ΑΡΜΕΝΙΑ: Είπε το “Ναι” για το Tel Aviv και τη Eurovision 2019!

H Αρμενία ήταν στη λίστα με τις τέσσερις τελευταίες χώρες από τον φετινό διαγωνισμό που δεν είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για τον αντίστοιχο της επόμενης χρονιάς. Σήμερα όμως, το… “μυστήριο” λύνεται καθώς η κρατική τηλεόραση της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της για τη Eurovision 2019! Πλέον, μένει να επιβεβαιώσουν επίσημα ακόμη τρεις χώρες: η Μολδαβία, η Ρωσία και το San Marino! 

Το AMPTV δεν προχώρησε σε κάποια περαιτέρω ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία της επιλογής της συμμετοχής, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σύντομα. Τις δύο τελευταίες χρονιές, ο εκπρόσωπος προέκυψε μέσω του show “Depi Evratesil” χωρίς όμως ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα στο βαθμολογικό κομμάτι του διαγωνισμού. Θα συνεχιστεί άραγε το show και για του χρόνου ή η κρατική τηλεόραση θα προχωρήσει σε κάποια κλειστή επιλογή ή ανάθεση όπως έκανε σχεδόν κάθε χρόνο από το 2016 και πιο πριν;

Η  Αρμενία στη Eurovision! 

Η Αρμενία μπήκε στην οικογένεια της Eurovision το 2006 όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Αθήνας! Εκπρόσωπος της χώρας ήταν ο André o οποίος με το δυναμικό ethnic/pop κομμάτι του “Without your love” κατάφερε να τερματίσει 6ος στον Ημιτελικό και στη συνέχεια, 8ος στον Τελικό! Μέχρι και το 2010 η πορεία της χώρας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τις συμμετοχές να αγαπιούνται πάντα από τους fans του διαγωνισμού και να πλασάρονται πάντα σε θέσεις της πρώτης δεκάδας! Τη μεγαλύτερη αίσθηση φυσικά είχε προκαλέσει το “Qélé, Qélé” με τη Sirusho το 2008! 

Το 2011 η Αρμενία για πρώτη φορά έμεινε εκτός τελικού, αφού η συμμετοχή “Boom-Boom” με ερμηνεύτρια την Emmy δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς για την πρόκριση (12η θέση στον Ημιτελικό). Το 2012 η χώρα έκανε τη πρώτη της και μοναδική έως σήμερα απουσία κυρίως για πολιτικούς λόγους, μιας και ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Baku του εχθρικού της Αζερμπαϊτζάν! Το 2013 επανήλθε κανονικά όμως με μέτριο αποτέλεσμα αφού ναι μεν η συμμετοχή “Lonely planet” κατάφερε να προκριθεί στον Τελικό, όμως εκεί η χώρα τερμάτισε για πρώτη φορά εκτός πρώτης δεκάδας (18η θέση). Σχετικά μέτρια ήταν και η συνέχεια της ιστορίας για την Αρμενία με μοναδικές εξαιρέσεις τις χρονιές 2014 και 2016 όπου οι συμμετοχές τράβηξαν ιδιαίτερα τη προσοχή των θεατών. Συγκεκριμένα ο Aram Mp3 το 2014 με το “You’re not alone” κατάφερε να τερματίσει 4ος στον Τελικό και να σημειώσει την σημαντικότερη επίδοση της χώρας μέχρι και σήμερα ενώ το 2016 ο… σίφουνας Iveta με το “LoveWave” τερμάτισε στην 7η θέση αλλά έκανε τους πάντες να ασχολούνται μαζί της!

Το 2018 η Αρμενία εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από ένα αμιγώς Αρμενικό τραγούδι, το “Qami” με ερμηνευτή τον Sevak Khanagian. Για 2η φορά στην ιστορία, η χώρα έμεινε εκτός Τελικού αφού ο τραγουδιστής μπορεί να έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τη φωνή του, όμως δεν έπεισε καθόλου τις επιτροπές και το κοινό με την εμφάνισή του επί σκηνής.

Εσείς ποια θεωρείτε πως είναι η μέχρι τώρα πιο αγαπημένη σας συμμετοχή από την Αρμενία και με τι στυλ τραγούδι θα θέλατε να τη δείτε να συμμετέχει το 2019; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Αρμενίας για τη Eurovision 2019! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ