρία να παραμείνει στο διαγωνισμό.

Στο κείμενο διαμαρτυρίας τους που απευθύνεται προς όλους τους fans της Eurovision αναφέρουν:

“Η Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση ανακοίνωσε επισήμως ότι αποσύρεται από την Eurovision 2019. Εμείς, η ομάδα πίσω από το Eurovision-Bulgaria.com, δεν συμφωνούμε με αυτή την απόφαση και απευθυνόμαστε σε όλους τους οπαδούς της Eurovision για να υπογράνουμε το αίτημά μας. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται σε ολόκληρη τη χώρα να δείξει την κουλτούρα της, το ταλέντο και τη μοναδικότητά της μπροστά σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, μακροπρόθεσμα καταστρέφει την εικόνα της Βουλγαρίας και της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης συνολικά. Μέχρι σήμερα, η ετήσια δημοσκόπηση “Ποιος θα θέλατε να εκπροσωπήσετε τη Βουλγαρία στην Eurovision” στον ιστότοπό μας προσελκύει και πάλι την προσοχή τόσο των οπαδών όσο και των καλλιτεχνών. Ορισμένοι δισταγμοί και διαφωνίες δεν πρέπει να σταματήσουν τη μουσική πρόοδο της Βουλγαρίας. Οι εκπρόσωποί μας ανέκαθεν εμπιστεύονταν τη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση – επομένως ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός πρέπει να τους σεβαστεί, αλλά και τους οπαδούς και τους συνεργάτες στους οποίους βασίστηκε.

Σας υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της BNT Konstantin Kamenarov κατά την ακρόασή του για την ανάληψη της θέσης, όπου έκανε θετική αποτίμηση για το διαγωνισμό της Eurovision:

“Τα τελευταία χρόνια ο BNT κατάφερε να πλασάρει τη Eurovision ως σημαντική εκπομπή για τη Βουλγαρία με μεγάλη δημόσια αποδοχή. Απευθύνθηκε σε σημαντικά διαγωνιστικά πρόσωπα, τα οποία δημιούργησαν θετική εικόνα για τη Βουλγαρία και έλαβαν ισχυρή υποστήριξη στη χώρα και στο εξωτερικό.
Η Eurovision έγινε ένα εμβληματικό γεγονός για τον BNT και έφερε θετικά αποτελέσματα ως δημόσιο μέσο.
Η Eurovision ως project απέδειξε ότι η σωστά επιλεγμένη ψυχαγωγία κατέχει φυσικά τη θέση της στο BNT.”

Ζητάμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.”

Το κείμενο του αιτήματος θα το βρείτε εδώ όπου υπάρχει και η δυνατότητα να το υπογράψει όποιος επιθυμεί.

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα της Eurovision 2019!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ