OGAE Second Chance Contest 2018: Νικήτρια η Ιταλία με ρεκόρ βαθμών!

Ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ ο πρώτος κατά σειρά από τους διαγωνισμούς του δικτύου OGAE International, ο OGAE Second Chance Contest! 

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, φέτος ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τα μέλη του OGAE Sweden μετά τη νίκη της Mariette και του “A Million Years” στον αντίστοιχο διαγωνισμό της προηγούμενης χρονιάς. Υπό το γενικό σύνθημα “United by Music” ο Melodifestivalklubben (όπως ονομάζεται στην… ντοπιολαλιά, ο OGAE Sweden!) μας άφησε για ακόμη μία φορά άφωνους με την διοργάνωση και την υλοποίηση του διαγωνισμού. Κάνοντας και πάλι τη διαφορά, διοργάνωσαν μία ειδική εκδήλωση για τα μέλη του σωματείου και τους φίλους αυτών, προκειμένου να μεταφέρουν στον OGAE Second Chance Contest 2018 το κλίμα ενός πραγματικού διαγωνισμού! Στις 13 Οκτωβρίου λοιπόν, γύρω στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η πανέμορφη πόλη Eskilstuna (περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Στοκχόλμης) υποδέχθηκε τα μέλη του Σουηδικού σωματείου αλλά και όλων των υπολοίπων OGAE Clubs μέσω του διαδικτύου, αφού η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά μέσω του YouTube!

Χρέη παρουσιαστών εκτέλεσαν η Zara Zeidlitz και ο William Schmatz ενώ η Οργανωτική Ομάδα πίσω από την υλοποίηση και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού περιλάμβανε τους Alexander Borodin (Executive Supervisor) Emma Hellgren (Project Manager), Daniel Stridh (Γραφικά), Erik Persson (Script),  Jonas Jonsson (Υπεύθυνος συμμετοχών), William Schmatz (Σχεδιασμός ιστοσελίδας και διαχείριση των social media), Daniel Stridh (Video Editor), Emma Hellgren (Video Editor), Jimmy Wallin (Video Editor), Grander Media (Video Editor),  Sebastian Håkansson (Υπεύθυνος μουσικής), Marcus Björkander (Υπεύθυνος Βαθμολογικού Πίνακα).

Στον OGAE Second Chance Contest 2018 διαγωνίστηκαν συνολικά 27 σωματεία, ανάμεσά στα οποία και ο OGAE Rest Of the World που εκπροσωπήθηκε από το San Marino. Ωστόσο, το βαθμολογικό κομμάτι περιλάμβανε τις ψηφοφορίες και από 17 σωματεία που δεν συμμετείχαν αλλά είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν εφόσον εκδηλώσουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον!

Αναλυτικά, οι 27 συμμετοχές στον φετινό OGAE Second Chance Contest ήταν: 

  1.  Hungary – “Run Away”| yesyes
  2.  Norway – “Who we are”| Rebecca
  3.  Serbia – “Pesma za tebe”| Saška Janks
  4.  San Marino (OGAE Rest of the World) – “Out of the Twilight”| Sara de Blue
  5.  Estonia  – “Home”| Stig Rästa
  6.  Sweden – “My Turn”| John Lundvik
  7.  Iceland – “Í stormi”| Dagur Sigurðsson
  8.  Italy – “Il Mondo Prima di Te”| Annalisa
  9.  Germany – “I mog di so”| VoXXclub
  10.  France – “OK ou KO”| Emmy Liyana
  11.  Spain – “Lo Malo”| Ana & Aitana
  12.  Malta – “Song for Dad”| Richard & Joe
  13.  Ukraine – “Beat Of the Universe”| Kadnay
  14.  Lithuania – “1 2 3″| Paula
  15.  Belarus – “I won’t cry”| Gunesh
  16.  Romania – “Royalty”| Feli
  17.  Portugal – “Para Sorrir Eu Não Preciso De Nada”| Catarina Miranda
  18.  Denmark – “Music for the Road”| Albin Fredy
  19.  Latvia – “Younger Days”| Edgars Kreilis
  20.  Albania – “Piedestal”| Inis Neziri
  21.  United Kingdom – “Legends”| Asanda
  22.  Slovenia – “Ne zapusti me zdaj”| Nuška Drašček
  23.  Finland – “Domino”| Saara Aalto
  24.  Poland – “Love is Stronge”| Ifi Ude
  25.  Switzerland – “Compass”| Alejandro Reyes
  26.  Armenia – “I’m a Liar”| Nemra
  27.  Czech Republic – “Fly”| Eva Burešová
Η εκδήλωση εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι περιείχε τρεις καλεσμένους που αύξησαν τη καλλιτεχνική αύρα της βραδιάς! Πρώτος καλεσμένος ήταν ο Σουηδός τραγουδιστής Erik Linder ο οποίος έγινε δημοφιλής στη χώρα μέσα από την συμμετοχή του στο X-Factor το 2009 ενώ το 2010 προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision, συμμετέχοντας στο Melodifestivalen με το κομμάτι “Hur kan jag tro på kärlek?”.
Αμέσως μετά τον Erik, στη σκηνή ανέβηκε η δεύτερη και επίσημη καλεσμένη της εκδήλωσης εκ μέρους του OGAE Sweden, η Mariette η οποία παρουσίασε για ακόμη μία φορά την επιτυχία της “A Million Years” χάρη στο οποίο το Σουηδικό σωματείο πέτυχε την 16η του νίκη στον εν λόγω διαγωνισμό! Ιδιαίτερα συγκινημένη η γλυκιά καλλιτέχνιδα αμέσως μετά την παρουσίαση του τραγουδιού δήλωσε:

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους! Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και ευχαριστώ για ακόμη μια φορά όλους τα μέλη των σωματείων που ψήφισαν για το “A Million Years”! Θα ήθελα να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές και τις ευχαριστίες και της ομάδας μου και των χορευτών μου! Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς! Σας ευχαριστούμε και σας αγαπούμε πολύ!” 

Την εμφάνιση της Mariette ακολούθησε το κομμάτι της αναλυτικής βαθμολογίας! Οι εκπρόσωποι από τις 27 διαγωνιζόμενες χώρες ανακοίνωσαν τη βαθμολογία τους, με τους βαθμούς 1-8 και 10 να μοιράζονται αυτόματα στον βαθμολογικό πίνακα και με τους ίδιους να αποκαλύπτουν μόνο που πηγαίνει το περιζήτητο… “12 points”! Γαλλία-Ιταλία-Φινλανδία επιβεβαίωσαν τον τίτλο των φαβορί καθώς ήταν οι τρεις χώρες που πάλευαν για τη πρωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της βαθμολογίας. Στα μισά της βαθμολογίας, η Οργανωτική Επιτροπή του OGAE Second Chance Contest 2018 είχε ετοιμάσει και προέβαλε ένα χιουμοριστικό video με την ιστορία του συγκεκριμένου διαγωνισμού!  Το τέλος της βαθμολογίας και των 27 διαγωνιζόμενων χωρών, βρήκε στη κορυφή του πίνακα την συμμετοχή της Ιταλίας με 225 βαθμούς, ενώ τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωναν οι συμμετοχές της Γαλλίας, Φινλανδίας, Νορβηγίας και Σουηδίας. Στη συνέχεια, στις βαθμολογίες των χωρών προστέθηκαν οι βαθμολογίες των επιτροπών οι οποίες προήλθαν από την ψηφοφορία των 17 χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μόνο στο βαθμολογικό κομμάτι. Οι βαθμολογίες αυτές ανακοινώθηκαν αναφορικά και όχι αναλυτικά από τη κάθε χώρα, θυμίζοντας το σύστημα ανακοίνωσης της βαθμολογίας του κοινού στη Eurovision! Νικήτρια και σ’ αυτό το κομμάτι ήταν η Ιταλία η οποία με τους 125 βαθμούς επιπλέον που κέρδισε, κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 350 βαθμούς – αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του διαγωνισμού! Η Γαλλία τερμάτισε στη 2η θέση με αρκετή διαφορά βαθμών ενώ τη πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η συμμετοχή της Φινλανδίας. Η συμμετοχή της Ισπανίας, επίσης μεγάλο φαβορί, τερμάτισε στη 4η θέση με 215 βαθμούς ενώ η Νορβηγία ολοκλήρωσε τη λίστα της πρώτης πεντάδας. Τελευταία με μόλις 2 βαθμούς, τερμάτισε η συμμετοχή της Ισλανδίας.
Δείτε τον αναλυτικό βαθμολογικό πίνακα στη φωτογραφία που ακολουθεί. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον ανερχόμενο Σουηδό τραγουδιστή Ιταλικής καταγωγής Michele Imberti ο οποίος ερμήνευσε τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2017 “Occidentali’s Karma” αλλά και το νέο του single “Stoccolma Così” που αποτελεί την Ιταλόφωνη διασκευή του τραγουδιού “Stockholm i natt” του Peter Jöback.
Το νικητήριο τραγούδι λοιπόν του OGAE Second Chance Contest 2018 προέρχεται από την Ιταλία και δεν είναι άλλο από το “Il Mondo Prima di Te” της Annalisa! 
Συγχαρητήρια στον OGAE Italy για τη νίκη του στον OGAE Second Chance Contest 2018, θερμά συγχαρητήρια στον OGAE Sweden για την άψογη διοργάνωση του διαγωνισμού και εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στην Ιταλία! 
Για όσους ενδιαφέρεστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη βραδιά εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ