ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΠΙΣΗΜΟ – Απούσα από το Ισραήλ!

Οι φόβοι που ήθελαν την Βουλγαρία να αποσύρεται από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision (δυστυχώς…) επιβεβαιώθηκαν! Πριν από λίγο, με επίσημη ανακοίνωση του ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βουλγαρίας BNT, μέσω της σελίδας του στο twitter, γνωστοποίησε ότι η Βουλγαρία αποσύρεται από την διοργάνωση του 2019. Η επίσημη αιτιολογία της απόσυρσης είναι, όπως αναμενόταν, το οικονομικό σκέλος της συμμετοχής το οποίο θα ήταν μεγαλύτερο από την οικονομική δυνατότητα του ΒΝΤ.

Όλο το παρασκήνιο μέχρι την απόσυρση της χώρας από τον διαγωνισμό μπορείτε να το διαβάσετε σε προηγούμενό μας άρθρο ΕΔΩ!

UPDATE: Ο BNT σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision  αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του BNT αποφάσισε ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision του 2019 στο Τελ Αβίβ. Η απόφαση αποτελεί μέρος των μέτρων που έχει λάβει η διοίκηση της τηλεόρασης για τη βελτιστοποίηση των δημόσιων δαπανών.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο BNT είχε οργανώσει τη βουλγαρική εκπροσώπηση στη Eurovision με την υποστήριξη εταίρων – εταιρειών παραγωγής ή επαγγελματικών ομάδων που συμμετείχαν επίσης στη χρηματοδότηση.

Ωστόσο, το κόστος της προετοιμασίας της βουλγαρικής συμμετοχής και του εκπροσώπου, η δημιουργία και η παραγωγή ενός τραγουδιού, η σκηνική εμφάνιση, η παραγωγή ενός μουσικού βίντεο και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις του διαγωνιστικού προγράμματος υπερβαίνουν τα εύλογα έξοδα που μπορεί να καλύψει η δημόσια τηλεόραση.

Εκτός από τις άμεσες δαπάνες προετοιμασίας του εκπροσώπου, οι συμμετέχουσες χώρες μοιράζονται επίσης μέρος του κόστους του ίδιου του διαγωνισμού, ο οποίος φέτος ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια ευρώ.”

Πως κρίνεται αυτή την απόφαση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης; Θα έχει όφελος ή ζημιά η Βουλγαρία στη Eurovision μετά από αυτήν;

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα από τη Eurovision 2019!

Πηγή Εικόνων: BNT


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όλους όσους αγαπάνε το θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram, και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το ότι είχαμε μια τέτοια περίπτωση δε σημαίνει ότι κάθε φορά θα γίνεται το ίδιο όταν κάποιος απουσιάζει για ένα χρόνο και επιστρέφει ένα χρόνο μετά

      • Δεν ήταν μια μόνο η περίπτωση (βλ. Ουκρανία 2016 και Πορτογαλία 2017) και παλιότερα και πιο συγκεκριμένα το 2006 όπου αποχώρησε από το διαγωνισμό η Σερβία-Μαυροβούνιο και επέστρεψαν το 2007 ως αυτόνομες χώρες με την πρώτη να κερδίσει το διαγωνισμό…

    • Εγώ πιστεύω ότι όταν επιστρέψει μπορεί και να το σηκώσει όπως έκανε και η Ουκρανία το 2006

  1. […] Η EBU ανακοίνωσε, σήμερα (07/11), πως στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ, θα λάβουν μέρος 42 χώρες. Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με τη Λισαβόνα, η Βουλγαρία (BNT) δεν θα συμμετάσχει το 2019. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ