ΙΤΑΛΙΑ: Buonasera Europe… και στη Eurovision 2019!

Eurovision χωρίς την Ιταλία γίνεται; Όχι προφανώς, και κάπως έτσι ο κρατικός φορέας της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση του Τελ Αβίβ! Πριν από λίγο η RAI και μέσω ενός tweet, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision του Ισραήλ, λύνοντας έτσι το μυστήριο που υπήρχε τόσο καιρό.

Επομένως, για ακόμη μία φορά, (ένατη συνεχή χρονιά), το ιταλικό τραγούδι θα εκπροσωπηθεί στο μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας. Βέβαια σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ημερομηνίες του φεστιβάλ Σαν Ρέμο (μέσα από το οποίο τα προηγούμενα χρόνια επιλέγονταν ο εκπρόσωπος της) είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από το καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 2019 θα διεξαχθεί από τις 05-09 Φεβρουαρίου με τον μεγάλο τελικό να είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Το πολυπόθητο φεστιβάλ τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Teatro Ariston στο Σαν Ρέμο.

Η Ιταλία στη Eurovision 2018 της Λισαβόνας, εκπροσωπήθηκε από το δίδυμο Fabrizio Moro και Ermal Meta. Το τραγούδι τους »Non mi avete fatto niente» κατέλαβε στο μεγάλο τελικό την 5η θέση με 308 βαθμούς!

Ας παρακολουθήσουμε ξανά την εμφάνιση τους στο μεγάλο τελικό της Πορτογαλίας.

Ποιον θα θέλατε να δείτε στη σκηνή της Eurovision με τα χρώματα της Ιταλίας;

[Photo: Sergei Supinsky/AFP – www.thelocal.it]

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

Related posts

2 Thoughts to “ΙΤΑΛΙΑ: Buonasera Europe… και στη Eurovision 2019!”

  1. […] τις αρχές Οκτωβρίου, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ, η RAI μέσω ενός tweet, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της (για […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ