ΙΣΠΑΝΙΑ: Ξεκινά η περίοδος υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών για το 2019!

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της, η Ισπανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τον διαγωνισμό της Eurovision μέσω talent show. Από τον Σεπτέμβρη κιόλας, το RTVE, φρόντισε να ανακοινώσει την έναρξη του δημοφιλούς τηλεοπτικού προϊόντος “Operación Triunfo” μέσα από το οποίο θα βρεθεί και ο καλλιτέχνης που θα κριθεί ως ο πιο κατάλληλος για να ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάη στο Tel Aviv! 

Η εκπομπή διανύει ήδη την 3η του εβδομάδα στον αέρα και ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 να ξεκινήσει την περίοδο υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών για τον 64ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Η ανακοίνωση αφορά τους συνθέτες και τους στιχουργούς οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν τα τραγούδια τους στο κρατικό κανάλι και αυτά με τη σειρά τους να εξεταστούν και να κριθούν εάν είναι κατάλληλα για τον διαγωνισμό.

Το κρατικό κανάλι θα ψάξει για τις πιθανές συμμετοχές της Eurovision μέσω δύο διαφορετικών λεωφόρων:

  1. Δημόσια κλήση για τραγούδια
  2. Ειδική πρόσκληση σε συνθέτες

Δημόσια κλήση για τραγούδια! 

Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες και στιχουργοί μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους από τη 1η μέχρι και την 15η μέρα του Νοεμβρίου 2018!

Στη συνέχεια, μια ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από πέντε μέλη προερχόμενοι από τον OGAE Ισπανία, την RTVE Digital, την AEV Spain και την Ισπανική μουσική βιομηχανία, θα είναι υπεύθυνη να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές και να καταλήξει στα 10 καλύτερα! Οι δέκα τελικές επιλογές θα πρέπει να παρουσιαστούν από τα μέλη της επιτροπής στο κρατικό φορέα μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2018!

Ειδική πρόσκληση σε συνθέτες! 

Η TVE και η Gestmusic θα επεκτείνουν μια ειδική πρόσκληση σε ήδη επιτυχημένους συνθέτες και παραγωγούς της μουσικής βιομηχανίας της χώρας να υποβάλουν τις συμμετοχές τους για τον επικείμενο Ισπανικό τελικό. Το χρονικό περιθώριο κατά το οποίο θα μπορούν οι συνθέτες αυτοί να υποβάλουν τις συμμετοχές τους είναι μεταξύ 1-15 Νοεμβρίου 2018, όπως ακριβώς και για τη πρώτη ομάδα ενδιαφερόμενων!

Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρώτης ομάδας, μια ειδική επιτροπή θα ακούσει τις υποψήφιες συνθέσεις και θα επιλέξει τις δέκα καλύτερες από όλα τα τραγούδια που θα έχουν υποβληθεί. Η επιτροπή θα είναι πενταμελής και θα απαρτίζεται από άτομα της TVE, της RTVE Digital και τους καθηγητές του talent show “Operación Triunfo 2018”.

Δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των 20 τραγουδιών! 

Οι 20 επιλεγμένες καταχωρίσεις (10 μέσω δημόσιας υποβολής / 10 μέσω πρόσκλησης) θα ανατεθούν στους συμμετέχοντες του Operación Triunfo οι οποίοι θα ηχογραφήσουν τα αντίστοιχα τραγούδια τους. Στη συνέχεια, η TVE θα δημοσιεύσει τις 20 ηχογραφήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της και θα εγκαταστήσει μια ηλεκτρονική ψηφοφορία κατά την οποία θα επιτρέπεται στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να ψηφίσουν για τις αγαπημένες τους συμμετοχές! Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει για 2 εβδομάδες!

Τα τρία τραγούδια που θα έχουν καταφέρει να ψηφιστούν τις περισσότερες φορές θα είναι και αυτά που θα προχωρήσουν πρώτα στη φάση του Ισπανικού Τελικού 2019! Παράλληλα, μια ειδική κριτική επιτροπή πέντε μελών (εκ μέρους της TVE, TVE Digital και των καθηγητών του Operación Triunfo 2018) θα επιλέξουν ακόμη επτά συμμετοχές από τις εναπομείναντες δεκαεπτά για να ολοκληρωθεί η λίστα των υποψήφιων τραγουδιών!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο Ισπανικός Τελικός 2019 που σχεδιάζει ο κρατικός φορέας της χώρας να αποτελείται από δέκα υποψήφια τραγούδια εκ των οποίων το ένα θα είναι αυτό που θα ταξιδέψει στο Tel Aviv τον Μάη του 2019! Η ακριβής ημερομηνία του ισπανικού εθνικού τελικού δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί όμως σύμφωνα με τις εκπομπές του talent show, η επιλογή της επόμενης Ισπανικής συμμετοχής θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2019!

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί εξ ολοκλήρου από το Ισπανικό κοινό μέσω γραπτών μηνυμάτων, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και televoting (τηλεψηφοφορία). Σε περίπτωση ισοψηφίας, το κοινό θα ψηφίσει εκ νέου για την πιο αγαπημένη συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε πως η συμμετοχή της Ισπανίας για την Eurovision 2018 ήταν η τρυφερή μπαλάντα “Tu canción” σε σύνθεση και στίχους των Raúl Gómez και Sylvia Santoro και σε ερμηνεία των Amaia Romero και Alfred García. Ο Alfred ήταν φιναλίστ του Operación Triunfo 2017 ενώ η Amaia ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει τον 9ο κύκλο του Ισπανικού talent show. Η συμμετοχή συγκέντρωσε 61 βαθμούς τερματίζοντας στη χαμηλή 23η θέση ανάμεσα σε 26 συμμετοχές.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ισπανική επιλογή για τη Eurovision 2019 στον OGAE Greece! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ