ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Όλα ανοικτά για την επιλογή εκπροσώπου!

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μαυροβουνίου RTCG, γνωστοποίησε σε διεθνές διαδικτυακό μέσο την αρχική πρόθεση συμμετοχής του Μαυροβουνίου στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Ο RTCG επιβεβαίωσε κι επισήμως ότι έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Μαυροβουνίου με την απόφασή του να στείλει εκπρόσωπο στη Eurovision 2019 ασκεί το δικαίωμα και αναλαμβάνει την υποχρέωση που έχει να στηρίζει τους εγχώριους στιχουργούς και συνθέτες, τις αξίες και τον πολιτισμό και να προωθεί τη χώρα μπροστά σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια θεατές.

Ως γνωστόν, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η περίοδος χάριτος για τις υποψήφιες χώρες να αποσύρουν την αίτησή τους χωρίς να υποστούν χρηματική ποινή λήγει στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο RTCG, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αξιολογεί επί του παρόντος τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει τον εκπρόσωπό του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019. Και προσθέτει: “ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγούν οι συνθέτες και ο τραγουδιστής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο στην Eurovision, θα είναι σύμφωνος με τις απαιτήσεις του προγράμματος και τις εσωτερικές διαδικασίες του RTCG”.

Αυτή θα είναι η 11η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στο διαγωνισμό. Πέρσι πραγματοποίησε και πάλι εθνικό τελικό (Montevizija 2018) για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Λισαβόνα, αφού είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της εσωτερικής επιλογής από το 2009 και μετά.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις επίσημες ανακοινώσεις από το RTCG για τη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2019!

[Πηγή: RTCG / Φωτογραφία: OGAE GREECE]


Η Ιστορία του  Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά…

  • 10 συνολικά συμμετοχές στο διαγωνισμό, με μόλις 2 παρουσίες στον Μεγάλο Τελικό!
  • Πρώτη συμμετοχή το 2007 με το τραγούδι «‘Ajde, kroči» και τον Stevan Faddy (22η θέση στον ημιτελικό με 33 βαθμούς).
  • Καλύτερη θέση η 13η (44 βαθμοί) το 2015 με το τραγούδι «Adio» που ερμήνευσε ο Knez
  • Πέρσι συμμετείχε με τον Vanja Radovanović και το «Inje», χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό (16η θέση στον B’ Ημιτελικό με 40 βαθμούς).
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει δώσει στη Ρωσία, τη Σερβία και την Αλβανία, ενώ στους τελικούς αντί για την Αλβανία προτιμά την Ιταλία.
  • Τους περισσότερους βαθμούς συνολικά τους έχει λάβει από τη Σλοβενία, την Αρμενία και την Αλβανία.


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ