ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών!

 

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, RTE, αναζητά τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, να υποβάλουν το τραγούδι τους, για την εκπροσώπηση της χώρας στο Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ.

Όλα τα τραγούδια που θα υποβληθούν, θα εξεταστούν από έμπειρους παραγωγούς και καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας. Το RTÉ διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να προσεγγίζει καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς και να επιλέγει ένα τραγούδι ή και έναν ερμηνευτή ή καλλιτέχνες κατά τη διαδικασία. Επίσης στους κανόνες υποβολής σημειώνεται ότι, το RTÉ έχει το δικαίωμα να ταιριάζει ένα τραγούδι που έχει επιλεγεί με διαφορετικό καλλιτέχνη, από αυτόν που στάλθηκε κατά την υποβολή.
Τα τραγούδια που υποβάλλονται πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τους κανόνες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και το RTÉ διατηρεί το δικαίωμα να παραγάγει ή να τροποποιήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019.

Οι συνθέτες  μπορούν να στείλουν μόνο ένα τραγούδι. Εάν υποβληθούν περισσότερα από ένα τραγούδια ανά συνθέτη, θα ληφθεί υπόψη μόνο το πρώτο τραγούδι που ελήφθη. Τα τραγούδια δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 3 λεπτά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές που υποβάλλονται μέσω αυτής της διαδικασίας θα εξεταστούν παράλληλα με άλλες συνθέσεις που το RTÉ μπορεί να αναθέσει, ανεξάρτητα από αυτή τη διαδικασία. Το RTÉ θα έχει τον τελευταίο λόγο για το ποιο τραγούδι και ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό της Eurovision.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για υποβολή τραγουδιών μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα του RTÉ για την Eurovision.

Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00.

 

Ο Michael Kealy, κορυφαίος παραγωγός της Ιρλανδίας και ο επικεφαλής της αποστολής της χώρας, στην Eurovision 2019, δήλωσε:
Ήμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την ιρλανδική συμμετοχή στη Λισαβόνα φέτος. Το “Together” του Ryan O’Shaughnessy και των χορευτών Kevin O’Dywer και Alan McGrath με φωνητικά από τους Janet Grogan, Remy Naidoo και Claire Ann Varley, έλαβαν παγκόσμια αναγνώριση όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή της Eurovision και βρέθηκαν στην 16η θέση στον τελικό, το οποίο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μετά τους Jedward που είχαν λάβει στην 8η θέση στο Düssledorf με το ‘Lipstick’ το 2011. 
Για το διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2019 θέλουμε η συμμετοχή μας, να κάνει την Ιρλανδία περήφανη στη σκηνή στο Τελ Αβίβ και μπροστά σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο, περίπου 200 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι απίστευτα ανταγωνιστικός, οπότε χρειαζόμαστε ένα τραγούδι κορυφαίας κατηγορίας, με κάποιον έμπειρο καλλιτέχνη που να έχει την εμπειρία του live μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.”

 

πηγή: wiwibloggs

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ