JUNIOR EUROVISION 2018: Γνωρίστε τις 20 συμμετοχές!

Η ημέρα του 16ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για τα παιδιά πλησιάζει μιας και πλέον απομένουν μόλις 10 μέρες για την διεξαγωγή του! Όπως σας είχαμε ενημερώσει στα προηγούμενα άρθρα μας, ο διαγωνισμός φέτος διοργανώνεται από το Belarusian Television and Radio Company (BTRC) και θα διεξαχθεί στο Minsk της Λευκορωσίας με είκοσι χώρες να λαμβάνουν μέρος συνολικά. 

Από τις χώρες αυτές, οι τρεις (Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Γαλλία) κάνουν την επιστροφή τους στον διαγωνισμό ενώ οι δύο (Ουαλία, Καζακστάν) εκτελούν φέτος την παρθενική τους εμφάνιση. Δυστυχώς, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος για ακόμη μία χρονιά θα απουσιάσουν από τον διαγωνισμό αφού καμία από τις δύο δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για να συμμετάσχει.

Παρουσιαστές της φετινής Junior Eurovision θα είναι οι Eugene Perlin, Helena Meraai και Zinaida Kupriyanovich. Ο Perlin είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής στο κανάλι BTRC ενώ έχει κάνει μεταδόσεις του διαγωνισμού της Eurovision για χάρη του κρατικού φορέα. Η Kupriyanovich είναι τραγουδίστρια με συμμετοχές σε εθνικούς τελικούς για την JESC στη Λευκορωσία ενώ η Meraai ήταν η εκπρόσωπος της χώρας στον περσινό διαγωνισμό, έχοντας τερματίσει στην 5η θέση με 149 βαθμούς.

Ο διαγωνισμός – όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω – θα φιλοξενηθεί στο Minsk Arena, το μεγαλύτερο συγκρότημα πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων της πόλης, χωρητικότητας 15,000 θέσεων! Σκηνοθέτης της βραδιάς θα είναι ο Gordon Bonello ενώ την γενική επιμέλεια θα έχει φυσικά ο Jon Ola Sand εκ μέρους της EBU!

Παρακάτω, μπορείτε να γνωρίσετε αναλυτικά τις είκοσι συμμετοχές που θα διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο φέτος. Στις πρώτες παραγράφους, μπορείτε να αποκτήσετε μία γενική ιδέα για το background της κάθε χώρας στην ιστορία της Junior Eurovision ενώ στις δεύτερες, μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες για τα διαγωνιζόμενα τραγούδια. 

(οι χώρες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά) 

01.  ΑΛΒΑΝΙΑ

INFO: Η Αλβανία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2012. Με δύο απουσίες τις χρονιές 2013 και 2014, η χώρα επανήλθε το 2015 και έκτοτε δεν έχει λείψει ξανά. Η υψηλότερη θέση της είναι η 5η που κέρδισε το 2015 ενώ η χαμηλότερη είναι η 12η (τελευταία) το 2012, στην παρθενική της συμμετοχή. 

Η Αλβανία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Efthimia (Efi) Gjika και το κομμάτι “Barbie”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό (Junior Fest 2018) με 16 υποψήφια τραγούδια, που έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα. Υποψήφια ήταν και η Ana Kodra η οποία εκπροσώπησε τη χώρα στον διαγωνισμό της προηγούμενη χρονιάς!

02.  ΑΡΜΕΝΙΑ

INFO: Η Αρμενία έκανε το ντεμπούτο της στη Junior Eurovision το 2007 με μία συμμετοχή που αγαπήθηκε από πολλούς και στο βαθμολογικό κομμάτι, έχασε το πρώτο βραβείο για μόλις έναν βαθμό! Θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες χώρες της Junior Eurovision αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει απουσιάσει ποτέ και όλες οι συμμετοχές της έχουν τερματίσει εντός της πρώτης δεκάδας, με χαμηλότερη θέση την 8η το 2008! Το 2010 η Αρμενία κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση χάρη στον Vladimir Arzumanyan και το τραγούδι “Mama” ενώ την επόμενη χρονιά είχε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό στο Yerevan! 

Η Αρμενία φέτος θα εκπροσωπηθεί από τον Levon Galstyan (γεννημένος στις 20.05.2006) και το κομμάτι “L.E.V.O.N.”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από τον εθνικό τελικό (Depi Mankakan Evratesil 2018) που διοργάνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας! Ο εθνικός τελικός περιλάμβανε δύο Ημιτελικές φάσεις και έναν τελικό γύρο στις ημερομηνίες 9, 16 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

03.  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

INFO: Η Αυστραλία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2015, την ίδια χρονιά που έκανε τη παρθενική της συμμετοχή και στην ενήλικη έκδοση του διαγωνισμού. Μέχρι στιγμής, η χώρα τα πάει αρκετά καλά βαθμολογικά αφού καμία από τις τρεις συμμετοχές της δεν έχει τερματίσει εκτός της πρώτης δεκάδας. Στον διαγωνισμό της προηγούμενης χρονιάς, η χώρα σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της, τερματίζοντας στην υψηλή 3η θέση χάρη στο κομμάτι “Speak up” της Isabella Clarke. 

Η Αυστραλία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Jael Wena (γεννημένη στις 22.12.2005) και το κομμάτι “Champion”. Η συμμετοχή προέκυψε από εσωτερική επιλογή του υπεύθυνου κρατικού φορέα ABC (Australian Broadcasting Corporation) o οποίος ανακοίνωσε την επιλογή της νεαρής τραγουδίστριας τη 1η Σεπτεμβρίου 2018 ενώ το τραγούδι δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7 Οκτωβρίου 2018!

04.  ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 

INFO: Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στη Junior Eurovision το 2012. Συμμετείχε κανονικά και το 2013 όμως τις χρονιές μεταξύ 2014-2017 επέλεξε να απουσιάσει, επιστρέφοντας μόλις φέτος. Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει είναι η 7η το 2013 ενώ η χαμηλότερη είναι η 11η το 2012. 

Το Αζερμπαϊτζάν φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Fidan Hüseynova (γεννημένη στις 24.11.2005) και το κομμάτι “I Wanna Be Like You”. Η συμμετοχή προέκυψε από εσωτερική επιλογή του υπεύθυνου κρατικού φορέα İTV με το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας να ανακοινώνεται στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 και το κομμάτι να δίνεται στη δημοσιότητα στις 16 Οκτωβρίου 2018.

05.  ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ  

INFO: Η Λευκορωσία συμμετέχει στη Junior Eurovision από το 2003 και έκτοτε δεν έχει απουσιάσει ποτέ. Όλες οι συμμετοχές της μέχρι στιγμής έχουν τερματίσει εντός της πρώτης δεκάδας βαθμολογικά, με μοναδική εξαίρεση τη συμμετοχή του 2004 που τερμάτισε στη 14η θέση. Αυτό, κάνει αυτόματα τη χώρα ως μια από τις πιο επιτυχημένες στη ιστορία του συγκεκριμένου διαγωνισμού! Η Λευκορωσία έχει κερδίσει τη πρώτη θέση δύο φορές στο παρελθόν (2005, 2007) ενώ αυτή είναι η δεύτερη φορά που η χώρα υποδέχεται στη πρωτεύουσά της τον διαγωνισμό, μετά τη πρώτη το 2010. 

Η Λευκορωσία, η διοργανώτρια χώρα για φέτος, θα εκπροσωπηθεί από τον Daniel Yastremskiy (γεννημένος στις 12.02.2004) και το κομμάτι “Time”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό που διοργάνωσε ο κρατικός φορέας στις 31 Αυγούστου 2018. Το “Time” κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε τόσο από το τηλεοπτικό κοινό όσο και από μία ειδικά διαμορφωμένη κριτική επιτροπή.

06.  ΓΑΛΛΙΑ  

INFO: Η Γαλλία έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη Junior Eurovision το 2004. Εκπροσωπήθηκε από τον Thomas Pontier και το κομμάτι του “Si on voulait bien” το οποίο τερμάτισε στην αρκετά καλή 6η θέση. Ωστόσο, αυτή είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής συμμετοχή της Γαλλίας στον διαγωνισμό αφού από εκείνη τη χρονιά, μόλις φέτος αποφάσισε να επιστρέψει στον διαγωνισμό! 

Η Γαλλία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Angélina Nava (γεννημένη στις 04.11.2007) και το κομμάτι Jamais sans toi. Η συμμετοχή προέκυψε με εσωτερική απόφαση του υπεύθυνου τηλεοπτικού φορέα France Télévisions με το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας να αποκαλύπτεται στις 12 Οκτωβρίου 2018. Τρεις ημέρες αργότερα, το κομμάτι που θα αποτελέσει τη 2η συμμετοχή της Γαλλίας στην ιστορία της Junior Eurovision δημοσιεύθηκε στο YouTube!

07.  ΓΕΩΡΓΙΑ   

INFO:Η Γεωργία συμμετέχει στη Junior Eurovision από το 2007. Θεωρείται η Βασίλισσα χώρα του διαγωνισμού αφού μέχρι τώρα μετρά τρεις νίκες στο ενεργητικό της, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα! Η χαμηλότερη θέση που έχει λάβει είναι η 11η το 2014. Η Γεωργία ήταν η περσινή διοργανώτρια χώρα για τη Junior Eurovision! 

Η Γεωργία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Tamar Edilashvili (γεννημένη στις 11.05.2005) και το κομμάτι “Your voice”. Η επιλογή του εκπροσώπου προέκυψε μέσα από τον διαγωνισμό ταλέντων για παιδιά “Ranina” που είχε ως έπαθλο την εκπροσώπηση της χώρας στη Junior Eurovision. Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2018. Το τραγούδι “Your voice” που αποτελεί τη συμμετοχή της Γεωργίας, δόθηκε στη δημοσιότητα στις 9 Οκτωβρίου 2018.

08.  ΙΡΛΑΝΔΙΑ

INFO: Η Ιρλανδία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2015. Οι επιδόσεις των συμμετοχών της δεν είναι και οι καλύτερες αν αναλογιστεί κανείς ότι η υψηλότερη θέση που έχει λάβει μέχρι στιγμής είναι η 10η το 2016 και η χαμηλότερη η 15η στον περσινό διαγωνισμό. 

Η Ιρλανδία φέτος θα εκπροσωπηθεί από τον Taylor Hynes (γεννημένος στις 22.04.2004) και το κομμάτι “I.O.U.”. Η συμμετοχή προέκυψε από τον εθνικό τελικό “Junior Eurovision Éire” ο οποίος είχε διάρκεια σχεδόν πέντε εβδομάδες!

09.  ΙΣΡΑΗΛ 

INFO: Το Ισραήλ μετρά μόλις δύο συμμετοχές στη Junior Eurovision. Η παρθενική συμμετοχή ήρθε το 2012 με εκπροσώπους τους Kids.il οι οποίοι τερμάτισαν στην 8η θέση χάρη στο “Let the music win”. Η δεύτερη συμμετοχή της χώρας στον εν λόγω διαγωνισμό ήρθε το 2016. Το κομμάτι “Follow my heart” με ερμηνευτές τους Shir και Tim τερμάτισε στη χαμηλή 15η θέση. Έκτοτε, το Ισραήλ αποφάσισε να επιστρέψει στη Junior Eurovision φέτος διεκδικώντας ένα καλύτερο βαθμολογικά αποτέλεσμα. 

Το Ισραήλ φέτος θα εκπροσωπηθεί από τον Noam Dadon (γεννημένος στις 20.06.2005) και το κομμάτι “Children like these”. Ο εκπρόσωπος Noam προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό που διοργανώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 που όμως ως στόχο είχε να βρεθεί μόνο ο καλλιτέχνης και όχι το τραγούδι. Η συμμετοχή της χώρας “Children like these” ανακοινώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2018.

10.  ΙΤΑΛΙΑ

INFO: Η Ιταλία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2014. Είναι μία από τις δύο χώρες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον διαγωνισμό με τη παρθενική τους συμμετοχή! Η άλλη χώρα είναι η Κροατία, το 2003 στον πρώτο διαγωνισμό Junior Eurovision που έγινε ποτέ! Εκτός από το πρώτο βραβείο λοιπόν του 2014, οι συμμετοχές της Ιταλίας δεν έχουν ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, με εξαίρεση τη συμμετοχή του 2016 που τερμάτισε στη 3η θέση. 

Η Ιταλία φέτος θα εκπροσωπηθεί από τη Melissa και τον Marco και το κομμάτι “What is love”. Η συμμετοχή προέκυψε από εσωτερική επιλογή του κρατικού καναλιού RAI Gulp που είναι υπεύθυνο για τη συμμετοχή της χώρας στη Junior Eurovision. Η συμμετοχή ανακοινώθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2018.

11.  ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 

INFO: To Καζακστάν συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στη Junior Eurovision, αλλά και σε διαγωνισμό της EBU γενικότερα! 

Το Καζακστάν φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Daneliya Tuleshova (γεννημένη στις 18.07.2006) και το κομμάτι “Özinge sen”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό με 10 υποψήφια τραγούδια, που έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου στη πόλη Almaty.

12.  Π.Γ.Δ.Μ. 

INFO: Η Π.Γ.Δ.Μ. έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη Junior Eurovision το 2003. Έκτοτε μετρά μέχρι στιγμής 13 συμμετοχές (14 με την φετινή) αφού έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό δύο φορές: το 2012 και το 2014. Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ είναι η 5η (2007, 2008) ενώ έχει βρεθεί τελευταία τρεις φορές: 2006, 2013, 2015. 

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Marija Spasovska (γεννημένη στις 05.10.2005) και το κομμάτι “Home”. Η συμμετοχή προέκυψε από εσωτερική επιλογή του υπεύθυνου κρατικού φορέα MRT (Macedonian Radio Television) o οποίος ανακοίνωσε την επιλογή της νεαρής τραγουδίστριας στις 18 Αυγούστου 2018. Tο τραγούδι δόθηκε στη δημοσιότητα στις 19 Οκτωβρίου 2018.

13.  ΜΑΛΤΑ 

INFO: Η Μάλτα ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2003. Έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό δύο χρονιές (2011, 2012). Η πορεία της πριν από το 2011 ήταν σχετικά μέτρια, έχοντας μάλιστα καταλήξει και στη τελευταία θέση μία φορά το 2005. Ωστόσο, με την επιστροφή της το 2013 τα πάντα άλλαξαν. Δύο φόρες νικήτρια (2013, 2015) και με όλες τις συμμετοχές της στη πρώτη δεκάδα βαθμολογικά, η Μάλτα θεωρείται πια “δύναμη” στη Junior Eurovision! Τέλος, το όμορφο νησί της Μεσογείου έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ήδη δύο φορές: μία το 2014 και άλλη μία το 2016! 

Η Μάλτα φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Ela Mangion (γεννημένη στις 06.01.2006) και το κομμάτι “Marchin’ On”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό με 16 υποψήφια τραγούδια, που έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου.

14.  ΟΛΛΑΝΔΙΑ 

INFO: Η Ολλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που δήλωσαν συμμετοχή στη Junior Eurovision και συμμετέχουν χωρίς διακοπή από το 2003. Με μέτριες βαθμολογικές αποδόσεις κατά μέσο όρο, η Ολλανδία έχει βρεθεί στη πρώτη θέση μόλις μία φορά, το 2009. Η χαμηλότερη θέση που έχει λάβει μέχρι στιγμής είναι η 15η το 2015. To 2007 το Rotterdam υπήρξε διοργανώτρια πόλη της Junior Eurovision ενώ η ιστορία επαναλήφθηκε το 2012 με το Amsterdam όμως αυτή τη φορά. 

Η Ολλανδία φέτος θα εκπροσωπηθεί από τους Max Albertazzi και Anne Buhre και το κομμάτι “Samen”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό (Junior Songfestival 2018) με 4 υποψήφια τραγούδια, που έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

15.  ΠΟΛΩΝΙΑ 

INFO: Αν και ήταν από τις χώρες που συμμετείχαν στη πρώτη Junior Eurovision το 2003, η Πολωνία μετρά μόλις πέντε συμμετοχές στον διαγωνισμό. Τις χρονιές 2003 και 2004 τερμάτισε στη τελευταία θέση με αποτέλεσμα να αποφασίσει να απουσιάσει από τον διαγωνισμό για δέκα ολόκληρα χρόνια (2005-2015). Το 2016 έκανε την επανεμφάνισή της τερματίζοντας στην 11η θέση, ενώ το 2017 τα πήγε ακόμη καλύτερα αφού η συμμετοχή “Mój dom” τερμάτισε στην 8η θέση. 

Η Πολωνία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Roksana Węgie (γεννημένη στις 11.01.2005) και το κομμάτι “Anyone I Want To Be”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εσωτερική επιλογή του κρατικού καναλιού Telewizja Polska (TVP). Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ το κομμάτι δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Νοεμβρίου 2018!

16.  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 

INFO: Η Πορτογαλία έκανε το ντεμπούτο της στη Junior Eurovision το 2006. Συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά (2007) και έκτοτε αποφάσισε να απουσιάσει, επιστρέφοντας ξανά πέρυσι. Και οι τρεις – μέχρι στιγμής – συμμετοχές της έχουν βρεθεί βαθμολογικά εκτός της πρώτης δεκάδας καταλαμβάνοντας τις θέσεις 14, 16 και 14 αντίστοιχα. 

Η Πορτογαλία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Rita Laranjeira (γεννημένη στις 03.03.2005) και το κομμάτι “Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εσωτερική επιλογή του κρατικού καναλιού Radio and Television of Portugal (RTP). Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ το κομμάτι δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Οκτωβρίου 2018.

17.  ΡΩΣΙΑ

INFO: Η Ρωσία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Eurovision το 2005. Έκτοτε δεν έχει σημειώσει καμία απουσία ενώ όλες οι συμμετοχές της έχουν τερματίσει βαθμολογικά εντός της πρώτης δεκάδας (και συνήθως πεντάδας!) κάνοντάς την έτσι μία από τις πιο δυναμικές χώρες του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Η Ρωσία μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει στη Junior Eurovision δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 2006 χάρη στις δίδυμες αδελφές Anastasiya και Maria Tolmachevy και η δεύτερη, στον περσινό διαγωνισμό, χάρη στην Polina Bogusevich. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δίδυμες Tolmachevy συμμετείχαν και στην ενήλικη Eurovision εκπροσωπώντας τη Ρωσία το 2014.  Τέλος, πάρα τις δύο νίκες της και τις τόσες πολλές επιτυχίες της, η Ρωσία δεν έχει διοργανώσει ποτέ τον διαγωνισμό της Junior Eurovision μέχρι στιγμής! 

Η Ρωσία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Anna Filipchuk (γεννημένη στις 09.11.2004) και το κομμάτι “Unbreakable”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό (Akademiya Eurovision) με 12 υποψήφια τραγούδια. Ο τελικός έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου 2018 στη χερσόνησο της Κριμαίας και προβλήθηκε την επόμενη μέρα μέσα από το παιδικό τηλεοπτικό κανάλι Carousel.

18.  ΣΕΡΒΙΑ

INFO: Η Σερβία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2006. Μετρά μόλις τρεις απουσίες από τον διαγωνισμό (2011, 2012 και 2013). Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ Σερβική συμμετοχή στη Junior Eurovision είναι η 3η και μάλιστα δύο φορές: μία το 2007 και άλλη μία το 2010. Η χαμηλότερη αντίστοιχα είναι η 17η και τελευταία, το 2016. 

Η Σερβία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Bojana Radovanović  (γεννημένη στις 12.04.2005) και το κομμάτι “Svet”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εσωτερική επιλογή του κρατικού καναλιού Radio Television of Serbia (RTS) και ανακοινώθηκε επίσημα στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.

19.  ΟΥΚΡΑΝΙΑ

INFO: Η Ουκρανία είναι μία από τις πιο δυναμικές χώρες της Junior Eurovision! Έκανε το ντεμπούτο της το 2006 και έκτοτε δεν έχει λείψει ποτέ. Το 2010 τερμάτισε στη τελευταία θέση, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοσή της όμως οι υπόλοιπες συμμετοχές της έχουν πλασαριστεί σε καλές θέσεις, με αποκορύφωμα το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του 2012! Το 2009 και το 2013 η Ουκρανία φιλοξένησε τον διαγωνισμό στο Κίεβο με παρουσιαστές τους Ani Lorak-Timur Miroshnychenko και Timur Miroshnychenko-Zlata Ognevich αντίστοιχα!

Η Ουκρανία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Darina Krasnovetska (γεννημένη στις 12.05.2007) και το κομμάτι “Say Love”. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό με 10 υποψήφιες συμμετοχές που διοργάνωσε το κρατικό κανάλι της χώρας UA:PBC.. Η ιδιαιτερότητα του εθνικού τελικού αυτού είναι ότι δεν ήταν σε ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά σε διαδικτυακή ψηφοφορία από τις 28 Αυγούστου 2018 έως και τις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Η ανακοίνωση της νικητήριας συμμετοχής έγινε επίσημα στις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

20.  ΟΥΑΛΙΑ

INFO: Είναι η πρώτη φορά που η Ουαλία θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως ανεξάρτητο κράτος. Μαζί με το Καζακστάν είναι οι δύο χώρες που φέτος θα κάνουν το ντεμπούτο τους στον διαγωνισμό. Ωστόσο, η Ουαλία συμμετείχε στη Junior Eurovision τις χρονιές 2003, 2004 και 2005 ως μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η Ουαλία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Manw και το κομμάτι “Berta”, ερμηνευμένο στην Ουαλική γλώσσα. Η συμμετοχή προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό (Chwilio am Seren) που διοργάνωσε το κρατικό κανάλι S4C στις 9 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της διοργανώτριας χώρας, Λευκορωσίας, η τελετή έναρξης της Junior Eurovision 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στο BelExpo στις 16:00 CET. Η συγκεκριμένη τελετή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού με τους εκπροσώπους των διαγωνιζόμενων χωρών και τα μέλη όλων των αποστολών του κάθε κρατικού φορέα να πραγματοποιούν τη δική τους “παρέλαση” στο κόκκινο χαλί. Τη παρουσίαση της τελετής θα αναλάβουν ο Denis Dudinsky και η Anna Kviloria. Το BelExpo άνοιξε τις πόρτες του το 1968 και αποτελείται από δύο δομές. Η πρώτη βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Λυρική Σκηνή της Λευκορωσίας ενώ η δεύτερη – η οποία εγκαινιάστηκε το 1988 – διαμορφώνεται σε ένα πεντάφυλλο λουλούδι, αν τη παρατηρήσει κανείς από ψηλά.

Στο παρακάτω video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της Junior Eurovision μπορείτε να ακούστε αποσπασματικά τις 20 συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού.

Εσείς ποιο τραγούδι ξεχωρίζετε και ποιο από αυτά πιστεύετε πως θα καταφέρει να κερδίσει τη πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό; 

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2018! 

Πηγή: junioreurovision.tv

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικό το επίπεδο της 16ης Τζούνιορ Γιουροβίζιον.
    Η προσωπική βαθμολογία μου:
    12-IRELAND
    12-ALBANIA
    8- ISRAEL
    7- AUSTRALIA
    6- FYROM
    5- FRANCE
    4- GEORGIA
    3- ITALY
    2- PORTUGAL
    1- AZERBAIJAN

  2. Δύο παραλείψεις στο, κατά τα λοιπά, πολύ ωραίο άρθρο:
    1) Η πολυνίκης Γεωργία έχει νικήσει τις χρονιές 2008, 2011 και 2016.
    2) Στο κλιπ της φετινής ιρλανδικής συμμετοχής συμμετέχουν δύο πρώην εκπρόσωποι της χώρας στην ενήλικη Eurovision, η Niamh Kavanagh (νικήτρια το 1993 και εκ νέου συμμετέχουσα το 2010) και ο Ryan O’ Shaughnessy (2018)!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ