ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η Sofi Marinova είναι η εκπρόσωπος στην Eurovision 2012!

Η Sofi Marinova και το τραγούδι της Love unlimited κέρδισε τον αποψινό εθνικό τελικό της Βουλγαρίας και πήρε έτσι το εισιτήριο για την ερχόμενη 57η Eurovision που θα γίνει το Μάιο στο Μπακού. Ο τελικός περιελάμβανε 12 τραγούδια που προήλθαν από την ημιτελική φάση, τα οποία μετά το τέλος της παρουσίασης η επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό ψήφισαν με ισότιμο ποσοστό 50 – 50% και έβγαλαν με ισοβαθμία 20 βαθμών στην πρώτη θέση τη Sofi Marinova και το γκρουπ των New 5. Η νίκη κατοχυρώθηκε στη Sofi Marinova καθώς είχε μεγαλύτερη βαθμολογία στο κοινό.

 
fotos by renee

Το scoreboard του τελικού έχει ως εξής:

ΕπιτροπήΚοινόΣύνολο
Sofi Marinova – Love Unlimited81220
New 5 – Chance for better life12820
Desislava – Love is alivе51015
Todor Gadzhalov – Still love you10212
Go Week – The way you see the world6511
Yvailo Kolev ft. Hipnotik – Searching for the words4711
Steliyana Hristova – Putyat369
Svetozar Hristov – Keep ме down718
Tsvetelin Atasanov-Elvisa ft. DZ – Love goes around246
Simona Sivanio – Eternal033
Rene Ranev – Alone101
Vyara Pantaleeva – Vyara000

 

Το televote του κοινού έδωσε:

Sofi Marinova – Love Unlimited6910
Desislava – Love is alivе3730
New 5 – Chance for better life2881
Yvailo Kolev ft. Hipnotik – Searching for the words1785
Steliyana Hristova – Putyat1708
Go Week – The way you see the world1033
Tsvetelin Atasanov-Elvisa ft. DZ – Love goes around713
Simona Sivanio – Eternal556
Todor Gadzhalov – Still love you532
Svetozar Hristov – Keep ме down530
Vyara Pantaleeva – Vyara366
Rene Ranev – Alone331

Η Βουλγαρία αγωνίζεται στο 2o  ημιτελικό που θα γίνει στις 24 Μαίου.

[youtube id=”SzadkaGHPG8″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν ακούς τη Σόφι και την Καλλιόπη το ίδιο βράδυ, ένα “ακουστικό σοκ” το παθαίνεις… Επιπλέον, δε μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, η φωνή ή το τραγούδι… Υπήρχαν πολύ καλύτερες συμμετοχές στο βουλγαρικό τελικό (και δεν αναφέρομαι στη Desislava)… Κρίμα…

  2. Tόσο ξεπερασμένο το τρικ με το “σ’αγαπώ” σε διάφορες γλώσσες. Έβαλαν και ένα κοινότυπο μπιτάκι από πάνω, έβαλαν και την κυριούλα με την τουαλέτα και να το “αριστούργημα”. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν παρωδία των συνταγών της EUROVISION το οποίο και θα έβλεπα με μεγαλύτερη συμπάθεια, αλλά αυτοί το κάνουν σοβαρά. Το κιτς όταν έχει άποψη και αυτοσαρκασμό, το δέχομαι, αλλά όχι όταν προκύπτει λόγο απλής κακογουστιάς.
    Κρίμα, αυτά τα τραγούδια δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, αφού ούτε καλά είναι για αυτό που θα ήθελαν να είναι (ένα dance κομμάτι εδώ), ούτε και γέλιο βγάζουν όταν ο άλλος ξέρεις το το κάνει σοβαρά και γελοιοποιείται με τέτοιον τρόπο. Σαν τη συμμετοχή τους το 2009.

  3. Ελπίζω αυτό που μόλις άκουσα να ήταν στην φαντασία μου… Μουσική της Ρουμάνας INNA με φωνή από Elitsa Todorova σε έναν συνδυασμό που σε αφήνει κατευθείαν στον τόπο.

  4. Δεν μ’αρέσει αυτός ο συνδυασμός Ρουμάνικης Dance και Βουλγαρικού σκυλάδικου (τα λεγόμενα chalga). Πάντως πρέπει να πούμε και ένα ευχαριστώ στην Sofi, αν δεν ήταν κι’αυτή δεν θα ακουγόταν καμμία ελληνική λέξη στο Μπακού lol:P

  5. Ολίγον,,,άλλανταλλαγιαλλα της Παρασκευής το γάλα είναι τούτο εδώ, αλλά νομίζω πως πρέπει κάτι να του δώσουμε ως χώρα (όπως το 3 στο Ισραήλ το 2003), αφού ακούμε και μία ελληνική φράση και, γενικά, μας έχει στηρίξει πάρα πολύ βαθμολογικά η γειτόνισσά μας! Δε θα περάσει και πάλι στον τελικό η Βουλγαρία και είναι κρίμα, γιατί αν μη τι άλλο, φωνητικά είναι ενδιαφέρουσα η όμορφη Sofi!

  6. Εγω θα της δωσω ενα ψηφο γιατι εκτος απο περυσι μας δινουν παντα 12.Δε γινεται μονο να παιρνουμε αλλα και να δινουμε.τωρα σαν τραγουδι και σκηνικη παρουσια ….ας πουμε οτι ειχαν και καλυτερες συμμετοχες

  7. Κανείς μας δε θα της δώσει τίποτα..είτε από αγάπη, είτε από συμπόνοια…Δεν είμαστε στον ίδιο ημιτελικό, και τελικό δε θα περάσει!

  8. Σωστό κι αυτό, αλλά με μια ελπίδα ζει ο άνθρωπος…
    Πάντως θα δούμε πολλά περίεργα και μη αναμενόμενα να περνούν στον τελικό φέτος…

  9. Τι να πω…δεν υπάρχουν λόγια να για περιγράψω τον πόνο στα αυτιά μου όταν το ακούω…

  10. Οχι οχι οχι Βουλγαρια μου!Μετα την Poly κανεις αυτο το τραγικο λαθος!Τι κακο σκυλομπιτακι!Αν και ημουν σιγουρη οτι οι Βουλγαροι θα ψηφιζαν αυτη την πατατα 😛

  11. Pantos isa3ia itan i epilogi ts perimene gia to xryso eisitirio edw kai 4 xronia kai ts persynes xronies eixe poly kala tragoydia kai mn to gelate kai perysh poy i li8oyania eixe mporda tragoydi alla itan prototypo me tn noimatiki to perasane den amfivalw kai fetos na perasoyn kai ayto ii apitropes i poles 3enes glwses vgazoyn mati 😉

  12. Τραγικό τραγούδι,τραγική παρουσίαση,τραγικό styling και εντελώς τραγική και εκνευριστική φωνή..
    Βέβαια και τα άλλα ήταν τραγικά και κιτς..Τα έβλεπα όλα live και είχα φρίξει..
    Νομίζω θα μείνει χαλαρά στον ημιτελικό..
    Α ρε γειτονάκια…

  13. ενταξει ημουν σιγουρος οτι αυτο θα πηγαινε..αλλη μια χρονια η βουλγαρια με ακυρο τραγουδι.νομιζω πρεπει να παρουμε αποφαση οτι οι βουλγαροι εχουν μια κακογουστια,μια κιτς αισθητικη και δεν μπορουμε να κανουμε κατι γιαυτο..

    • giannismits τις περισσότερες φορές νομίζω ότι έχω γράψει εγώ τα ποστς σου.. 😀 Τέτοια ταύτιση απόψεων όμως.. 🙂

      • 🙂 χαιρομαι γιαυτο φιλε Pano…ε καποια στιγμη θα εχουμε και αντιθετη αποψη για κατι..δεν μπορει..ελειπα ταξιδι και τωρα παρακολουθω τι εχασα απ τις 26/2..ακομα δεν ακουσα τα υποψηφια της ελλαδας..το αφηνω για το τελος..θα δεις την αποψη μου κι εκει σε λιγη ωρα 🙂

    • Ξερεις αυτο με την κακογουστια και το κιτς των γειτονων μας δεν μας συμφερει και πολυ .για να μας δινουν υψηλες βαθμολογιες και το απολυτο 12αρι παει να πει οτι ειμαστε το απολυτο καρακιτσαριο.δεν το λεω σαν αντιδραση για το σχολιο σου απλα το παω λιγο πιο περα.Ξερεις οι βουλγαροι ειναι κιτς,οι Βουλγαροι ψηφιζουν Ελλαδα αρα η Ελλαδα ειναι κιτς.Πως τη λεγαμε αυτη τη μεθοδο στο σχολειο θυμαται κανεις;

  14. Kαι μου έκανε εντύπωση που δεν είχα δει την άποψη σου η αλήθεια είναι…
    Για να δούμε αν θα ταιριάξουμε κι εκεί.. 🙂
    Welcome back!!

  15. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ,ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

  16. Η φωνη της ειναι εντελως εκνευριστικη και το τραγουδι ειναι ετσι κι ετσι προς το χαλια. Κριμα παντως γιατι περυσι ειχε στειλει τελειο τραγουδι και αδικιθηκε.

  17. Δε με χάλασε σαν τραγούδι απλά αυτό το ντορεντε που λέει μήπως να το άφηνε στη Βουλγαρία φεύγοντας για Μπακού;Η φωνή της,πάντως,θα ταίριαζε για κάτι πιο έθνικ(π.χ. 2007!)….

  18. Εμενα μου αρεσει.
    Και ειδικα η εισαγωγη τορε τεντ τεντ…!
    Ενταξει δεν προκεται για ενα σπουδαιο δημιουργημα(αλλα μηπως τα ιδια και τα ιδια τα σουηδικα που ψηφιζετε καθε χρονο εχουν καποια καλλιτεχνικη αξια…ποπακια της σειρας με στιχους γελοιους αλλα τα ψηφιζετε γιατι …γιατι?).Μηπως κουνατε τα κορμακια σας με τα ιδια και τα ιδια(ABBA σε εκατο διαφορετικες εκδοχες).
    Μηπως το “Popular” περσυ η το “amazing” εχουν καποια ποιοτητα καλυτερη απο αυτο…ΟΧΙ..απλως ειναι αγορακια που γουσταρετε καλοντυμενα κ.τ.λ.
    Εαν βελτιωσουν την εικονα της και την εμφανιση της επι σκηνης ποτε δεν ξερεις τι μπορει γινει παντως η Βουλγαρια για πρωτη φορα εκανε πολυ καλη διοργανωση(αλλα δεν ειχε καλα τραγουδια ειδικα σε σχεση με το περσυνο αλλα και αυτο δεν περασε τον ημιτελικο).

  19. emena pantos maresei poli….dioti gia mena exei poli wrea fwni alla kai to tragudi eine anevastiko….elpizw na paei kala …kali eputixeia loipon 🙂

  20. Εντάξει για Eurovision δεν θα το ‘έλεγα κι΄ άσχημο.. Καλό είναι,πιστεύω πως αν μέχρι τον Μάιο δουλέψουν την σκηνική παρουσία θα προκριθούν τελικό!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ